Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Mimice i okolice

Ludzie pytają jak coś wygląda. Plaża, miasteczko, otoczenie... Tu można zakładać tematy z nazwą miejscowości i zdjęciami okolicy. Można wklejać też linki do zdjęć z innych portali by dać jak największy przegląd fotograficzny miejcowości. Proszę nie umieszczać zdjęć pobranych z innych serwisów.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Sewo
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Sewo » 02.10.2009 17:09

Teraz będzie próba wklejenia slideshow. Z zeszłego roku, z Dubrownika, nad tegorocznymi muszę jeszcze popracować. Zapraszam

Dubrownik Slideshow
Ostatnio edytowano 02.10.2009 17:22 przez Sewo, łącznie edytowano 2 razy
Aneta.K
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Aneta.K » 02.10.2009 17:13

Sewo napisał(a):Teraz będzie próba wklejenia slideshow. Z zeszłego roku, z Dubrownika, nad tegorocznymi muszę jeszcze popracować. Zapraszam
Dubrownik Slideshow

Mnie pisze że link uszkodzony :(
Sewo
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Sewo » 02.10.2009 17:16

Mnie też, muszę jeszcze nad tym popracować, plik jest na Imageshack.
Hurra, działa, jest to małe okienko, wspaniała muzyka, trzeba chwilę poczekać, na moim łączu ok. minuty. :D
maslinka
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 02.10.2009 19:04

Sewo, rewelacyjne fotki!

Bardzo podobają mi się kadry z Makarskiej. No i plaża w Mimicach oczywiście :D

A ten Pan:

Sewo napisał(a):
Obrazek

to pewnie wyszedł z pizzerii "Charlie", której stoliki widać na dole :D Jedliśmy tam pizzę i też go widzieliśmy :wink:
Sewo
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Sewo » 11.10.2009 00:22

Witam.
Po przejrzeniu zdjęć z Chorwacji znalazłem jeszcze kilka ciekawostek.

W Splicie, a właściwie blisko Trogiru, jest takie małe, kameralne lotnisko, właśnie czekamy na przylot znajomych.

Obrazek

Ciekawa architektura dachu przed wejściem na lotnisko.

Obrazek
obserwator
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) obserwator » 20.10.2009 22:50

I narobiłeś tylko apetytu ...;-D
Sewo
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Sewo » 21.10.2009 00:52

obserwator napisał(a):I narobiłeś tylko apetytu ...;-D

Nie trać nadziei, zdjęcia wciąż przeglądam, jest ich ok. 500, więc może jeszcze coś się pojawi.
pasażer
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) pasażer » 21.10.2009 09:05

maslinka napisał(a):A ten Pan:

...gdy zauważył wycelowany w niego aparat się odwracał jak przebierańcy na Krupówkach.
Na uwiecznieniu ich mi nie zależy, na piwo im nie dołożę, ale podrażnić lubię :twisted:
pasażer
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) pasażer » 22.10.2009 10:07

Sewo, ślicznie dziękuję za fotki ze wspólnego rejsu na Korčulę. Obrazek
Aneta.K
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Aneta.K » 22.10.2009 10:16

Sorry że się wtrące ale fajnie spotkać kogoś z forum tak daleko :D
Ja zobaczyłam przez okno samochodu Adasia.B w Mimicach w drodze jak jechaliśmy zwiedzić Split :D ale nie mieliśmy okazji porobić fotek :)
pasażer
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) pasażer » 22.10.2009 12:19

Aneta.K powiem tak, fajnie wrócić z wakacji i odnaleźć się na zdjęciach innych cromaniaków. Poznać się na forum i powiedzieć - okazuje się, razem zwiedzaliśmy to miejsce czy korzystaliśmy z tej samej atrakcji. Rok temu okazało się, że razem z malwii zwiedzaliśmy Salonę i byliśmy na plaży, w tym w podobny sposób poznałem Sewo, którego serdecznie pozdrawiam :D tego czarniutkiego chłopczyka co mnie odwiedził w Marusici, też pozdrawiam :wink:
góra z górą się nie zejdzie, a cromaniak... zawsze Obrazek
przemas_depesz
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) przemas_depesz » 22.10.2009 12:33

Sewo napisał(a):Jak już pisałem, na Korčulę popłynęliśmy łajbą o nazwie Germania, która jako jedyna płynęła z Makarskiej na Korčulę. Wszystkie inne pływały na trasie Makarska, Jelsa, Bol, Makarska.
Najciekawsze zdjęcie z Korčuli to chyba to, w uliczce pojawiła się na chwilę skądś znana sylwetka, by za chwilę zniknąć w jakiejś bramie. Na szczęście zdążyłem zrobić kilka ujęć.

Rzeczywiście miło pooglądać ;-)
Jak mogę dopytać ile teraz taka wycieczka na Korcule? Bo znów do Lary się wybieram w 2010 r. i oprócz Dubrownika popłynąłbym właśnie na Korcule.
Pozdrav
Sewo
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Sewo » 22.10.2009 13:56

Ceny rejsu na Korczulę nie pamiętam, poprosiłem jednak znajomych, którzy byli z nami, intensywnie myślą i na pewno sobie przypomną. Niemniej jednak zamieszczam zdjęcia agenta, który właśnie pokazuje, jaka ta Germania jest duża oraz cały punkt sprzedaży i bliskie ujęcie Germanii. Najważniejsze jest usiąść na górze obok kapitana, najlepsze warunki obserwacyjne - patrz ostatnie zdjęcie. W cenie jest jedzenie, które nawet mewom nie smakowało, ale na Korczuli dostałem lody, więc wracałem zadowolony.

Obrazek

Obrazek

Większość zdjęć robiłem z pokładu i nie przyszło mi do głowy, żeby zrobić Germanię w porcie w Korčuli, więc mam tylko to.

Obrazek

Jest ok. 7 rano, płyniemy wzdłuż wybrzeża. Może jeszcze ktoś się rozpozna?
Obrazek
Ostatnio edytowano 25.10.2009 20:07 przez Sewo, łącznie edytowano 1 raz
pasażer
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) pasażer » 22.10.2009 14:17

przemas_depesz Błagam - tnijcie cytaty :wink:
przemas_depesz
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) przemas_depesz » 22.10.2009 14:37

pasażer napisał(a):przemas_depesz Błagam - tnijcie cytaty :wink:

SORKI MOJA WINA NIE ZAUWAŻYŁEM = POPRAWIĘ SIĘ NASTĘPNYM RAZEM :oops:
Poprzednia stronaNastępna strona