officeman napisał(a):przećwiczyłem już chyba wszystkich operatorów, u mnie rodzinie to każda komórka u innego.
Dlatego mogę powiedzieć, że Play poza dużymi aglomeracjami może mieć słaby zasięg, tak jest na pewno w Polsce.
nie polecam jako prepaida na wypady
najlepiej działa, jeżeli chodzi o Internet (powtarzam że z własnego doświadczenia) Plus w Polsce, T-Mobile i Orange za granicą
za granicą każdy polski operator ma przecież taki sam zasięg... zasięg w roamingu, i jak złapiemy np w Chorwacji tmobile, to nie zależnie czy w Polsce mamy plus play orange czy t. to w Chorwacji zasięg będzie identyczny, różnica będzie jedynie w wielkości pakietów jakie posiadamy w danej sieci. Więc w kwestii roamingu nie można napisać że jakaś sieć jest gorsza od innej bo jest tak samo.
A co do zasięgu play w Polsce to tu jest zupełnie inaczej. Bo tam gdzie play nie działa (brak swoich nadajników) to korzysta z Roamingu krajowego. Więc zasięg teoretycznie ma najlepszy, bo można połączyć się z każdym operatorem. Ale... korzystając z roamingu krajowego w play mamy ograniczoną prędkość pobierania danych do 1.5mega. i teraz jadąc samochodem i słuchając muzyki z radia internetowego plus Yanosik i tomtom jako nawigacja nie ma najmniejszych problemów. na yt czy da się popatrzyć bez ciągłego buforowania? nie wiem. mam to szczęście że w "moich" miejscach mam zasięg lte lub nawet lte+ w play więc dla mnie to akurat nie jest problem.