Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
A wiec drodzy moi jedno pytanie. Co wy byscie polecili Chorwatowi z dan polskich? Czy moze jak byliscie w chorwacji to cos przyzadziliscie do jedzenia dla ludzi u ktorych mieszkaliscie? A moze cos planujecie na tych wakacjach?
Mi robimi znajomim i rodzinie bigos, pierogi, placki, sernik, sledzie w smietanie, wendzone ryby, kabanosy kupuje w polsce a potem jak zjedza poklske kiebasy to jusz nikt tutaj nie kupuje zadne. Gotujemi zupe ogurkowa ja mami ogurki z polski, kluski, mielome ale po recepturi tesciowej, ale wodki z spiritusu jednak nie robie. pozdrawiam Leon
MMmmmm, albo uszka z grzybami i barszczyk czerwony do tego, no i koniecznie pierogi, wszystko jedno z czym. OOO, albo gołąbki. Oj, jeść mi się zachciało!
Ale wam zadroszcze, ze mozecie sobie tak pogawedzic kto jakie dorsze widzial w Chorwacji, tez bym chciala tam byc, ale z tym kiszeniem golabkow to przesada.