napisał(a) Miko15 » 10.08.2017 20:29
grzesiek240 napisał(a):witam proszę mi powiedziec czy internet tele 2 dostane bez problemu w chorwacji? w jaki sposob mam z tego korzystac jak mniemam jest to karta sim czyli wkładam karte w tel i moge korzystac albo musze miec adapter do karty sim to kompa i tam wkładam karte sim dobrze rozumiem?
W 2016 roku korzystałem z karty TELE2, z której można było wykorzystać 3GB internetu (lub prowadzić rozmowy, wysyłąć smsy). Karta (micro sim) w wersji dla TURYSTÓW ("Start paket prepaid tourist?ki") bez dodatkowych opłat, działa bezzwłocznie po uruchomieniu zgodnie z instrukcja. Internet "śmigał" w zależności od jakości sygnału w miejscu użytkowania. Kartę instalowałem w tablecie Colorovo i uruchamiałem przenośny hotspot. Została mi jedna taka karta ważna do maja 2018 r (w tym roku zamieniłem Adriatyk na Balaton). Oddam bezpłatnie wyjeżdżającym do Chorwacji - odbiór tylko w Warszawie.
Witam ponownie!
Zalecam zakup tylko karty internetowej z napisem "included 3GB/500 local minutes". W 2015 r na 1-szej stacji benzynowej w Chorwacji kupiłem taką kartą - zdjęcie z załączeniu (zawierała 1000 local minutes). W 2016 r kupiłem bardzo podobnie wyglądającą kartę - z podobnym napisem działającą w sieci 4G i tylko 500 minutami rozmów. Na stacji benzynowej w Chorwacji (chyba pierwszej po przekroczeniu granicy) usiłowano mi wcisnąć bardzo podobną kartą (też chyba za 50 kun), ale byłą to TYLKO SAMA KARTA (bez pakietu danych) do której można było dokupywać różne pakiety GB. Po 2-3 minutach "naciskania" na sprzedawcę (kupowałem tylko tę kartę) do kasy podszedł drugi sprzedawca i wyjął spod lady tę właściwą kartę. Nie wiem jak jest w tym roku, ale należy kupować karty (jeśli takie są) z napisem "included 3 GB".
Pozdrawiam
Mikołaj
PS odbiór karty na Mokotowie (Bartycka)
- Załączniki:
-
Ostatnio edytowano 16.08.2017 12:46 przez
Miko15, łącznie edytowano 1 raz