Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Mobilny internet prepaid

Jacy są Chorwaci, ile co kosztuje w Chorwacji, czy warto jadać w restauracjach, co zabrać ze sobą z Polski, czym najlepiej płacić, na co szczególnie uważać oraz wszystkie inne pytania i uwagi związane z wyjazdami, także te nietypowe czy specjalistyczne, powinny znaleźć się w tym miejscu.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Trajgul
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Trajgul » 23.06.2017 14:10

greenrs napisał(a):Nie bardzo rozumiem po co komu pakiet 20 GB w czasie dwutygodniowego urlopu :?:

Myślę, że kolega tylko porównywał to co ma w Polsce i to co w roamingu. Ja mam w roamingu 1 GB i mam nadzieję, że mi wystarczy. I wcale nie chodzi o korzystanie z netu na urlopie, tylko o pobieranie danych przez google maps.
greenrs
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) greenrs » 23.06.2017 17:23

Trajgul napisał(a):
greenrs napisał(a):Nie bardzo rozumiem po co komu pakiet 20 GB w czasie dwutygodniowego urlopu :?:

Myślę, że kolega tylko porównywał to co ma w Polsce i to co w roamingu. Ja mam w roamingu 1 GB i mam nadzieję, że mi wystarczy. I wcale nie chodzi o korzystanie z netu na urlopie, tylko o pobieranie danych przez google maps.

Ale ja nie cytowałem kolegi powyżej, co znaczy, że moja luźno rzucona uwaga nie dotyczy jego wypowiedzi lecz ogólnie - całej tej dyskusji, z której wynika, że jesteśmy uzależnieni od internetu, smartfonów, nawigacji, facebooka itp. Kiedyś jedyną sprawą jaka nas zaprzątała przed wyjazdem na wczasy była pogoda no i ewentualnie czy nam kasy starczy. Teraz jak widać znacznie ważniejsze jest by nie utracić kontroli ze znajomymi z FB, wrzucić foty i by nawigacja się nie popsuła bo zjedziemy z autostrady w pole kukurydzy :D
officeman
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) officeman » 24.06.2017 19:34

U różnych operatorów wychodzi różnie z tymi limitami, chyba najgorzej wypada Plus (chyba!)

i niestety u nas w rodzinie każdy ma komórkę u innego operatora.

Mimo wszystko po wyczerpaniu limitu w komórce abonamentowej naliczane są opłaty za każdy mb. Zgodnie z zapowiedziami operatorów nie będą to koszty duże od 4 do 10gr za minutę ale jednak.

Najlepsza jest w tym względzie komórka na kartę, która działa tylko do wysokości środków - i ja biorę zawsze jeden stary aparat, który służy za router dla wszystkich.

Nie znalazłem w Internecie opracowania który prepaid pod tym względem (internet w roamingu) najlepszy, ale da się wyłapać pewną zasadę w PLAY i ORANGE

za każde wydane 5 pln na pakiet internetowy macie 250mb w roamingu

nie istotne jaki pakiet kupujecie ale za ile.
tak więc wydajac na internet 20pln macie 1GB do wykorzystania w roamingu

to tak na szybko i może ktoś to jeszcze sprawdzi
paulr
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) paulr » 24.06.2017 21:32

Trajgul napisał(a):

Ustaw trasę w domu i ją pobierz przez wifi czy tam limit transferu danych w Pl. Wtedy google będzie pobierać minimalne ilosci danych o korkach itp. Można też ręcznie pobrać wybrane fragmenty mapy google jakie się chce i ile ma się miejsca w telefonie
krzemian
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) krzemian » 01.07.2017 07:33

Witajcie,

Chciałbym podpytać, czy ktoś się może orientuje jakie APN ustawić w iOS (iphone 4) dla Tele 2 w CRO pod inetrnet mobilny?

Mam taki telefon, który wykorzystuję jako router do sherowania interentu na inne urządzenia. jestem aktualnie w Budapeszcie ( w drodze do CRO) i miałem poważny problem z ustawieniem tych wartości dla polskiej karty prepaid w Play (APN - internet, użytkownik- PPP, hasło -PPP), dla karty w Orange w ogóle nie udało mi się tego zrobić, co więcej Orange nie działał nawet na telefonie z Androidem.

W Budapeszcie kupiłem kartę voodafone z 4GB internetu za 3500 Forintów, tu w ustawieniach APN wpisujemy tylko - vitamax.internet.vodafone.net bez użytkownika i hasła i hula aż miło.

Wracając do tematu, pls czy ktoś może podesłać ustawienia VPN dla Iphone'a dla Tele 2 w CRO? obawiam sie, że kupując tą kartę mogą być problemy z odpowiednimi ustawieniami. Szukam cały czas na necie ale na razie bez efektu.

dzięki z góry za wszelkie pomocne informacje.

P.S. W Budapeszcie leje od wczorajszego wieczoru :( jak przestanie padać to pakujemy się szybko i ruszamy do CRO :)
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 01.07.2017 17:30

Dziś się dowiedziałem, że w t-mobile internet "bez limitu" w Polsce, to 20 GB...!, a potem siurek...Nie kochajmy telekomów i niech szybko odejdą...
P405
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) P405 » 02.07.2017 14:39

Może ktoś konkretnie powiedzieć czy są do kupienia startery takie jak w zeszłym roku: 11EUR i internet bez limitu przez 7 dni.
https://www.hrvatskitelekom.hr/visiting-croatia
lukasz1701
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) lukasz1701 » 02.07.2017 14:47

P405 napisał(a):Może ktoś konkretnie powiedzieć czy są do kupienia startery takie jak w zeszłym roku: 11EUR i internet bez limitu przez 7 dni.

Dołączam się do pytania. Liczę na odpowiedzi. W tamtym roku kupiłem na stacji benzynowej i w BV spisywał się znakomicie, zero problemów z zasięgiem.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 02.07.2017 15:34

lukasz1701 napisał(a):
P405 napisał(a):Może ktoś konkretnie powiedzieć czy są do kupienia startery takie jak w zeszłym roku: 11EUR i internet bez limitu przez 7 dni.

Dołączam się do pytania. Liczę na odpowiedzi. W tamtym roku kupiłem na stacji benzynowej i w BV spisywał się znakomicie, zero problemów z zasięgiem.

Jest w dalszym ciągu dostępna (główna strona > Paketi > Pogodnosti > For tourists).
Venom555
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Venom555 » 02.07.2017 15:49

greenrs napisał(a):Teraz jak widać znacznie ważniejsze jest by nie utracić kontroli ze znajomymi z FB, wrzucić foty i

Kiedyś pisałem jak nasi potrafią w ciagu dnia godzinami przed laptopem spędzać..oby gorszą zarazą nie było zniesienie roamingu bo obawiam się , ze zaczna się relacje bez końca typu jak u Was jest pogoda, a jak u nas jest pieknie i swieci słonce etc.
Poz
arabesqa74
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) arabesqa74 » 02.07.2017 16:12

Niektórzy mają taką, a nie inną pracę i chciał nie chciał, muszą czasem nawet na wakacjach popracować przy tym laptopie.
Doceń to, że nie musisz :papa:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 02.07.2017 17:54

arabesqa74 napisał(a):Niektórzy mają taką, a nie inną pracę i chciał nie chciał, muszą czasem nawet na wakacjach popracować przy tym laptopie.
Doceń to, że nie musisz :papa:

Yyy... poważnie? :roll: Mam nadzieję, że chociaż wtedy płacą sute nadgodziny :mrgreen:
W przeciwnym razie, ktoś się tu ekhm, frajerzy. :roll: Chyba, ze ktoś prowadzi własną firmę, to trochę wtedy zmienia... 8)

Z drugiej zaś strony, są tacy co nie potrafią i z laptopem potrafią siedzieć na plaży :mrgreen:

==

Gdyby ktoś miał wątpliwości - kto pyta u źródła, nie błądzi :mrgreen:

hr-t.PNG
P405
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) P405 » 02.07.2017 19:10

Dziękuję za odpowiedź. W zeszłym roku korzystałem z tego. Prędkość bardzo dobra, limitu brak. Limity operatorów będą dobre na czas podróży.
gebe14
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) gebe14 » 02.07.2017 21:18

jest też VIP mobile. jeszcze tańszy . http://www.vipnet.hr/tourist-offer/en

ktoś korzystał? ja na T mobile w BV miałem czasem zamuły ,
P405
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) P405 » 03.07.2017 07:10

Z T mobile korzystałem w Vodicach. Nie było żadnego problemu z prędkością mimo podłączenia 4 urządzeń. Trzeba popatrzeć na mapę zasięgu danej sieci w swojej lokalizacji i wtedy kupić.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne

Mobilny internet prepaid - strona 69
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone