Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Miód z Macedonii

Jacy są Chorwaci, ile co kosztuje w Chorwacji, czy warto jadać w restauracjach, co zabrać ze sobą z Polski, czym najlepiej płacić, na co szczególnie uważać oraz wszystkie inne pytania i uwagi związane z wyjazdami, także te nietypowe czy specjalistyczne, powinny znaleźć się w tym miejscu.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
MateuszS
Odkrywca
Miód z Macedonii

Nieprzeczytany postnapisał(a) MateuszS » 28.11.2012 15:12

Dzień dobry,

Zachęcony programem Makłowicza (Makłowicz w podrózy - Albania) zakupiłem w lipcu tego roku miód w Macedonii gdzieś pomiędzy Kushevo a Skopje, od człowieka który handlował przy drodze.

Mam pytanie do znawców miodu, czy ten miód jest prawdziwy - mija prawie pół roku a miód w ogóle nie zmienia konsystencji. Cały czas jest bardzo płynny jak zaraz po kupieniu. Miód który kupuje w Polsce krystalizuje a ten z Macedonii w ogóle.

Czy ten miód z Macedonii jest czysty czy fałszowany?

Pozdrawiam

Mateusz
jerzy26
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) jerzy26 » 28.11.2012 15:50

Jak najbardziej czysty i zdrowy, a ten polski ......................
Liquid
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Liquid » 28.11.2012 17:03

Z tego co wiem każdy dobry miód krystalizuje się po jakimś czasie. Te oszukane z dodatkiem "miodu spoza UE" z naszych półek sklepowych zachowują klarowność długi czas. Potencjalnemu Kowalskiemu wydaje się że jeżeli miód skrystalizował się to właściciel pasieki karmił pszczoły cukrem. Nic bardziej mylnego.
MateuszS
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) MateuszS » 29.11.2012 12:02

podszywacz napisał(a):Z tego co wiem każdy dobry miód krystalizuje się po jakimś czasie. Te oszukane z dodatkiem "miodu spoza UE" z naszych półek sklepowych zachowują klarowność długi czas. Potencjalnemu Kowalskiemu wydaje się że jeżeli miód skrystalizował się to właściciel pasieki karmił pszczoły cukrem. Nic bardziej mylnego.

No właśnie też wielokrotnie słyszałem takie opinie.
A ten z Macedonii nie zmienia konsystencji nic a nic. Czyli Pan Makłowicz opowiadał pierdoły zachęcając do kupowania miodu przy drodze.
Pozdrawiam
Liquid
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Liquid » 29.11.2012 16:53

kataryniarz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kataryniarz » 30.11.2012 09:20

Z tego co ja pamiętam to w programie mówił o miodach kasztanowych, a te mają długi proces krystalizacji :)

Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone