Nasze relacje z wyjazdów do Chorwacji. Chcesz poczytać, jak inni spędzili urlop w Chorwacji? Zaglądnij tutaj! [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
A ja tam byłam, wino piłam, Adasia na żywo widziałam
Niestety wina razem nie wypiliśmy i nagle Adaś do mnie na "Pani" mówił
Adam, na Panią trzeba mieć wygląd i pieniądze
Fajna relacja i fajne fotki, pozdrowienia
YoanaK napisał(a):A ja tam byłam, wino piłam, Adasia na żywo widziałam Niestety wina razem nie wypiliśmy i nagle Adaś do mnie na "Pani" mówił Adam, na Panią trzeba mieć wygląd i pieniądze Fajna relacja i fajne fotki, pozdrowienia
Witam Cię serdecznie , bardzo miło było poznać ) i ujrzeć:):)
Czas na Perłę , tak nazwałem cudowny Trogir często porównywany do Dubrovnika , jako że w tym 2 miejscu jeszcze nie byłem , Trogir zrobił na mnie kolosalne wrażenie .. z Mimic wyjechaliśmy dość wcześnie , zaplanowaliśmy że pozwiedzamy o porannych godzinach a popołudnie spędzimy na plaży . Dojeżdżając do Mostku w Omisu , tradycyjnie koreczek w stronę Splitu , jednak nie był on taki wielki , jaki czekał nas w drogę powrotną ale o tym później =) . Mijamy Split , znak na Salone , Klis które sobie odpuściliśmy.. . Po 60 minutowej jeździe docieramy do Trogiru , Parkujemy samochodzik i kierujemy się wzdłuż tak jakby Kanału , mnóstwo rybek na brzegu , koloryt wody tak bardziej bałtycki , Patrząc w lewo widzimy Ciovo =) , w prawo przystanki autobusów z turystami. Docieramy do Mostku który prowadzi w lewą stronę ku staremu miastu , w prawo natomiast na wielki Bazar =) . Wybieramy oczywisty kierunek , na którym czekały nas takie między innymi budowle =)
Ranek w Trogirze , lekko zachmurzony aczkolwiek na zwiedzanie taka pogoda jest idealna =) ,
Na zdjęciu widać również oprócz uroczych trogirskich uliczek , mnie i mojego Chrzestnego =) , który zakochał się w cro , wiedzę którą mu prawiłem o cro przyjmował z wielką ciekawością i mógł słuchać godzinami , świadczy to o tym jak ten kraj ;d zrobił na nim wrażenie =)
Trogir to również setki skuterów na ulicach
W końcu docieramy do słynnej Twierdzy =) , wstęp 15 kn
Próba zdobycia twierdzy okazała się skuteczna i przyniosła mi hegemonię
Kawka piwko i lody na placu Jana Pawła II , obejście uliczek których jeszcze nie widzieliśmy i tak zaliczamy Trogir , piękny Trogir , mój nr 1 , poprzeczka postawiona wysoko , zobaczymy w przyszłości jak Dubrovnik i Korcula , które są podobno bardzo podobne.
Tak więc wracamy i od Malego Rata posuwaliśmy się do Studenaca w czasie 1 h , i dalej 40 min do mostku .... , 2 białych pajaców stoi ... i wstrzymują ruch... zmęczeni korkiem i staniem , dojeżdżamy do Lary , niebo 1 raz zachmurzone , była godzina 14.. , ale po 40 minutach Sunce .. Tak więc idziemy na odpoczynek na plaże , leżąc wspominam Trogir , po raz kolejny , moje serce chyba tam pozostało
Pozdrav Adam ,
CDN..
Tradycyjnie na lepsze czytanie Dalmatinska Glazba =)