napisał(a) Fowme » 11.03.2014 19:11
Przepraszam, jeśli dubluję... Przeczytałem cały ten wątek i wiele innych... Jednak fajnie byłoby złożyć wszystkie informacje w jedno miejsce...
Od jakiegoś czasu zacząłem myśleć o tegorocznych wakacjach. Od zawsze chciałem jechać do Chorwacji, lecz ceny biur podróży odstraszały.
Ostatnio naszedł mnie pomysł by do Dubrovnika dostać się samolotem. super byłoby znaleźć jakieś fajne miejsce w pobliżu. I tak padło dla Mlini. Przekonały mnie też Wasze opinie nt. apartamentów pana Vlaha:)
Chciałbym jednak zadać jeszcze kilka pytań:)
- jaka jest woda na plażach w Mlini/Srebreno (przejrzystość, temperatura)? Gdzieś czytałem, że w pobliżu jest jakieś wpadające do morza źródełko przez co woda jest zimna.
W związku z tym, że Mlini to mała miejscowość to obawiam się że przez tydzień/dwa można się tam nudzić? Wobec tego chciałbym zwiedzić okoliczne miejsca (oprócz Dubrovnika oczywiście)
- czy można się dostać do wodospadów w Bośni nie mając auta? Są jakieś lokalne biura podróży czy busy?
- co jeszcze polecacie zobaczyć w okolicy (będąc bez auta)?
- jak dostać się na tą pobliską wyspę
?
- ewentualne koszty tych wycieczek na własną rękę - mile widziane:)
Z góry dziękuję za rozwianie moich wątpliwości i jeśli naszłyby nowe pozwolę sobie napisać.
Pozdrawiam!