Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Mimice

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
rodzynpatryk
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) rodzynpatryk » 02.02.2016 00:57

sdolas napisał(a):To mniej więcej te rejony ?
[cro.pl/download/file.php?id=161045[/img]
Dobrze widzę, to [google.pl/maps/@43.4048474,16.8115578,3a,36.6y,154.55h,71.47t/data=!3m6!1e1!3m4!1sYnK-FnR5f5MUYWjE2T-ong!2e0!7i13312!8i6656]ten[/url] zjazd ?

Ja zwykle parkowałem po prawej na takim "dzikim" parkingu po prawej jadąc od Makarskiej przed zjazdem, który pokazałeś. Stałem tam przez kilka całych dni i nie odholowali :) raz udało mi się znaleźć miejsce na dole, przy konobie w lewo 180st., tuż przy plaży ^^ zjazd w dół wąski i stromy, pasażerowie mi panikowali jak jechałem :P
kicha9
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) kicha9 » 02.02.2016 19:35

Szybkie pytanie do Was. Stacjonował ktoś w takim obiekcie w czasie swoich wakacji MIMICA MARIJA MERICA? Jakieś opinie mile widziane.
walp
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) walp » 02.02.2016 20:48

sdolas napisał(a):Widzę że od tej knajpy w Meidci przy jadrance jest bardzo blisko do plaży.
Powiedz mi czy z tego miejsca, jak zejdę na plażę to plażą dojdę do mariny ?
Walp
Czy z tej knajpy przy jadrance dojdę idąc przy marinie do tego cypla i plaży gdzie Ty byłeś ?

Nie wiem, nie szedłem tam. :cry:

sdolas napisał(a):Tutaj mieszkaliście ?

Tak, to ten budynek, przy ulicy Prilaz moru.
sdolas
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) sdolas » 02.02.2016 21:32

Bunio napisał(a):Jeżeli chcesz zejśc do plaży w Medici od strony Mimic możesz zaparkowac w trzech miejscach:1.parking przy Sydney,2.parking przy Studenacu lub parking po prawej stronie pomiędzy Medici i Mimice przy pojemnikach na odpady w kierunku Makarskiej jeżeli będzie wolne miejsce.Następny darmowy parking jest po lewej stronie w kierunku Omiś na końcu Medici ale tam też jest ciasno.

Jak możesz to "pobaw" się ciut i wklej mi pliz linki ze street view do tych parkingów o których piszesz :wink:
Bunio
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bunio » 02.02.2016 22:02

https://www.google.pl/maps/@43.4047915, ... a=!3m1!1e3
https://www.google.pl/maps/@43.4060792, ... a=!3m1!1e3
https://www.google.pl/maps/@43.405119,1 ... a=!3m1!1e3
W pierwszym linku masz namiar na parkingi przy Sydney i przy pojemnikach na śmieci-są praktycznie obok siebie,drugi link-parking przy Studenacu i trzeci parking od strony Omisia.
sdolas napisał(a):
Bunio napisał(a):Jeżeli chcesz zejśc do plaży w Medici od strony Mimic możesz zaparkowac w trzech miejscach:1.parking przy Sydney,2.parking przy Studenacu lub parking po prawej stronie pomiędzy Medici i Mimice przy pojemnikach na odpady w kierunku Makarskiej jeżeli będzie wolne miejsce.Następny darmowy parking jest po lewej stronie w kierunku Omiś na końcu Medici ale tam też jest ciasno.

Jak możesz to "pobaw" się ciut i wklej mi pliz linki ze street view do tych parkingów o których piszesz :wink:
elka21
Mistrz Europy UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) elka21 » 02.02.2016 22:03

Nie, żebym się czepiała, ale Ty sdolas w kilku wątkach o różnych miejscowościach byłeś pierwszy, który zaraz prosił o namiary na PW.
Teraz przez dwie strony wałkujesz temat parkingu w MImicach, przez które przebiega jedna droga.
A tak mocno wypowiadasz się w wątku Czy Forum Należy Zamknąć, że nie należysz do tych co to chcą mieć wszystko podane ,,na tacy"
Pojedziesz, to zawsze gdzieś furę zacumujesz. :oczko_usmiech:
sdolas
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) sdolas » 02.02.2016 22:18

elka21 napisał(a):Nie, żebym się czepiała, ale Ty sdolas w kilku wątkach o różnych miejscowościach byłeś pierwszy, który zaraz prosił o namiary na PW.
Teraz przez dwie strony wałkujesz temat parkingu w MImicach, przez które przebiega jedna droga.
A tak mocno wypowiadasz się w wątku Czy Forum Należy Zamknąć, że nie należysz do tych co to chcą mieć wszystko podane ,,na tacy"
Pojedziesz, to zawsze gdzieś furę zacumujesz. :oczko_usmiech:

Wiesz dobrze że zaparkować można wszędzie, ale po powrocie może być różnie, sporo przestróg na forum.
Wakacje mam zarezerwowane, co nie wyklucza szukania innych miejsc.
Mimice, Medici, Marusici przypadło do gustu i chcę tu zawitać, coś w tym złego ... :wink:
A do wpisów do banku będę namawiał wszystkich wszędzie gdzie się da :wink: :oczko_usmiech:

Bunio dzięki za linki :wink:
andy_n
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) andy_n » 11.02.2016 13:03

W tym roku lokujemy się w Medici.
Czy znajdziemy tam jakiś sklep lub piekarnię?
O knajpce na plaży już wiem :-)
klerjeser
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) klerjeser » 11.02.2016 19:15

andy_n napisał(a):W tym roku lokujemy się w Medici.
Czy znajdziemy tam jakiś sklep lub piekarnię?
O knajpce na plaży już wiem :-)

Studenac w Mimicach, Medici to kilka chałup na krzyż bez żadnego zaplecza handlowo-knajpianego.
andy_n
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) andy_n » 11.02.2016 20:36

A jak daleko do Mimic?
Ulicą czy brzegiem morza?
fotek
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) fotek » 11.02.2016 20:56

Do Mimic ulicą spacerkiem masz 5 minut, na piwo możesz zawsze zejść na plażę masz bar :D
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 11.02.2016 22:54

andy_n napisał(a):A jak daleko do Mimic?

Brzegiem morza tam nie pochodzisz, bo góry schodzą do morza :wink: :idea:

https://www.google.pl/maps/@43.404281,1 ... a=!3m1!1e3
klerjeser
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) klerjeser » 12.02.2016 11:56

Janusz Bajcer napisał(a):
andy_n napisał(a):A jak daleko do Mimic?

Brzegiem morza tam nie pochodzisz, bo góry schodzą do morza :wink: :idea:

https://www.google.pl/maps/@43.404281,1 ... a=!3m1!1e3

A ulicą też kiepsko bo chodników brak, a poboczy też nie za wiele. Tak więc choć okolica ładna, nie należy się nastawiać na romantyczne spacery...
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 12.02.2016 12:07

klerjeser napisał(a):A ulicą też kiepsko bo chodników brak, a poboczy też nie za wiele. Tak więc choć okolica ładna, nie należy się nastawiać na romantyczne spacery...

Między innymi z tego powodu omijam takie miejscówki :wink: :lol: :idea:
klerjeser
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) klerjeser » 12.02.2016 14:10

Janusz Bajcer napisał(a):
klerjeser napisał(a):A ulicą też kiepsko bo chodników brak, a poboczy też nie za wiele. Tak więc choć okolica ładna, nie należy się nastawiać na romantyczne spacery...

Między innymi z tego powodu omijam takie miejscówki :wink: :lol: :idea:

Jak dla mnie plusy Mimic przeważają nad wadami. Spacery będę uprawiać w wieku geriatrycznym, a jeśli mowa o plaży to kilometrami na bosaka i mocząc nogi w HR nigdzie nie pospacerujesz, po to trzeba do Bułgarii albo Włoch.

A do wieczornych atrakcji, przy przystani w Mimicach jest parę fajnych barów, można posiedzieć i gadać do oporu...
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne