Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Mimice i okolice

Ludzie pytają jak coś wygląda. Plaża, miasteczko, otoczenie... Tu można zakładać tematy z nazwą miejscowości i zdjęciami okolicy. Można wklejać też linki do zdjęć z innych portali by dać jak największy przegląd fotograficzny miejcowości. Proszę nie umieszczać zdjęć pobranych z innych serwisów.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
pasażer
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) pasażer » 22.10.2009 14:51

Sewo napisał(a):Ceny rejsu na Korczulę nie pamiętam, poprosiłem jednak znajomych, którzy byli z nami, intensywnie myślą i na pewno sobie przypomną. Niemniej jednak zamieszczam zdjęcia agenta, który właśnie pokazuje, jaka ta Germania jest duża oraz cały punkt sprzedaży i bliskie ujęcie Germanii. Najważniejsze jest usiąść na górze obok kapitana, najlepsze warunki obserwacyjne - patrz ostatnie zdjęcie. W cenie jest jedzenie, które nawet mewom nie smakowało, ale na Korczuli dostałem lody, więc wracałem zadowolony.

My płaciliśmy 200kn/osoba i kupiliśmy bilety u innego agenta. Germania istnieje i pływa na Korculę, choć przy promenadzie w Makarskiej konkurencja twierdzi, że nic w tamtym kierunku nie płynie. Na górze obok kapitana dobre miejsce obserwacyjne o czym się przekonałem. :wink:
My w pierwszą stronę siedzieliśmy z tyłu. Miło i przyjemnie. W powrotną spaliny wygoniły nas na dziób. Wiatr, fale, bujało że hoho.
Sewo, coś tam podłubałem w tej rybie. Całkiem całkiem, sałatka była nie taka zła, tylko posiłek na otwartym morzu przy dryfującej łajbie. Jak rozmawialiśmy, bez tej "uczty" byłoby znacznie lepiej i więcej czasu na Korculi. Myślę, że większość potraktowało Germanię jako taksówkę, a nie prawdziwy fishpiknik, gdzie serwują stosy makreli z grilla.

Wcześniej opisałem swoje wrażenia z tej wycieczki w temacie
Fish Picnic - SkĄd Najlepiej Na Rivierze Makarskiej

Sewo napisał(a):Większość zdjęć robiłem z pokładu i nie przyszło mi do głowy, żeby zrobić Germanię w porcie w Korčuli, więc mam tylko to.

Proszę :wink:

Obrazek

Pozdrav
przemas_depesz
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) przemas_depesz » 22.10.2009 16:20

na Chorwacki FISHPICNIC w Makarskiej to ja się dałem nabrać 2 lata temu...."JECIE PIJECIE ILE CHCECIE" no i kierunek HVAR i BRAĆ, a okazało się że jedna makrela i kubeczek wina na głowę, no i HVAR z daleka, bo ponoć wiało.....tylko nie wiem jak skoro tafla jak lodowisko.....więc pytam o wrażenia....POZDRAV a zdjątka niczego sobie
orfik11
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) orfik11 » 10.11.2009 19:00

Tyle razy byłem w Makarskiej, pływałem na wycieczki, wydaje mi się że widziałem Germanie ale nigdy nie przyszło mi do głowy, że oni pływają na Korczulę. No nic następnym razem jak da Dobry Bóg popłyniemy. Ile trwa rejs? Ile na Morzu i le na lądzie? Pozdrawiam Cromaniaków.
pasażer
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) pasażer » 10.11.2009 19:31

orfik11 napisał(a):Ile trwa rejs? Ile na Morzu i le na lądzie?

Kliknij na temat "Fish Picnic - SkĄd Najlepiej Na Rivierze Makarskiej", który wyżej podałem. Wszystkie info tam znajdziesz, a jak jeszcze jakieś pytania, to w temacie o fishpicnicach odpowiem. Pozdrav
orfik11
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) orfik11 » 10.11.2009 21:03

pasażer napisał(a):
orfik11 napisał(a):Ile trwa rejs? Ile na Morzu i le na lądzie?

Kliknij na temat "Fish Picnic - SkĄd Najlepiej Na Rivierze Makarskiej", który wyżej podałem. Wszystkie info tam znajdziesz, a jak jeszcze jakieś pytania, to w temacie o fishpicnicach odpowiem. Pozdrav

Dziękuję,bardzo dziękuję. Chyba jednak dobrze się zastanowię czy płynąć. Może jednak samochodem i na własną rękę. Za długo na Morzu. No i to bujanie do tego. Może jakieś inne propozycje
Sewo
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Sewo » 10.11.2009 23:14

Oj, oj! Może ja jestem starej daty, ale rejs na Korčulę w ogóle nie wydawał mi się długi. Na szczęście nie było muzyki a widoki były przepiękne. Fale były tylko pół godziny przed wpłynięciem z powrotem do Makarskiej. Zresztą jaka jest inna możliwość - samochód i potem prom? To chyba tylko z noclegiem w Korczuli, Makarska - Ston - Orebič, ile to jest właściwie kilometrów?
Motoschiza
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Motoschiza » 10.11.2009 23:56

Sewo czy Ty przypadkiem nie jeździłeś w czerwcu po Cro Camperem :?:
Sewo
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Sewo » 11.11.2009 13:01

8O Raczej nie, szczerze mówiąc nawet nie wiem co to jest Camper. A w Chorwacji byłem na przełomie lipca i sierpnia.
orfik11
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) orfik11 » 27.05.2010 11:13

Witam. Jak wszystko dobrze pójdzie to za dwa tygodnie z hakiem ruszam do mojej ukochanej Dalmacji. Proszę powiedzcie czy te cudowne zdjęcia z plaży z Mimic, obrazują plażę ogólnie dostępną czy też miejsca te są zastrzeżone dla mieszkańców apartamentów. Może jakiś tegoroczny namiar na apartamenty? My będziemy wypoczywać w Sumpetarze więc daleko nie będzie, ale pozostało też 7 noclegów do zagospodarowania, więc może Mimice? Napisałem do Apollo 11 licząc na odpowiedz. Pozdrawiam Cromaniaków.
przemas_depesz
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) przemas_depesz » 27.05.2010 18:44

yo. Plaża ogólno dostępna... a więcej namiarów na początku wątku jak myślę i w FAQ. Ja do Mimic i Lary ruszam dokładnie za 10 dni ;-) The final countdown, czy jak to się pisze.. ;-)Pozdrav
orfik11
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) orfik11 » 27.05.2010 21:31

Kolego jak się kształtują ceny w tym apartamencie? Ja planuję 12 czerwca.
Bardzo bym chciał znaleźć miejsca z pierwszych dwóch, cudownych zdjęć w tym temacie, może jakaś wskazówka jak tam dojść?
przemas_depesz
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) przemas_depesz » 28.05.2010 08:45

Czołem! Jeżeli pytanie jest do mnie to wrzuć w wyszukiwarkę i wpisz Lara Mimice a dostaniesz namiary na Polskę, gdyż chyba na forum nie można reklamować, więc nie będę się narażał.
Dodam, że ja jadę tam kolejny raz i zmieniam tylko pokoje, żeby mieć inne widoki podczas wieczornych nasiadówek z Ożujskiem i rakiją

a Mi pozostało już tylko 9 dni ;-)))))))

Ps. Co do dojścia to kieruj się w strone plaży i portu a oczom twoim ukażą się oglądane widoki; Brać i za plecami Biokovo.
orfik11
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) orfik11 » 28.05.2010 20:48

Dziękuję Ci kolego. Mam nadzieję zobaczyć te widoki. Skoro jedziesz tam za 9 dnia a ja za 14 to może być tak, że gdzieś tam na plaży się spotkamy. Kto wie. Pozdrawiam
Sewo
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Sewo » 29.05.2010 00:44

Witam. Pierwsze dwa zdjęcia ogromie zyskały dzięki falom, które były czymś wyjątkowym (może małe tsunami??). Normalny stan morza jest na zdjęciu z dzieciakami na pierwszym planie parę postów niżej. Wszystko to dzieje się na ogólnie dostępnej plaży poniżej Lary - 5 minut spacerkiem. Powroty bywają cięższe i trwają dłużej. Życzę miłego pobytu, udanej pogody. My jedziemy na końcu czerwca, więc będą nowe zdjęcia.
Z braku chorwackiej amunicji zamieszam Sopot sprzed dwóch tygodni.

Obrazek

Obrazek

Uploaded with ImageShack.us
mkm
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mkm » 29.05.2010 21:21

Dla zainteresowanych ... '' Dzień & Noc '' w Mimicach :)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Chorwacja w naszym obiektywie