Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Mlini - transport do Dubrovnika, sklepy, konoby itp

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
para-35-38
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) para-35-38 » 15.07.2017 16:47

Czy był ktoś może w Mlini za Dubrovnikiem i może coś powiedzieć o tej miejscowości? Jak wygląda sprawa transportu do Dubrovnika bez auta? Gdzie jakiś najbliższy sklep, targ ze świeżymi rybami o innymi stworami z wody do zjedzenia? Co tam się dzieje wieczorem, co polecacie itp?

Jedziemy przełom sierpnia i września.
te kiero
Mistrz Ligi Narodów UEFA
Re: Mlini - transport do Dubrovnika, sklepy, kanapy itp

Nieprzeczytany postnapisał(a) te kiero » 15.07.2017 20:08

krakuscity
Koneser
Re: Mlini - transport do Dubrovnika, sklepy, kanapy itp

Nieprzeczytany postnapisał(a) krakuscity » 15.07.2017 20:25

para-35-38 napisał(a): Jak wygląda sprawa transportu do Dubrovnika bez auta?

Kursują tam autobusy , taxi wodne.
justyna3210
Plażowicz
w chorwacji bez samochodu - da się?

Nieprzeczytany postnapisał(a) justyna3210 » 07.07.2022 12:53

Dzień dobry! Dopiero co założyłam konto na tym forum, mam nadzieję, że mi pomożecie :) Za miesiąc pierwszy raz lecimy w 5 osób do Chorwacji, lądujemy w Dubrowniku, ale nocleg mamy w Mlini. Nie jest to daleko od lotniska - jakieś 10-12 km, tyle samo do Dubrownika - na upartego dojdzie się pieszo. Nie wynajmiemy auta. W jaki sposób dostać się komunikacją miejską/podmiejską z lotniska do Mlini? Szukam od kilku dni i nic nie mogę znaleźć... Widzę autobusy do Dubrovnika, ale czy one zatrzymują sie w Mlini? Czy zostaje tylko taksówka lub zamówiony transfer? Będę wdzięczna za wszelkie wskazówki! :)
mchrob
Cromaniak
Re: w chorwacji bez samochodu - da się?

Nieprzeczytany postnapisał(a) mchrob » 07.07.2022 13:11

justyna3210 napisał(a):Dzień dobry! Dopiero co założyłam konto na tym forum, mam nadzieję, że mi pomożecie :) Za miesiąc pierwszy raz lecimy w 5 osób do Chorwacji, lądujemy w Dubrowniku, ale nocleg mamy w Mlini. Nie jest to daleko od lotniska - jakieś 10-12 km, tyle samo do Dubrownika - na upartego dojdzie się pieszo. Nie wynajmiemy auta. W jaki sposób dostać się komunikacją miejską/podmiejską z lotniska do Mlini? Szukam od kilku dni i nic nie mogę znaleźć... Widzę autobusy do Dubrovnika, ale czy one zatrzymują sie w Mlini? Czy zostaje tylko taksówka lub zamówiony transfer? Będę wdzięczna za wszelkie wskazówki! :)

Wszystko co jedzie w kierunku Dubrovnika będzie jechało przez Mlini.

Koło lotniska jadą autobusy nr 11,27,38
tu masz rozkłady jazd https://www.libertasdubrovnik.hr/upload ... 910860.pdf

Na pewno można też skorzystać z busów których jest pełno na tej trasie lotnisko-Dubrovnik i wysiąść po drodze w Mlini
justyna3210
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) justyna3210 » 07.07.2022 13:34

mchrob napisał(a):Wszystko co jedzie w kierunku Dubrovnika będzie jechało przez Mlini.

Na pewno można też skorzystać z busów których jest pełno na tej trasie lotnisko-Dubrovnik i wysiąść po drodze w Mlini

Bardzo dziękuję! Właśnie czytałam ogólne wpisy, że autobusy jeżdżą przez Mlini, ale nie mogłam znaleźć żadnego rozkładu ani nic co by mi to potwierdziło na 100%, a tu jest mapa - ekstra! :D nie trafiłam sama na ten rozkład. Jeżeli mogłabym jeszcze prosić o pomoc - czy dobrze rozmuem ten rozkład, że w niedzielę (bo w ten dzień tygodnia przylatujemy) liczyć mogę na linię 10? To linia Cavtat-Dubrovnik, więc do Cavtatu trzeba dojść pieszo?
mchrob
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mchrob » 07.07.2022 13:43

justyna3210 napisał(a):
mchrob napisał(a):Wszystko co jedzie w kierunku Dubrovnika będzie jechało przez Mlini.

Bardzo dziękuję! Właśnie czytałam ogólne wpisy, że autobusy jeżdżą przez Mlini, ale nie mogłam znaleźć żadnego rozkładu ani nic co by mi to potwierdziło na 100%, a tu jest mapa - ekstra! :D nie trafiłam sama na ten rozkład. Jeżeli mogłabym jeszcze prosić o pomoc - czy dobrze rozmuem ten rozkład, że w niedzielę (bo w ten dzień tygodnia przylatujemy) liczyć mogę na linię 10? To linia Cavtat-Dubrovnik, więc do Cavtatu trzeba dojść pieszo?

Jak w niedzielę to faktycznie tamte linie nie kursują. Na 10 musicie kawałek podejść. Nie do samego Cavtatu a do Zverkovicy,
tutaj jest przystanek https://goo.gl/maps/yxYetPotrWsRajMMA
justyna3210
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) justyna3210 » 07.07.2022 13:46

mchrob napisał(a):Jak w niedzielę to faktycznie tamte linie nie kursują. Na 10 musicie kawałek podejść. Nie do samego Cavtatu a do Zverkovicy

Bardzo dziękuję za pomoc! :)
mchrob
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mchrob » 07.07.2022 13:52

justyna3210 napisał(a):
mchrob napisał(a):Jak w niedzielę to faktycznie tamte linie nie kursują. Na 10 musicie kawałek podejść. Nie do samego Cavtatu a do Zverkovicy

Bardzo dziękuję za pomoc! :)

Nie ma za co. Ale w sumie nie wiem czy warto się z bagażami pchać 3 km tą drogą. Tam nie ma pobocza. Może jednak lepiej wsiąść do busa?
justyna3210
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) justyna3210 » 08.07.2022 08:10

mchrob napisał(a):Nie ma za co. Ale w sumie nie wiem czy warto się z bagażami pchać 3 km tą drogą. Tam nie ma pobocza. Może jednak lepiej wsiąść do busa?

Pewnie i tak zrobimy, ale zbieram wszytskie możliwe opcje :) A czy na lotnisku jest kantor, czy lepiej mieć już kuny przy przylocie? Myślę tu o zakupie biletu (u kierowcy?).
mchrob
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mchrob » 08.07.2022 08:44

justyna3210 napisał(a):
mchrob napisał(a):Nie ma za co. Ale w sumie nie wiem czy warto się z bagażami pchać 3 km tą drogą. Tam nie ma pobocza. Może jednak lepiej wsiąść do busa?

Pewnie i tak zrobimy, ale zbieram wszytskie możliwe opcje :) A czy na lotnisku jest kantor, czy lepiej mieć już kuny przy przylocie? Myślę tu o zakupie biletu (u kierowcy?).

Nie byłem tam ale jest na pewno i są tez bankomaty.
A właściciel kwatery z Mlini nie podjedzie po was?
justyna3210
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) justyna3210 » 08.07.2022 09:20

mchrob napisał(a):Nie byłem tam ale jest na pewno i są tez bankomaty.
A właściciel kwatery z Mlini nie podjedzie po was?

Bezpośrednio nie pytałam, bo nie chciałam być upierdliwa, ale jak prosiłam o pomoc w ogarnięciu dojazdu to tak średnio pani pomogła :D Moze dlatego, że podobno na co dzień mieszka w Splicie i może nie bardzo ogarnia okolicę :) Mam nadzieję, że będzie nocleg ok, bo był wyjątkowo tani, piękne duże mieszkanie na 5 osób za niskie pieniądze - dlatego zmieniliśmy plany ulokowania się w Cavtacie na Mlini właśnie :)
agnieszkad93
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) agnieszkad93 » 25.07.2022 07:51

Cześć!
Pierwszy raz w Chrowacji samolotem, lądowanie lotnisko Dubrownik, pobyt w Cavtacie. Transfer z lotniska mamy.
Pytanie z innej beczki. Wiem, że są TAXI wodne z Cavtat do Dubrownika - czy może ktoś ma informację jak często one kursują? Czy jest taka możliwość, że rano wybierzemy się i wrócimy pod wieczór? Może ktoś posiada również informację w jakiej cenie taka przyjemność? Wiem, że są autobusy, ale taxi wodna fajniej brzmi :D. Choć nie ukrywam, że jedziemy najbardziej budżetowo jak się da. Czy to prawda, że właśnie w Cavtacie w małej ilości miejsc można płacić kartą? Głównie gotówka??
i Kolejne pytanie czy z Dubrownika są jakieś połączenia do Arboretum Trsteno ? Będąc już w tamtym rejonie chciałabym też zahaczyć o te piękne miejsce :)
Serdecznie dziękuję za wskazówki, odpowiedzi :)
Pozdrawiam :)
mchrob
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mchrob » 25.07.2022 07:58

Tu masz stronę z rejsami m.in. Cavtat-Dubrovnik

https://www.adriana-cavtat.com/boat-tou ... t-service/

Do Trsteno z Dubrovnika dojedziesz autobusami 12,15,21,35

https://www.libertasdubrovnik.hr/upload ... 503846.pdf
Następna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone
Jakie dane przetwarzamy i w jakim celu?

Serwis internetowy Cro.pl Chorwacja Online wykorzystuje pliki cookie i pokrewne technologie, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów (np. utrzymują sesję użytkownika). Ponadto, pliki cookie mogą być założone i wraz z innymi metodami zbierania preferencji wykorzystywane przez naszych zaufanych partnerów w celu wyświetlenia Ci reklam spersonalizowanych oraz do celów statystycznych. Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookie i treści spersonalizowane, możesz jednakże wyłączyć niektóre z plików cookies. Ewentualnie, możesz wyłączyć pliki cookie w opcjach swojej przeglądarki internetowej.

Jeśli masz u nas konto, możemy również przetwarzać wprowadzone przez Ciebie dane, które zostały zapisane w Twoim profilu (e-mail oraz nick użytkownika są niezbędne do posiadania konta, pozostałe dane są wprowadzane dobrowolnie). Nie musisz się jednak martwić, jakiekolwiek dane wprowadzone przez Ciebie do bazy cro.pl nie będą bez Twojej zgody przekazane innym podmiotom (poza sytuacjami, które są wymagane przez prawo) i służą jedynie do korzystania z serwisu cro.pl. Nie odsprzedamy więc Twojego e-maila ani innej zapisanej w profilu danej żadnemu zewnętrznemu podmiotowi. Szczegółowe informacje znajdziesz w polityce prywatności oraz Regulaminie.

akceptuję, przejdź do serwisu
ustawienia cookies