11 lipca wybieramy się na południe CRO. Nie mamy jeszcze sprecyzowanego miejsca w które się udamy. Wiadomo tylko, że okolice Dubrownika a nawet Czarnogóra brana jest pod uwagę.
Czy ktoś z Was zna "szerokość geograficzną" od której w restauracyjkach zaczynają królować owoce morza, ale te naprawdę dobre?
Duże krewetki, vongole, ośmiornice i kalmary. Czy na wzór południowej Italii podają "frito misto", czyli smażone w głębokiej oliwie na rumiano w cieniutkiej aromatycznej panierce, a do tego jeszcze malusie rybcie, taki kroczek ok. 5 cm długości
Może ktoś zna ceny tych smakołyków?
Pozdrowienia dla smakoszy
PS
Może warto stworzyć ranking knajpek-restauracyjek dla różnych miejscowości. Czasem dobrze wiedzieć, gdzie można zjeść smacznie, no i oczywiście niedrogo.
Wydrukowanie drukarką takiego spisu nie nastręcza kłopotów!
W ten prosty sposób, każdy kto jeszcze nie zrobił osobiście rozpoznania mógłby mieć ściągawkę.
A ze ściągawką zawsze mniej zrobi się pomyłek na kulinarnym szlaku Chorwacji.