fidosanok napisał(a):
..... i jak pisałem zależy od programu.
jak i od map, które muszą mieć zapisane takie informacje
Palmetto2006 napisał(a):W tym roku wybieram sie do CRO...i właśnie zastanawiam się nad kupnem nawigacji...możecie mi pomóc...co wybrać..
FUX napisał(a):Palmetto2006 napisał(a):W tym roku wybieram sie do CRO...i właśnie zastanawiam się nad kupnem nawigacji...możecie mi pomóc...co wybrać..
Jeżeli specjalnie na wyjazd, to w Europie na autostradach trudno się zgubić, a do Cro to już szczególnie...
Wystarczy dobry atlas.
„Niedogodnością" może być szukanie adresu, ale kiedyś navi nie było i dojeżdżaliśmy bez problemu.
Navi przydaje się przy kluczeniu po miastach.
Ale nawet w PL na prostej drodze ostatnio Znajomy zawierzył nawigacji, nie patrząc na drogowskazy, i zrobił sobie prawie 80 km ekstra. To trzeba mieć talent....
paulr napisał(a):ja korzystam z nawigacji już wiele lat, miałem bardzo dużo różnych map, i zawsze dla mnie najlepszy był tomtom. Mam jeszcze takiego bardzo starego tomtoma i działa OK prowadzi też prawdopodobnie ok (zawsze trafiam czy najbliżej nie wiem bo nie znam drogi bo jak bym znał to po co nawigacji) jednak niedawno odkryłem iż automapa też prowadzi bardo dobrze. Wiadomo czasem jakieś błędy i jednej i 2 się zdarzają. Ale Auto mapa ma coś czego w tom tomie mi brakuje, można wejść na stronę TARGEO.PL i ustawić sobie przejazd tak jak się chce a nie tak jak prowadzi mapa. Owszem można w tomtomie ustawić punkty pośrednie. Ale ustawianie przejazdu na stronie targeo jest rewelacyjne. Planuję sobie w domu przejazd jak chcę. Od razu widzę na większym ekranie komputera jak trasa przebiega itp. a potem tylko wczytuję tą trasę na nawigacji i jadę tak jak ja chcę, a nie tak jak przeliczył jakiś algorytm w programie nawigacyjnym.