agulus napisał(a):Powiedz mi bo teraz już nie wiem Ostatnio było tu napisane, że jest to defacto 6 nie 7 dni. To jednak jest pełne 7?
Pełne 7x24h.
Na dzień przed wygaśnięciem pakietu dostaniesz SMS-a z ostrzeżeniem o upływie terminu jego ważności oraz informacją jak go przedłużyć. Jeśli na koniec okresu ważności pakietu na koncie będzie 80 kuna, to pakiet automatycznie się odnowi, w przeciwnym razie wygaśnie.
Najmniejsza kwota doładowania przez internet to 30 kuna, więc na trzy dni będzie w sam raz 3x10 kuna.
Więcej na ten temat na stronie operatora:
https://www.hrvatskitelekom.hr/visiting-croatia i na tej samej stronie możesz doładować swoje konto.
I dwa doładowania są intuicyjne
Doładowujesz tylko jeden raz, za 30 kuna, bo w momencie zakupu karta jest już doładowana kwotą 85 kn, z czego 80 kn zostaje pobrane w momencie aktywacji pakietu, a 5 kn dalej pozostaje na koncie do wykorzystania.
Z tym doładowaniem 30 kn za bardzo się nie śpiesz, żeby przypadkiem operator nie zabrał Ci tej kasy w międzyczasie na jakieś inne usługi, jak mnie się to zdarzyło.
czy wymagane są jakieś rejestracje itp?
Nie, po prostu wsadzasz kartę do telefonu, modemu czy routera i internet zaczyna działać(*).
Sprawdzenie stanu konta kodem USSD: *100# (Zielona słuchawka).
Jeśli karta jest w routerze, to jest pewien problem ze sprawdzeniem stanu konta, gdyż routery zazwyczaj nie obsługują kodów USSD i wówczas trzeba operować SMS-ami, co jednak długo trwa i jest maksymalnie wkurzające.
PS: Ważne ostrzeżenie!*) Możliwe, że te SIM-karty są sprzedawane w różnych wersjach. Na używanej przeze mnie karcie taryfy FLAT INTERNET 24/7 nie trzeba było aktywować gdyż aktywowała się jakoś sama zaraz po włożeniu SIM-karty do routera, ale zgodnie ze stroną internetową operatora oraz dołączoną do karty instrukcją, tę taryfę należy aktywować samemu:
"For activation send a text message with the content FLAT to 13636 and reply with DA to the received text message"Jeśli zaczniemy z internetu korzystać nie mając aktywnej taryfy FLAT INTERNET 24/7, to wówczas posiadane na koncie 85 kuna zostanie w krótkim czasie zużyte na opłacenie transferu!