Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

MLINI - nic dodać, nic ująć!

Nasze relacje z wyjazdów do Chorwacji. Chcesz poczytać, jak inni spędzili urlop w Chorwacji? Zaglądnij tutaj!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
longtom
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) longtom » 18.08.2015 17:22

mysza73 napisał(a):...jeszcze tu wrócimy :oczko_usmiech: :papa:

Dobry pomysł. :)

pzdr :wink:
czekor68
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) czekor68 » 18.08.2015 18:03

piekara114 napisał(a):
mysza73 napisał(a):Już wiem ... remontują go, jest ogrodzony brzydkim płotem ... a za nim ... masakra jakaś :(

To Twoje zdjęcie czy ściągnięta wizualizacja??? 8O 8O 8O

Czekor pisał w zeszłym roku, że coś się tam dzieje, ale aż tak źle to nie podejrzewałam...
A tak wyglądał jeszcze 3 lata temu
Obrazek
Obrazek

Jedno straszyło brutalną historią, a drugie straszy mnie brutalną przyszłością.....

Gdzieś wyczytałem że to ma być Hotel Grand i że niedługo ma być oddany do użytku,to prawda ten płot otaczający go szpeci krajobraz niesamowicie ,2 lata temu zajadałem się śliwami czereśniami z tego ogrodu w zeszłym roku już nic nie było tylko budowa.
Trzy razy byłem u Vlaha w tym roku był Pag ale kiedyś tam wrócę, na pewno nie w przyszłym roku bo już zaliczkowałem kolejny raz Metajnę bo wszystkiego na Pagu nie zwiedziłem no i jak się jedzie na jeden raz to od Maslenicy ta droga się już potem dłuży niestety zostaje jeszcze ok 4 h jazdy Ale jak się już mija Ston to już droga szybciej mija.
Pozdrawiam
Czesiek
czekor68
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) czekor68 » 18.08.2015 18:08

wojan napisał(a):
mysza73 napisał(a):
wojan napisał(a):Jestem i ja , no bo jak Mlini i Vlaho to przecież muszę tu zaglądać ... :)

:D :papa:

No cześć :P ,
dzięki za miejscówkę :P ,

A niezamaco :D Myślę,że "Erminię" można ze spokojnym sumieniem polecić każdemu :D :papa:

Andrzejku i mnie tu też nie może zabraknąć. :D
Ostatnio edytowano 18.08.2015 18:36 przez czekor68, łącznie edytowano 1 raz
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 18.08.2015 18:13

tony montana napisał(a):Koleżanka była w Cavtat w zeszłym roku i wróciła zachwycona :)
Natomiast (niestety) samo Mlini jej nie podeszło

:mrgreen:

Zbliżone odczucia....
wojan
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) wojan » 18.08.2015 20:34

czekor68 napisał(a):Andrzejku i mnie tu też nie może zabraknąć. :D

Też tak myślę ... :D

FUX napisał(a):
tony montana napisał(a):Koleżanka była w Cavtat w zeszłym roku i wróciła zachwycona :)

Zbliżone odczucia....

O gustach podobno się nie dyskutuje ... :D

Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 18.08.2015 20:53

czekor68 napisał(a):
Gdzieś wyczytałem że to ma być Hotel Grand i że niedługo ma być oddany do użytku,to prawda ten płot otaczający go szpeci krajobraz niesamowicie ,2 lata temu zajadałem się śliwami czereśniami z tego ogrodu w zeszłym roku już nic nie było tylko budowa.

Takie nowo budowane kompleksy hotelowe czasami mogą wkurzać, ale moim skromnym zdaniem jest to zdecydowanie lepsze wyjście od ruin jak w Kupari :roll:

Jakoś tak ruiny wolę w wersji starożytnej i średniowiecznej :wink:

Ciekawe, że w Cavtat czetnicy nie spalili hoteli, ani nie urządzili totalnej demolki 8)
Może nie zdążyli :?:

Czytałem gdzieś, że mieli tam swoją kwaterę i stamtąd wyruszały ich oddziały, żeby zdobyć Dubrownik :roll:
Ale czetnicy, głównie brani z łapanek menele z Czarnogóry, byli kompletnie zdemoralizowani, prawie zawsze pijani, nie mieli ochoty ginąć za Wielką Serbię 8)
W 1992 w wyniku kontrofensywy Chorwaci przegonili ich aż do granic Czarnogóry

Faktem jest, że władze niepodległej Czarnogóry strasznie przeprosiły za dawne ekscesy ich obywateli.
I prosiły o wybaczenie :roll:
czekor68
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) czekor68 » 19.08.2015 07:24

Szczerze mówiąc to i mnie te zdemolowane hotele nie cieszyły swoim widokiem,w samym Mlini w jeden sezon powstały fajne nowoczesne bungalowy pod i obok Hotelu Astarea z basenem i nikt nikogo nie przegania z plaż .Jedyny mankament to że gdy zaczną te hotele w Kupari wyburzać to będzie dużo zgiełku i hałasu Ale w Srebreno i Mlini raczej będzie ciszej chociaż i tam pozostało parę kompleksów do wyburzenia chociażby tuż pod Vlahem za Jadranką straszy jakiś kompleks.Z czasem będzie tam znowu pięknie bo nie tylko nam to przeszkadza a wolne miejsca nie zarabiają na siebie. :)
krakusowa
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) krakusowa » 19.08.2015 07:26

to są dwa miejsca, których moim zdaniem nie można porównywać. :roll:
Cavtat to miasto z wieloma zabytkami, portem, Mlini to mała osada rybacka

Zależy kto co lubi, ja osobiście wolę te mniejsze,
Nasz pobyt w Mlini uważam za bardzo udany :D
mysza73
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) mysza73 » 19.08.2015 08:13

Mikromir napisał(a):
mysza73 napisał(a):
Nie wiem czy Wy też macie takie spostrzeżenia, ale w tym roku agawy kwitły jak szalone ... to zapewne "zasługa" zeszłorocznego deszczowego lata 8O :wink:

Zdecydowanie też mam takie wrażenie. Zoran Kojdić, przewodnik do Zmajevej Špilji na Braču, też mówił, że pierwszy raz widzi taką ilość kwitnących agaw, a przygląda im się już około 40 lat. Na Braču, szczególnie w okolicach Murvicy, była ich masa.

Czyli mamy szczęście ... bo następnym razem będą tak kwitły za 40 lat albo i później :mrgreen:

FUX napisał(a):

Zbliżone odczucia....

wojan napisał(a):
FUX napisał(a):

Zbliżone odczucia....

fiolek napisał(a):

to są dwa miejsca, których moim zdaniem nie można porównywać. :roll:
Cavtat to miasto z wieloma zabytkami, portem, Mlini to mała osada rybacka

Zależy kto co lubi, ja osobiście wolę te mniejsze,
Nasz pobyt w Mlini uważam za bardzo udany :D

Aniu, lepiej bym tego nie ujęła :mrgreen:
ja z premedytacją wybrałam malutkie Mlini koło fajnego Cavtatu 8) .

longtom napisał(a):
mysza73 napisał(a):...jeszcze tu wrócimy :oczko_usmiech: :papa:

Dobry pomysł. :)

pzdr :wink:

Ale to za kilka dni :wink:

czekor68 napisał(a):Trzy razy byłem u Vlaha w tym roku był Pag ale kiedyś tam wrócę, na pewno nie w przyszłym roku bo już zaliczkowałem kolejny raz Metajnę bo wszystkiego na Pagu nie zwiedziłem
Pozdrawiam
Czesiek

Może kiedyś poproszę o namiar na kwaterkę na Pagu 8O :wink:

Lednice napisał(a):
czekor68 napisał(a):

Takie nowo budowane kompleksy hotelowe czasami mogą wkurzać, ale moim skromnym zdaniem jest to zdecydowanie lepsze wyjście od ruin jak w Kupari :roll:

Jakoś tak ruiny wolę w wersji starożytnej i średniowiecznej :wink:

Ja tam wolę Chorwację bez takich molochów hotelowych ... ale cóż ... takie życie ...
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 19.08.2015 08:47

wojan napisał(a):

Dla lubiących chodzenie a nie byczenie się na plaży, Jadranka nie jest przyjaznym miejscem dla piechurów. W sumie to największy mankament. Bliskość autobusem do Dubrovnika czy Cavtatu była ok.
Tak to wyglądało w Soline. Pójście do Mlini do pekary dostarczało ciekawych wrażeń. :twisted:
W Mlini wtedy coś nie zagrało z terminami.
morgana
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) morgana » 19.08.2015 10:50

Z pewnym opóźnieniem spowodowanym własnymi wakacjami wreszcie z przyjemnością zasiadłam i nadrobiłam myszowatą relację :mrgreen: .
Z przyjemnością tym większą, że pewne miejsca znajome, bo w tym roku w końcu dotarłam do Dubrownika i przyległości.
Czekam zatem na ciąg dalszy :) .
czekor68
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) czekor68 » 19.08.2015 13:22

Nie ma problemu z chęcią się podzielę jest w Metajnie do Rucicy autkiem 2 min piechotą 10 min do plazy miejskiej 2min drogi ale tak się zakochałem ze za rok znowu Pag.No i oczywiście blisko do Beretnicy i spokój dookoła. :D :hut:U Vlaha też mi się bardzo podobało on mi zawsze rezerwował apartament obok grilla ale ta droga wykańcza tym bardziej ze jeszcze mam moja starą fabię bez klimy.
mysza73
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) mysza73 » 19.08.2015 14:19

FUX napisał(a):
wojan napisał(a):

Dla lubiących chodzenie a nie byczenie się na plaży, Jadranka nie jest przyjaznym miejscem dla piechurów. W sumie to największy mankament. Bliskość autobusem do Dubrovnika czy Cavtatu była ok.
Tak to wyglądało w Soline. Pójście do Mlini do pekary dostarczało ciekawych wrażeń. :twisted:
W Mlini wtedy coś nie zagrało z terminami.

Jak z Soline, to chodziłeś do mojej "górnej" pekary :D ,
ale fakt, spacer wzdłuż Jadranki nie jest za przyjemny :? .

morgana napisał(a):Z pewnym opóźnieniem spowodowanym własnymi wakacjami wreszcie z przyjemnością zasiadłam i nadrobiłam myszowatą relację :mrgreen: .
Z przyjemnością tym większą, że pewne miejsca znajome, bo w tym roku w końcu dotarłam do Dubrownika i przyległości.
Czekam zatem na ciąg dalszy :) .

Witam, witam i o Rogożnicę i Sutivan pytam :mrgreen: .

czekor68 napisał(a):

Nie ma problemu z chęcią się podzielę jest w Metajnie

Łooooooo matko ... w tej Metajnie ... tam to podobno strach jechać :roll: :wink: .
mysza73
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) mysza73 » 19.08.2015 14:27

Odcinek 11: 26 lipca 2015: Sokol Grad i młyn wodny Ljuta 8)

Tego dnia w pierwotnych planach miał być Dubrownik i jego mury ... no ale ... też będą mury, tylko troszkę inne :mrgreen: .
Na pierwszy ogień Sokol Grad,
wstęp płatny - 40 kun (dzieci 25 kun) - trochę dużo porównując z twierdzą w Kotorze (3 euro) czy Herceg Novi - gratis.

Idziemy :D

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Przez cały czas chorwacka flaga łopotała na wietrze aż miło ... jak my tam stanęłyśmy ... oklapła :evil:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

cdn :papa:
morgana
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) morgana » 19.08.2015 14:29

mysza73 napisał(a):Witam, witam i o Rogożnicę i Sutivan pytam :mrgreen: .

A tęsknię sobie za nimi, tęsknię... bo w tym roku kierunek wakacyjny był zupełnie nowy...
Wszystko było nowe - droga przez Bośnię, ze zwiedzaniem Vukovaru, Sarajeva, Mostaru i innych cudów przydrożnych, a między podróżami krótki odpoczynek w Borku ;) . Też z małymi wycieczkami.

W zasadzie potrzbowałabym jeszcze jednych wakacji - żeby sobie dychnąć trochę :mrgreen: .
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Nasze relacje z podróży

MLINI - nic dodać, nic ująć! - strona 17
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone