Sewo napisał(a):Ceny rejsu na Korczulę nie pamiętam, poprosiłem jednak znajomych, którzy byli z nami, intensywnie myślą i na pewno sobie przypomną. Niemniej jednak zamieszczam zdjęcia agenta, który właśnie pokazuje, jaka ta Germania jest duża oraz cały punkt sprzedaży i bliskie ujęcie Germanii. Najważniejsze jest usiąść na górze obok kapitana, najlepsze warunki obserwacyjne - patrz ostatnie zdjęcie. W cenie jest jedzenie, które nawet mewom nie smakowało, ale na Korczuli dostałem lody, więc wracałem zadowolony.
My płaciliśmy 200kn/osoba i kupiliśmy bilety u innego agenta. Germania istnieje i pływa na Korculę, choć przy promenadzie w Makarskiej konkurencja twierdzi, że nic w tamtym kierunku nie płynie. Na górze obok kapitana dobre miejsce obserwacyjne o czym się przekonałem.
My w pierwszą stronę siedzieliśmy z tyłu. Miło i przyjemnie. W powrotną spaliny wygoniły nas na dziób. Wiatr, fale, bujało że hoho.
Sewo, coś tam podłubałem w tej rybie. Całkiem całkiem, sałatka była nie taka zła, tylko posiłek na otwartym morzu przy dryfującej łajbie. Jak rozmawialiśmy, bez tej "uczty" byłoby znacznie lepiej i więcej czasu na Korculi. Myślę, że większość potraktowało Germanię jako taksówkę, a nie prawdziwy fishpiknik, gdzie serwują stosy makreli z grilla.
Wcześniej opisałem swoje wrażenia z tej wycieczki w temacie
Fish Picnic - SkĄd Najlepiej Na Rivierze Makarskiej
Sewo napisał(a):Większość zdjęć robiłem z pokładu i nie przyszło mi do głowy, żeby zrobić Germanię w porcie w Korčuli, więc mam tylko to.
Proszę
Pozdrav