Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Mleko na Corwacji

Jacy są Chorwaci, ile co kosztuje w Chorwacji, czy warto jadać w restauracjach, co zabrać ze sobą z Polski, czym najlepiej płacić, na co szczególnie uważać oraz wszystkie inne pytania i uwagi związane z wyjazdami, także te nietypowe czy specjalistyczne, powinny znaleźć się w tym miejscu.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
pasażer
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) pasażer » 16.06.2009 20:20

kurza melodia. . czytam i nie wierzę. . 8O
nazwa tematu i cała reszta. . rozwala
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 16.06.2009 20:23

A czy w Cro tego tłustego nie ma? Jest, więc po co zabierać? Oczywiście można ze dwa kartony na początek żeby od razu po sklepach nie śmigać...
Poza tym pytanie zadane na początku czy mleko w Krowacji smakuje jak polskie jest bez sensu... jak polskie ale jakie? generalnie w Polsce każde mleko smakuje inaczej, jak ktoś ma wysublimowany smak , albo tak samo jak jest zwykłym zjadaczem chleba jak ja... :)
krakuscity
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) krakuscity » 16.06.2009 20:31

tturek napisał(a):
mleko w Cro jest ok. udało mi się kupić w podobnej cenie co u nas ale miało 2 %. dla świętego spokoju zabieram z 6-8 kartonów 3,2% bo takie zajada moja córa. pozdrawiam

Masz rację, też wezmę 3,2% ale z 2 lub 3 zgrzewki :D
Szkoda, że z niego nie uda się zrobić zsiadłego mleka, na kaca jak znalazł.
pozdrawiam :wink:
tturek
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) tturek » 16.06.2009 20:38

krakuscity napisał(a):
tturek napisał(a):
mleko w Cro jest ok. udało mi się kupić w podobnej cenie co u nas ale miało 2 %. dla świętego spokoju zabieram z 6-8 kartonów 3,2% bo takie zajada moja córa. pozdrawiam

kup te w butelce albo na targu od gospodarza. z tego przy takiej temperaturze murowane na drugi dzień zsiadłe
pasażer
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) pasażer » 16.06.2009 20:44

krakuscity napisał(a):Szkoda, że z niego nie uda się zrobić zsiadłego mleka, na kaca jak znalazł.

Mleka nie ładuj do żadnej lodówki. Kup gumę do żucia, najlepiej balonową o smaku banana. Żuj jak krówka, a jak już przeżujesz to przyklej nią kartony do dachu auta. Nie hamuj ostro, bo mleko jeszcze rozleje Ci się na szybę i będziecie płakać nad rozlanym mlekiem. Jedź max 50km/h i tylko w dzień.
Na bank wyczyści jak kota po wysłodkach!
Katarzyna Głydziak Bojić
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katarzyna Głydziak Bojić » 17.06.2009 06:25

Bocian napisał(a):A czy w Cro tego tłustego nie ma? Jest, więc po co zabierać? Oczywiście można ze dwa kartony na początek żeby od razu po sklepach nie śmigać...
Poza tym pytanie zadane na początku czy mleko w Krowacji smakuje jak polskie jest bez sensu... jak polskie ale jakie? generalnie w Polsce każde mleko smakuje inaczej, jak ktoś ma wysublimowany smak , albo tak samo jak jest zwykłym zjadaczem chleba jak ja... :)

Oczywiście, że dostępne jest i 3,2 %.. ja tylko takie kupuję.
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 17.06.2009 08:02

hepik napisał(a):A widział ktoś kiedyś krowę w Chorwacji?
To jakim cudem tam może być chorwackie mleko?
Z oślim to co innego... :wink:

Obrazek

Jak nie jak tak 8)
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 17.06.2009 08:41

A skąd wiadomo,że to chorwacka krowa?
Sądząc po zerwanym łańcuchu, ewidentnie węgierska,która poszła w szkodę do Dalmacji :wink:
SVIBANJ
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) SVIBANJ » 17.06.2009 09:04

Mnie ona wyglada na dzika krowę. A mleko od dzikiej krowy swoja moc ma :D
Stela
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Stela » 17.06.2009 09:13

Krowa idzie popływać.
nowalijka
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) nowalijka » 17.06.2009 09:42

Iwona_PB napisał(a):Krowa idzie popływać.

Albo idzie się utopić... Może ten topic poczytała... :wink:
Plumek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Plumek » 17.06.2009 14:29

krakuscity napisał(a):
tturek napisał(a):

No pewnie, że jest 3,2% i nawet 3,8% :) Ale droższe. Nie zakumaliście? Kolega pisał, że w tej samie, co u nas udało musi ekupić nawet dobre chorwackie mleko, ale 2%! Czyli, że 3,2% nie kupił, bo było droższe!

Jest też mleko 2,8%. Wybór większy niż u nas, a ludzie i tak wybrzydzają.
tturek
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) tturek » 17.06.2009 15:15

Plumek napisał(a):
No pewnie, że jest 3,2% i nawet 3,8% :) Ale droższe. Nie zakumaliście? Kolega pisał, że w tej samie, co u nas udało musi ekupić nawet dobre chorwackie mleko, ale 2%! Czyli, że 3,2% nie kupił, bo było droższe!

nikt nie wybrzydza. nie chodziło mi o cenę tylko jakie znalazłem. nie widziałem innego niż 2%. może źle szukałem. ktoś zadał pytanie i prosi o odpowiedź. jak nie masz zamiaru odpowiadać to nie wcinaj się do rozmowy. oglądaj , przypatruj się dalej. głupie uwagi dla siebie
Plumek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Plumek » 17.06.2009 15:56

tturek napisał(a):
Plumek napisał(a):

nikt nie wybrzydza. nie chodziło mi o cenę tylko jakie znalazłem. nie widziałem innego niż 2%. może źle szukałem. ktoś zadał pytanie i prosi o odpowiedź. jak nie masz zamiaru odpowiadać to nie wcinaj się do rozmowy. oglądaj , przypatruj się dalej. głupie uwagi dla siebie

Powiem więcej: BARDZO źle szukałeś, bo mleko zróżnicowane mleko rzuca się po oczach - wprost lezy i straszy... Nawet w małym sklepicku. Wcale nie tak trudno znaleźć. Dlatego nie wprowadzja ludzi w błąd. Mleko różnego autoramentu (chude, tłuste, odtłuszczone, w kartonie, w butelce) jest BARDZO łatwo dostępne.
tturek
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) tturek » 17.06.2009 16:41

Plumek napisał(a):
tturek napisał(a):
Plumek napisał(a):

Powiem więcej: BARDZO źle szukałeś, bo mleko zróżnicowane mleko rzuca się po oczach - wprost lezy i straszy... Nawet w małym sklepicku. Wcale nie tak trudno znaleźć. Dlatego nie wprowadzja ludzi w błąd. Mleko różnego autoramentu (chude, tłuste, odtłuszczone, w kartonie, w butelce) jest BARDZO łatwo dostępne.

nie wprowadzam ludzi w błąd tylko napisałem jakie ja znalazłem. pierw poczytaj a potem przyłączaj się do rozmowy
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone