Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Mlini za Dubrovnikiem

Apartament czy hotel? Ile to kosztuje, co warto wybrać, na co zwracać uwagę. Jeżeli szukasz odpowiedniego miejsca noclegowego, pisz tutaj. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Regulamin działu
Prosimy nie umieszczać w tym dziale żadnych postów zawierających treści, które mogą zostać uznane za reklamę. Moderatorzy zastrzegają sobie prawo do usunięcia postów w tym dziale bez podania przyczyn - proszę nie wysyłać następnych postów z pytaniem "co się stało z moim wątkiem". Nieprzestrzeganie powyższych postanowień grozi banem.

[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
czekor68
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) czekor68 » 23.08.2016 11:53

Ja zawsze brałem i biore dużo prowiantu w razie czego jak ci wszystko nie wejdzie dasz w jakiejś termicznej torby Katicy do zamrażarki. Przy okazji pozdrów ją od Czesława.☺
figusek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) figusek » 23.08.2016 11:59

sobolinek napisał(a):Wielkie dzięki piekara114 :) Przy okazji sobie powspominałaś :) Super wiadomość, bo zamierzam troszkę zabrać prowiantu z PL żeby móc więcej pozwiedzać w Dubrowniku :)

A pamiętasz może, czy tam jest jakiś targ rybny lub zwykły?

Nie byłam w Mlini, ale czytałam, że rano można kupić rybę od rybaków :-)
czekor68
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) czekor68 » 23.08.2016 12:03

Co ci nie wejdzie resztę dasz do zamrażarki u Katicy uwierz mi że my dużo bierzemy prowiantu i mało co nam nie weszło. Co do targu to nie za bardzo a rybke jak trafisz na rybaka to uda ci się kupić W Cavtacie jest targ i chyba nawet rybiarnia ale Masz duży Lidl w Cibacy tuż przed Mlini a w Mlini Konzum,Merkator tak że nie ma problemu z zakupami my kupowaliśmy polskie sardele które jak frytki smażyliśmy w Lidlu. Pozdrów Od Czesława Katice .
czekor68
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) czekor68 » 23.08.2016 12:39

Co ci nie wejdzie resztę dasz do zamrażarki u Katicy uwierz mi że my dużo bierzemy prowiantu i mało co nam nie weszło. Co do targu to nie za bardzo a rybke jak trafisz na rybaka to uda ci się kupić W Cavtacie jest targ i chyba nawet rybiarnia ale Masz duży Lidl w Cibacy tuż przed Mlini a w Mlini Konzum,Merkator tak że nie ma problemu z zakupami my kupowaliśmy polskie sardele które jak frytki smażyliśmy w Lidlu.
Ostatnio edytowano 23.08.2016 21:58 przez czekor68, łącznie edytowano 1 raz
sobolinek
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) sobolinek » 23.08.2016 20:48

Dzięki wielkie figusek i czekor68 :)
Oczywiście pozdrowię Katicę od Ciebie :) Pójdę za Twoją radą i co nie wejdzie to zaniosę do Katicy. Mam nadzieję, że mnie nie pogoni hehe
Luce to pewnie jej mąż? Bo z nim miałam przyjemność mailować.

Spokojnego wieczorku i jeszcze raz dziękuję
czekor68
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) czekor68 » 23.08.2016 20:56

Tam jest jeszcze i żona Vlaha to są przesympatyczni i usłużni ludzie nikt cię nie pogoni ja jak tylko do nich zachodziłem to nigdy mnie szybko nie wypuszczali zawsze jakiś soczek albo winko lub rakija była w poczęstunku.
sobolinek
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) sobolinek » 23.08.2016 21:05

Jestem przekonana, że to będzie bardzo udany wypoczynek w cudownym domu pełnym życzliwych ludzi... I już liczę dni do wyjazdu, bo nam już fajną frajdę sprawia sama droga do Cro :)
wojan
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) wojan » 23.08.2016 21:43

czekor68 napisał(a):Tam jest jeszcze i żona Vlaha to są przesympatyczni i usłużni ludzie nikt cię nie pogoni ja jak tylko do nich zachodziłem to nigdy mnie szybko nie wypuszczali zawsze jakiś soczek albo winko lub rakija była w poczęstunku.

Wszystko to święta prawda ... tylko bez Vlaha to jakoś tak inaczej ... smutno ... miejsce to samo, ale już nie takie samo ... :(

Sobolinek jestem pewien, że na gospodarzach się nie zawiedziecie :) Bawcie się dobrze :hut: :papa:
czekor68
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) czekor68 » 23.08.2016 21:47

Widza że my ziomale. Bylismy w Ermini 4 razy i za ostatnim razem pogoda nas nie rozpiesczała nie żeby padało abo było zimno ale było bardzo wietrznie za to dużo zwiedzalismy. Wam życze pogody i spokojnego morza a zwiedzać jest tyle że ja jescze wszędzie nie byłem a uwierz min ze nie należa do plazingowiczów.Musiała byś poczytać moje relacje ostatnia z tego roku nie była za ciekawa bo pisana po przyjeżdzie poprzednie były live z wczasów z odrobiną humoru i z dodatkiem śląskiej godki. Tak na szybko nie zapomnijcie o zielonej karcie. Bo Czarnogóra i Bośnia czekają ja bym nawet jechał na waszym miejscu aż do Bosni i potem doliną Naretwy do Mlini . Jest i drugi wariant kierowoł bych się po zjeżdzie z autostrady na to przejście w Bragat Donji. Minusem tego wariantu jest ze jadąc do Mlini miniecie Dubrovnik a jadąc od Ploce ,Metkovac Opuzen jedziecie nad Dubrovnikiem . Jak co to pisz na priv potem sie możemy zdzwonić z checia doradze w każdej sprawie jaka cie nurtuje.
Pozdrawiam Czesiek :D .
czekor68
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) czekor68 » 23.08.2016 21:56

Wszystko to święta prawda ... tylko bez Vlaha to jakoś tak inaczej ... smutno ... miejsce to samo, ale już nie takie samo ... :(

Sobolinek jestem pewien, że na gospodarzach się nie zawiedziecie :) Bawcie się dobrze :hut: :papa:

Andrzejku masz rację ,pisałem w tym roku w Chorwacji z Katicą było mi strasznie smutno i popłakałem się . opisała mi wszystko ale co poradzić każdego nas to czeka . Jak mnie Katica zapewniała nie męczył się i sam chciałbym tak odejść. Bedziemy mieć go zawsze w pamięci .Za dwa lata planuje chociaż na tydzień tam pojechać i pochwalić sie swoją wnuczką :) zaświecić Vlahovi lampkę na grobie. :cry:
To ty go nam odkryłeś i jestem Ci wdzięczny.
sobolinek
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) sobolinek » 23.08.2016 22:39

Dziękuję chłopaki za masę wskazówek i dobre słowo :) Na Was zawsze można liczyć :D

Cześku do Mlini pojedziemy raczej najprostszą drogą omijając centrum Dubrownika, żeby jeszcze coś mieć z tego dnia :) Nocujemy tradycyjnie w Ogulinie więc przed nami będzie ok. 550km i pod koniec już nie autostradą :( Zielona karta już na wszelki wypadek leży w schowku autka :)
sobolinek
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) sobolinek » 23.08.2016 23:18

Czesiek świetnie się Ciebie czyta :D :D :D Zarąbista relacja z Pagu! :) Resztę poczytam jutro.

Dobrej nocki :papa: :papa:
Bartek1977
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bartek1977 » 25.08.2016 13:21

Niedawno wróciliśmy z Mlini i byliśmy w apartmani 6 (na pierwszym piętrze)
Wspaniałe miejsce i choć nikt już nie załapie się na grillowane rybki u Vlaho to syn Thomas i synowa Katica są na prawdę życzliwi i pomocni... Szczególnie wdzięczny jestem za pomoc Thomasa - nasza córka 9letnia dostała na 3 dzień wysokiej gorączki i zamiast zamawiać lekarza z ubezpieczenia poradzili żeby jechać do szpitala do Dubrovnika. Nawet Thomas nas pilotował swoim autem i wrócił do domu dopiero jak znaleźliśmy właściwy oddział i po chorwacku szybko przekazał o co chodzi (nie wspominając że komórką opłacił nasz parking) A w szpitalu 3 nocki i jeszcze 4 dni wracaliśmy na dawkę antybiotyku... :( i diagnoza zapalenie płuc przywleczone pewnie z kolonii w Polsce :( Nawet Katica powiedziała, że jakbyśmy chcieli szybciej wracać do domu to zwróci nam pieniądze za niewykorzystany czas... Ale nie skorzystaliśmy z oferty i tylko zmodyfikowaliśmy program wycieczki bo kąpiel nie była wskazana w morzu i dużo zwiedzaliśmy a ostatnie dwa dni już plażyczka była :D
Co do rybek, to w nowym centrum handlowym w Srebreno jest konzum ze stoiskiem rybnym i nawet na życzenie Pan patroszył i skrobał rybki.
Pewnie za dwa lata tam wrócimy, bo w przyszłym roku celujemy na Włochy i Istrię :D
kibic hr
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) kibic hr » 25.08.2016 14:02

Gdybym kiedyś jechał w tamte okolice to pewnie apartamenty takich gospodarzy brałbym mocno pod uwagę-wiele dobrego o całej rodzinie napisano na tym forum. W internecie występują pod nazwą erminia i erminia Luce-czy to chodzi o te same apartamenty-dobrze wiedzieć na przyszłość.
sobolinek
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) sobolinek » 25.08.2016 18:53

kibic hr tak to chodzi o Erminię. Ja rezerwowałam przez booking jak nie miał jeszcze żadnych recenzji bo jest śnieżynką na tej platformie (od marca 2016) a teraz jak widzę ma już 13 całkiem fajnych opinii
Ja się kierowałam opiniami wojana, czekora68 i innych Cromaniaków, którzy doświadczyli dobroci serca Vlaha i podzielili się tym na forum. Dziękuję Wam za to :)

Bartek1977 dobrze, że córką już wszystko ok i mieliście szczęście, że trafiliście do Erminii :) Fajnie, że podzieliłeś się z nami Waszą historią :) Dzięki za namiar na świeże rybki, pewnie skorzystamy :)

Chyba zacznę odliczać... :D :D :D
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje

Mlini za Dubrovnikiem - strona 19
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone
Jakie dane przetwarzamy i w jakim celu?

Serwis internetowy Cro.pl Chorwacja Online wykorzystuje pliki cookie i pokrewne technologie, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów (np. utrzymują sesję użytkownika). Ponadto, pliki cookie mogą być założone i wraz z innymi metodami zbierania preferencji wykorzystywane przez naszych zaufanych partnerów w celu wyświetlenia Ci reklam spersonalizowanych oraz do celów statystycznych. Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookie i treści spersonalizowane, możesz jednakże wyłączyć niektóre z plików cookies. Ewentualnie, możesz wyłączyć pliki cookie w opcjach swojej przeglądarki internetowej.

Jeśli masz u nas konto, możemy również przetwarzać wprowadzone przez Ciebie dane, które zostały zapisane w Twoim profilu (e-mail oraz nick użytkownika są niezbędne do posiadania konta, pozostałe dane są wprowadzane dobrowolnie). Nie musisz się jednak martwić, jakiekolwiek dane wprowadzone przez Ciebie do bazy cro.pl nie będą bez Twojej zgody przekazane innym podmiotom (poza sytuacjami, które są wymagane przez prawo) i służą jedynie do korzystania z serwisu cro.pl. Nie odsprzedamy więc Twojego e-maila ani innej zapisanej w profilu danej żadnemu zewnętrznemu podmiotowi. Szczegółowe informacje znajdziesz w polityce prywatności oraz Regulaminie.

akceptuję, przejdź do serwisu
ustawienia cookies