Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Mleko na Corwacji

Jacy są Chorwaci, ile co kosztuje w Chorwacji, czy warto jadać w restauracjach, co zabrać ze sobą z Polski, czym najlepiej płacić, na co szczególnie uważać oraz wszystkie inne pytania i uwagi związane z wyjazdami, także te nietypowe czy specjalistyczne, powinny znaleźć się w tym miejscu.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Jacek_Do
Croentuzjasta
Mleko na Corwacji

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jacek_Do » 14.06.2009 13:11

Witam. Jako że jade pierwszy raz, mam pytanie czy mleko w kartonach na Chorwacji smakuje tak jak polskie. Bo słyszałem że tamtejsze nie jest za dobre, a dzieciaki rano jedzą tylko płatki z mlekiem.
I jeśli będzie niedobre w smaku to będzie tragedia, a tak to zabiorę z Polski, bo co zrobić.
Stela
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Stela » 14.06.2009 13:13

Nie zauważyłam różnicy pomiędzy chorwackim a polskim mlekiem, no może jedną- gdyby się dokładnie przyjrzeć, to pierwsze jest w biało- czerwoną kratkę ;)
Katarzyna Głydziak Bojić
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katarzyna Głydziak Bojić » 14.06.2009 13:27

Ale jazda... Chleb "nie za dobry", wędliny "nie zadobre", wino, piwo, woda "nie za dobre"..a teraz jeszcze mleko... Skąd się to bierze?
Mieszkam tu, spożywam i nie narzekam. Myślę, że dacie radę.
Pozdrawiam
Jurek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jurek » 14.06.2009 13:29

Jacek_Do napisał(a):Witam. Jako że jade pierwszy raz, mam pytanie czy mleko w kartonach na Chorwacji smakuje tak jak polskie. Bo słyszałem że tamtejsze nie jest za dobre, a dzieciaki rano jedzą tylko płatki z mlekiem.
I jeśli będzie niedobre w smaku to będzie tragedia, a tak to zabiorę z Polski, bo co zrobić.

Nie dawno słyszałem, że wodospad na rzece KRK jest wymyślonym dziełem Chorwatów! Czas płynie dalej, co jeszcze ludzie wymyślą
:lol:
jaranna
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) jaranna » 14.06.2009 13:37

Katarzyna Głydziak Bojić napisał(a):Ale jazda... Chleb "nie za dobry", wędliny "nie zadobre", wino, piwo, woda "nie za dobre"..a teraz jeszcze mleko... Skąd się to bierze?
Pozdrawiam

Ma pani rację , ręce opadają ...
W swoim sklepie codziennie słyszę takie teksty.
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 14.06.2009 15:12

Jurek napisał(a):
Jacek_Do napisał(a):Witam. Jako że jade pierwszy raz, mam pytanie czy mleko w kartonach na Chorwacji smakuje tak jak polskie. Bo słyszałem że tamtejsze nie jest za dobre, a dzieciaki rano jedzą tylko płatki z mlekiem.

Nie dawno słyszałem, że wodospad na rzece KRK jest wymyślonym dziełem Chorwatów! Czas płynie dalej, co jeszcze ludzie wymyślą
:lol:

Ja to nawet słyszałem , że woda tam do góry płynie... :) Pogański kraj...
Plumek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Plumek » 14.06.2009 15:53

Katarzyna Głydziak Bojić napisał(a):Ale jazda... Chleb "nie za dobry", wędliny "nie zadobre", wino, piwo, woda "nie za dobre"..a teraz jeszcze mleko... Skąd się to bierze?
Pozdrawiam

Bo taka jest właśnie róznica między dobrobytem, a kryzysem. Jak miałam lat 12, a w Polsce niczego na półkach sklepowych nie było, to gdziekolwiek pojechałam - wszystko mi smakowało. A teraz? Hehe - no dobra - jestem wyjątkiem - przez tydzień albo dwa nie umrę z powodu wycieńczenia z głodu, bo zjem "niedobre" (chorwackie, tureckie, francuskie,szwedzkie pieczywo, nabiał czy wędliny...). Ludziom się poprzewracało w głowach i najchętniej uprawialiby teleportację. No bo: jak jechać autem bez klimy (cholerka - chyba się nie da. albo jechać motocyklem - klima jest wtedy jak ta lala!); jak jechać z dziećmi, żeby się nie nudziły (dzieci teraz są strasznie ograniczone chyba? ja sobie brałam książkę i się nie nudziłam - oglądałam też widoki za oknem oraz rozmawiałam ze współpasażerami), a kiedy sikać, a kiedy się zdrzemnąć, a czemu nie ma pisaku (bidne dzieci - bez piasku ani rusz!)... A wody to im przegotować nie można, tylko trzeba wozić buteleczki marki Nestle hehe Potem nie dziwota, że połowa dziecięcej społęcznosći, to jakaś chorowita, uczulona, z zaburzeniami... A cóz sie temu dziecku stanie, jak nie zje płatków? To zje banana. Albo grzankę z dżemem. A jak nie, to niech głoduje do obiadu... Nic mu nie będzie. Tylko rodzice wolą mieć święty spokój, żeby mu brzdąc nie marudził. Jakby rodzice byli konsekwentni, to by nie marudził. Słowem by się nie odezwał (i wcale nie mówię, że miałby manto dostać). Tylko przeprosił się ze szprotkami w oleju :P

Eeeee....

Znów się zdenerwowałam tylko :)
Plumek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Plumek » 14.06.2009 15:55

I jeszcze tak w temacie bardziej: mleko tu jest bardzo smaczne, a gatunków dostatek. Nie trzeba też kupować w kartonie, można kupić w butelce.
Leszek W
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek W » 14.06.2009 16:01

Wszędzie można kupić dobre i niedobre mleko. Trzeba w swoim życiu wszystkiego popróbować: paski sir, ryby, owoce morza. po to tam się też jedzie. Mnie osobiści najbardziej smakował prsut krojony wprost w suszarni w Zdrilo Kneżevici, a wrażenie zrobiło czyszczenie szczotą przypominającą końskie zgrzebło z dwuletniego zielonego nalotu. Pycha
tomekm67
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) tomekm67 » 14.06.2009 16:15

Jacek_Do napisał(a):.

Weź chłopie kilka paczek mleka w proszku i już. Będziesz miał nasze, polskie, smaczne, dużo miejsca ci to nie zajmie. Albo przemyśl to co Plumek napisał, pod czym ja też się podpisuję.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 14.06.2009 16:19

tomekm67 napisał(a):....Weź chłopie kilka paczek mleka w proszku i już. Będziesz miał nasze, polskie.....

A dasz sobie głowe uciąć, że to "nasze, polskie" jest :lol:
Plumek napisała to co również miałem na myśli więc nie musze pisać :wink:
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 14.06.2009 16:22

Ja ci mówię, weź krowę :) Tą naszą z Krużewnik :) Tomcio z Pancernych do Berlina zaciągnął to i Ty dasz radę... :):)
Bahama
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bahama » 14.06.2009 17:01

Kurcze jakiś dziwny jestem, bo mnie rano na słonecznym tarasie jakoś lepiej to chorwackie mleko, bułeczki, sery i oliwki smakują :)
stary_jac
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) stary_jac » 14.06.2009 17:27

ale przywaliliście, prawie tak jak z tym sportowym autem.
W temacie... no coments , a tak z czystej ciekawości jaka jest relacja cenowa mleka do piwa ? u nas prawie tyle samo.
Jurek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jurek » 14.06.2009 17:32

Przeczytałem i super się pośmiałem!!! :lol: :lol: :lol:
Następna strona

Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone