Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

MLOPC 2006 - płyty "zassane"

Dział dla miłośników nie tylko czystej turystyki i wypoczynku. Nauka języka chorwackiego. Tematy publicystyczne, historia, film, muzyka, literatura, sport i kuchnia chorwacka.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Dalmatinka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dalmatinka » 12.12.2006 19:20

Zetka :D
Wierze w Ciebie nie poddawaj sie :D :!:
e.zetka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) e.zetka » 12.12.2006 19:26

No przecież ściągam!!! Ale szybkośc już ode mnie nie zależy!!!!
Maciej
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Maciej » 12.12.2006 19:31

e.zetka napisał(a):No przecież ściągam!!! Ale szybkośc już ode mnie nie zależy!!!!

Ewcia, limity Wam Gosiewski pozakładał czy jak ?
:oczko_usmiech: :oczko_usmiech: :oczko_usmiech:
petris
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) petris » 12.12.2006 21:13

Vaald!! wiem,ze interesujesz sie muzyka nie tylko Chorwacka.Tak niesmiało, moze znasz miejscie z ktorego mozna sciagnac.Louisa Armstronga.Mam mała płytke ,lecz mysle ,ze wiecej miał utworów.
petris :)
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 13.12.2006 09:55

.... już się usuwam w cień.
Ostatnio edytowano 13.12.2006 15:30 przez Leszek Skupin, łącznie edytowano 1 raz
e.zetka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) e.zetka » 13.12.2006 09:57

Maciej napisał(a):
e.zetka napisał(a):No przecież ściągam!!! Ale szybkośc już ode mnie nie zależy!!!!

Ewcia, limity Wam Gosiewski pozakładał czy jak ?
:oczko_usmiech: :oczko_usmiech: :oczko_usmiech:

Maciek...Uważaj, mam scyzoryk :twisted: A niedługo, wiesz....
VC4R
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) VC4R » 13.12.2006 15:24

A czy mógłbym prosić ..a prosić chciałbym albowiem jakoś tak dziwnie przywiązany jestem do tych swych wydań MLOPC, by darować sobie tu, te wszystkie ostrowce, wąchocka i scyzoryki.Prośbę swą chciałbym usprawiedliwić wysokim stanem irytacji po powrocie z wątku "Nowa płyta THOPMSONA" gdzie miałem okazję dotknąć takich perełek jak "zaskakuje nawet starych i wytrawnych fanów Marka" lub "fascynuje dojrzałością muzyki".Długo normowane ciśnienie podskoczyło mi gwałtownie.
Z poważaniem
vc4r
petris
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) petris » 13.12.2006 16:27

A to wydania MLOPC z poprzednich lat.FORUM
http://cro.pl/forum/viewtopic.php?t=7446&highlight=
http://cro.pl/forum/viewtopic.php?t=3516&start=0

Bardzo ciekawe dla tych co nowi na FORUM ,bo starzy :) na pewno wiele skorzystali.
krassus
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) krassus » 13.12.2006 17:05

Vaald, czyżbyś zgodnie z wcześniejszymi przeczuciami, był aż tak bardzo rozczarowany płytą?
Perełki z recenzji irytować mogą, a nawet muszą, mam wątpliwości, czy facet rozróżnia poszczególne kawałki. Ale czego można spodziewać się po magazynie "Phalanx"?
Co się zaś tyczy ciśnienia, to myślę, że moje roznormuje dziś Wisła Kraków, czas najwyższy przygotować jakieś "leki".
Na zdrowie!
VC4R
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) VC4R » 13.12.2006 17:23

krassus napisał(a):Vaald, czyżbyś zgodnie z wcześniejszymi przeczuciami, był aż tak bardzo rozczarowany płytą?
Perełki z recenzji irytować mogą, a nawet muszą, mam wątpliwości, czy facet rozróżnia poszczególne kawałki. Ale czego można spodziewać się po magazynie "Phalanx"?

Krassie, "manie" przeczuć to cholerstwo, sprawdzających się zaś ...podwójne.Miałem napisać słów od siebie kilka ... ale moja dobra wróżka szepnęła mi ... i recenzji nie będzie.Niech żyją mity.Mógłbym Ci wyłuszczyć ową recenzję osobiście, na Rynku, przy piwie ale..... najwyraźniej obaj mamy do tegoż Rynku za daleko :)
Wracając do kwesti, co padła kilka postów wyżej... nie mam żadnych przesłanek, by sądzić iż to płyta ostatnia ... ba! są przecież takie formuły jak "live" lub "the best" ... poza owym przeczuciem.
Może nie mam przeczucia w sprawach Thompsona Marka?
VC4R
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) VC4R » 13.12.2006 17:33

petris napisał(a):[...]moze znasz miejscie z ktorego mozna sciagnac.Louisa Armstronga[...]

Powiedzmy, że Louis miał kuzyna pod Zagrzebiem ...

Louis Armstrong - Jazz Genius
http://rapidshare.de/files/15771889/Genius.rar.html pass=claymore

Louis Armstrong - Country & Western
http://rapidshare.de/files/24342377/Lou ... y.rar.html

Louis Armstrong - Collections (2006)
http://rapidshare.de/files/19703657/luis_ams.rar.html

to tak na początek ...
mam jednak prośbę jedną, nie chciałbym przeczytać za dni kilka, iż zbeszcześciłem muzykę wielkiego Satchmo.
petris
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) petris » 13.12.2006 19:05

Dzięki!! Nie jestem fanatyczka.Po prostu, lubie niektore melodnie,i piosenkarzy,spiewakow,nie jestem ekspertem.Ciebie podziwiam od zawsze,-nie smiałam nawet z Toba byc na czacie- :? . jesteś pasjonatem. :D :D
mirek109
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mirek109 » 13.12.2006 20:03

Teraz grają MPT na http://www.croradio.net/
krassus
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) krassus » 13.12.2006 20:42

VC4R napisał(a): Krassie, "manie" przeczuć to cholerstwo, sprawdzających się zaś ...podwójne.Miałem napisać słów od siebie kilka ... ale moja dobra wróżka szepnęła mi ... i recenzji nie będzie.Niech żyją mity.Mógłbym Ci wyłuszczyć ową recenzję osobiście, na Rynku, przy piwie ale..... najwyraźniej obaj mamy do tegoż Rynku za daleko :)

Vaald, w kwestii Rynku: mam daleko, ale dojadę, a wrócę choćby na piechotę (pierwszy raz mam już za sobą), więc ... :?:
Przeczucia są intrygujące. Ta płyta nie należy do najlepszych, ale póki co podoba mi się i to bardzo, również ze względu na tematykę. Niemniej następnej "narodowej" płyty MPT nie zniosę :!:
AndrzejJ.
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) AndrzejJ. » 13.12.2006 21:19

Płyta jak płyta Marko.Bodąca w instynkty narodowe Chorwatów.
W najczulszą strunę duszy Chorwatów.Śmierć bliskich.Ojczyznę.
Same tytuły mówią za siebie.
1. Početak
2. Dolazak Hrvata
3. Duh ratnika
4. Diva Grabovčeva
5. Moj dida i ja
6. Neka ni'ko ne dira u moj mali dio svemira
7. Lipa Kaja
8. Kletva kralja Zvonimira
9. Ratnici svjetla
10. Dan dolazi
11. Tamo gdje su moji korijeni
12. Sine moj
To tak jakby Młodzież Wszechpolska miała u Nas barda i śpiewała. :wink:
Patriotyzm patriotyzmem ,ale tu to już komercja i chała górą.
I tak się robi kasę z ........zagranicy.
pozdrav
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Kultura chorwacka

MLOPC 2006 - płyty "zassane" - strona 11
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone