Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Mlini za Dubrovnikiem

Apartament czy hotel? Ile to kosztuje, co warto wybrać, na co zwracać uwagę. Jeżeli szukasz odpowiedniego miejsca noclegowego, pisz tutaj. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Regulamin działu
Prosimy nie umieszczać w tym dziale żadnych postów zawierających treści, które mogą zostać uznane za reklamę. Moderatorzy zastrzegają sobie prawo do usunięcia postów w tym dziale bez podania przyczyn - proszę nie wysyłać następnych postów z pytaniem "co się stało z moim wątkiem". Nieprzestrzeganie powyższych postanowień grozi banem.

[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
czekor68
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) czekor68 » 01.03.2014 13:14

Vlaho ma 74 lata nie wygląda na tyle ale tak jest.Razem z nim mieszka jeszcze dużo młodsza siostra którą na pewno zauważycie jak podlewa i pielęgnuje kwiaty.Niestety ona wyglada na zdecydowanie starszą.
wojan
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) wojan » 01.03.2014 19:12

czekor68 napisał(a):Katica to córka Vlaha,

Kłócił się nie będę, ale mnie się wydaje, że synowa ... :lol: :papa:
piekara114
Opiekun działu

Nieprzeczytany postnapisał(a) piekara114 » 01.03.2014 22:40

wojan napisał(a):
czekor68 napisał(a):Katica to córka Vlaha,

Kłócił się nie będę, ale mnie się wydaje, że synowa ... :lol: :papa:

Też jestem za synową :D
czekor68
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) czekor68 » 02.03.2014 07:45

Dokładnie macie racje, Katica to synowa Vlaha.
Fowme
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Fowme » 11.03.2014 19:11

Przepraszam, jeśli dubluję... Przeczytałem cały ten wątek i wiele innych... Jednak fajnie byłoby złożyć wszystkie informacje w jedno miejsce...
Od jakiegoś czasu zacząłem myśleć o tegorocznych wakacjach. Od zawsze chciałem jechać do Chorwacji, lecz ceny biur podróży odstraszały.
Ostatnio naszedł mnie pomysł by do Dubrovnika dostać się samolotem. super byłoby znaleźć jakieś fajne miejsce w pobliżu. I tak padło dla Mlini. Przekonały mnie też Wasze opinie nt. apartamentów pana Vlaha:)

Chciałbym jednak zadać jeszcze kilka pytań:)
- jaka jest woda na plażach w Mlini/Srebreno (przejrzystość, temperatura)? Gdzieś czytałem, że w pobliżu jest jakieś wpadające do morza źródełko przez co woda jest zimna.

W związku z tym, że Mlini to mała miejscowość to obawiam się że przez tydzień/dwa można się tam nudzić? Wobec tego chciałbym zwiedzić okoliczne miejsca (oprócz Dubrovnika oczywiście)
- czy można się dostać do wodospadów w Bośni nie mając auta? Są jakieś lokalne biura podróży czy busy?
- co jeszcze polecacie zobaczyć w okolicy (będąc bez auta)?
- jak dostać się na tą pobliską wyspę :)?
- ewentualne koszty tych wycieczek na własną rękę - mile widziane:)

Z góry dziękuję za rozwianie moich wątpliwości i jeśli naszłyby nowe pozwolę sobie napisać.
Pozdrawiam!
czekor68
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) czekor68 » 12.03.2014 08:50

Są wycieczki statkiem po żupie dubrovackiej w porcie zauważysz turoperatorów ,woda jest czysta może przy brzegu trochę mętna bo jest piasek przy wejściu w morze więc to normalne.My jeździmy autem więc nie pytałem o Bośnię ale kto wie może i znajdziesz coś. W Dubrowniku wiem że biura organizują jakieś objazdówki do Bośni i Czarnogóry.Ja tam byłem dwa razy i jakoś mi się nie nudziło i w tym roku też tam wracam a i tak nie udało mi się zwiedzić wszystkich ciekawych miejsc.
kaeres
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaeres » 13.03.2014 15:27

czekor68 w jakim okresie jedziecie ?
czekor68
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) czekor68 » 13.03.2014 16:32

U Vlaha będziemy tylko 6 nocy od 6 do 11 lipca bo w tym roku w dwóch miejscach sie zatrzymujemy najpierw w okolicach Zadaru a potem zjeżdżamy na sam dół.
Baribal_76
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Baribal_76 » 17.03.2014 00:22

My zapewne będziemy u tego Pana we wrześniu, w końcu Dubrownik zwiedzimy :)
Mam nadzieję że będzie co najmniej tak superaśnie jak w Tucepi, 2 i 3 lata wcześniej.
już mamy wstępna rezerwację po lekturze tego wątku.
czekor68
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) czekor68 » 17.03.2014 09:23

Będziecie na pewno zadowoleni.
Yans
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Yans » 17.03.2014 23:11

Właśnie kontaktowałem się z Katariną i mam pytanie do osób, które już miały przyjemność tam gościć. Czy wybór w Apartamentach 1 apartmantu na parterze to dobra decyzja ? Czy jednak lepsze są te wyżej ? Pobyt planujemy w drugiej połowie czerwca.
czekor68
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) czekor68 » 18.03.2014 12:34

Będziecie mieć więcej cienia bo tam są kwiaty i owoce no i chyba nie widać morza poza tym wszystko tak samo jak w innych my będziemy piętro wyżej i dopiero wieczorem wychodzimy na balkon który jest u nas mniejszy niż na dole.
Yans
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Yans » 18.03.2014 12:51

Dzięki za szybką odpowiedź :) Też będziecie w drugiej połowie czerwca ? To jeszcze mam pytanie, z której strony są sypialnie, południowej czy północnej ? I czy faktycznie jest w miarę cicho i spokojnie ?
czekor68
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) czekor68 » 18.03.2014 18:09

My będziemy od niedzieli 29 czerwca więc może się zobaczymy.Jest cicho i spokojnie chyba że trafią się wam tacy turyści jak my z gitarą którzy przy grillu lubią pośpiewać ale właścicielowi to nie przeszkadzało nawet nauczyliśmy go śpiewać *hej sokoły* hehe.Sypialnia w waszym wypadku jest zacieniona ale tak jak u wszystkich od strony południowej ale my mamy cały czas pozamykane żaluzje i na okrągło chodzi klima nawet jak nas nie ma cały dzień w pokojach.Dla informacji poniżej parkingu i garażu jest drugi grill bo jeden jest na piętrze na którym ja zawsze rezerwuje apartamenty.Jest on w pomieszczeniu ale można tam robić całkiem ciekawe imprezki do późnej nocy.I tam chodzą właśnie inni wczasowicze którzy nie chcą przeszkadzać tym z piętra .
Yans
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Yans » 18.03.2014 19:37

Jeszcze raz dzięki za odpowiedzi. Niestety chyba się miniemy, ponieważ my będziemy od 14 do 28 czerwca.
Pewnie bliżej wylotu pozwolę jeszcze sobie pomęczyć pytaniami :)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje

Mlini za Dubrovnikiem - strona 6
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone