Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Mobilny internet prepaid

Jacy są Chorwaci, ile co kosztuje w Chorwacji, czy warto jadać w restauracjach, co zabrać ze sobą z Polski, czym najlepiej płacić, na co szczególnie uważać oraz wszystkie inne pytania i uwagi związane z wyjazdami, także te nietypowe czy specjalistyczne, powinny znaleźć się w tym miejscu.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
kozak
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) kozak » 21.06.2011 13:12

Witam
Temat mobilnego internetu zaczyna mnie interesować zwłaszcza, że do wyjazdu pozostało niewiele.
Mam pytanie do znawców tematu:
Czy jako modem do tego Simpa internet ew vipnet mogę użyc telefonu Nokia 6300 + laptop połączonych ze sobą kablem USB (laptop nie ma bluetooth).
I jeszcze jedno jeśli da się i to zadziała czy ma to właściwie sens - bo te nowe technologie łączności (2G 3G UMTS GPRS) są a moja nokia już leciwa a pogadało by się na Skype...
rbks
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) rbks » 21.06.2011 23:19

Z tego co widze, Twoja nokia nie obsługuje technologii 3g i umts, więc to odpada. Jedyna łączność to przez EDGE na rozmowy przez skype powinno wystarczyć.

http://pl.wikipedia.org/wiki/EDGE
(w większości obecnych systemów teoretycznie do 236.8 kbit/s)

na skype potrzeba około 48kbit/s
tmichura
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) tmichura » 22.06.2011 14:52

hatmar

jestem zainteresowany tym pakietem
problem polega na tym, że system nie pozwala wysłąc PW
Nord*
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Nord* » 22.06.2011 22:08

Motoschiza napisał(a):
Nord* napisał(a):Wie ktoś może czy są dostępne karty microsim z dostępem do internetu?
Ptrzebuję taką kartę do IPhone 4 który będzie modemem dla innych urządzeń.

Coś jest
http://www.vipnet.hr/vipme-microsim

Dzięki :D
mroczny
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) mroczny » 23.06.2011 08:49

wybaczcie ale nie udało mi się znaleźć odpowiedzi na nurtujące mnie pytanie;

Jadę za chwilę (no, może wieczorem) na Rab (na kemping) i muszę mieć dostęp do internetu. Czy jak sobie wezmę modem hsdpa bez simlocka (oryginalnie był blueconect) i kupię jakąś kartę tam, wrażę w modem i będę się cieszył internetem? (zakładam, ze zasięg będzie)

czy "nasze" modemy robią z ichnieszymi simami?

Może to infantylne pytania ale znam się na tym jak na modernizmie w garncarstwie a zależy mi na szybkiej informacji
Motoschiza
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Motoschiza » 23.06.2011 11:26

jak masz zdjęty smlock to będzie na pewno działać.
Tygrys
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Tygrys » 23.06.2011 22:17

mroczny - karty muszą pasować ale mężczyzną jesteś to powinieneś wiedzieć że nie wystarczy tylko wrazić ale trzeba jeszcze poruszać :lol: :lol: :lol: a konkretnie będziesz musiał skonfigurować połączenie tzn. ustawić APNy. Jeżeli kupujesz modem z simlokiem tylko dla danego operatora to razem z softem połączenie jest skonfigurowane ale w innej sytuacji musisz wpisać APNy ręcznie. Jeżeli masz modem blueconnect to możliwe że masz też skonfigurowane w nim APNy dla chorwackiego T-mobil a dla VIPa czy Tele2 będziesz musiał je wpisać. Użyj funkcji szukaj z tego forum i wpisz APN i znajdziesz APNy dla chorwackich operatorów lub na firmowych stronach operatorów.
jak501
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) jak501 » 25.06.2011 08:00

Witam wszystkich forumowiczów.
Już niedługo wybieram się do Krvavicy obok Makarskiej.
Będę potrzebował internet. Znalazłem oferte Simpa Internet Package + web'n'walk USB Stick http://www.visitingcroatia.info/internet_tarrifs.asp
Czy ktoś z was korzystał może z tego i mógłby mi coś więcej powiedzieć na temat tej oferty. Czy wiąże się z tym jakaś umowa? Karta z modemem jest dostępna od ręki czy trzeba zamawiać i czekać?

Czy są może jakieś korzystniejsze oferty?

PS. Hatmar odezwij się do mnie jeśli mozesz
gg: 4665857
email: adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
wielbiciel
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) wielbiciel » 25.06.2011 17:43

jak501
Właśnie siedzę w Bijela Uvala i do Ciebie piszę korzystając ze sprzetu o którym wspomniałeś. Jest to propozycja ok. lecz trochę skomplikowana jest sprawa z pierwszym użyciem tj.rejestracją. Jak będziesz chciał to ci podam całą procedurę na prv.
Lubuszanin
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Lubuszanin » 25.06.2011 20:27

Opisz tutaj, bo pewnie jest więcej osób chętnych.
jak501
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) jak501 » 26.06.2011 02:03

wielbiciel jak byś mógł opisać to tutaj, opcja PW jest zablokowana
ew. mozesz sie odezwać gg: 4665857 email: adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
wielbiciel
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) wielbiciel » 26.06.2011 18:21

zaraz wam napiszę co i jak
wielbiciel
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) wielbiciel » 26.06.2011 18:58

Już podaję co i jak jeżeli chodzi o T-MOBILE.
Podczas wgrywania wszystko robi się samo, nawet pojawia się opis w języku polskim, należy podawać wszystko zgodnie z instrukcją do momentu gdy potwierdzimy 14 cyfrowy code z naszej karty na 0220, potem DA na 0220, następnie musimy mieć wykupione doładowanie dodatkowe w punkcie T-MOBILE np. za 20 lub 50 kuna. Za pomocą sms (bramka jest integralna) podajemy code z doładowania (14 cyfr) na 0220, potwierdzamy DA, następnie wysyłamy A na 3636, potem wybieramy cyfrę odpowiadającą naszemu doładowaniu tj. 2 dla S-10kuna, 3 dla M-20kuna, 4 dla L-50kuna lub 5 dla XL-75kuna i wysyłamy na 3636, następnie DA na 3636 i...... surfujcie do woli.
Pani z punktu T-MOBILE poinformowała mnie, że dodatkowe 500MB jest dodawane jest automatycznie w momeńcie doładowania tzn. że doładowując za 50kuna mamy na miesiąc 500MB doładowania plus 500MB wynikające z promocji.
To tyle.
tmichura
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) tmichura » 27.06.2011 17:54

witam szanownych forumowiczów. nabyłem od forumowicza hatmara karte prepaid simpa z t-mobile. trochę megabajtów jeszcze tam zostało a i tak noszę się z zaniarem doładowania karty już na miejscu.
pytanie moje dotyczy jednak innego problemu. chciałbym korzystać z modemu Huawei e173 pplay online. modem jest bez simlocka.
czy bedę musiał korzystać z jakiegoś alternatywnego softwaru? jeśli tak to co polecacie i jak się do tego zabrać?
pozdrawiam
KRZYSIEK&MAGDA
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) KRZYSIEK&MAGDA » 28.06.2011 09:59

wielbiciel i to wszystko za ok. 100zł?
plus doładowanie konta w zależności od potrzeb?!
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne

Mobilny internet prepaid - strona 10
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone