napisał(a) PETERENZO » 27.07.2012 00:59
_Rafi_ napisał(a):My tym samym statkiem płyneliśmy ,tylko w drodze powrotnej nic nie polewali ,a naganiacz Nicola mówił że rakija do oporu,więc to samo powtórzyłem temu majtkowi na statku na górze i jako nieliczni mieliśmy full tylko,że żona wypiła 2razy ,a ja jak z przy tym okienku stanąłem i z majtkami zrobiliśmy butelkę bardzo wesoły i zakręcony z kursu wróciliśmy
.Wtedy żona na całą trasę miała okazje pierwszy raz spróbować jak smakuje jazda Jadranką z Makarskiej.Na Vigajn płaciłem 90euro za 5osób.
Rejs rzeczywiście był "udany". Mnie do rakiji nie ciągnie dlatego się o to nie starałem. Porcję, którą otrzymałem z żoną zagospodarowaliśmy jako dodatek do kawy, którą wszędzie podają wyśmienitą. Nawet ta z ekspresu na statku ma genialny smak - z odrobiną rakiji była genialna!
_Rafi_ napisał(a):Peterenzo możesz dokładniej dać namiary na ta plażyczkę w Breli ? Gdzie auto stawialiście i jak najprościej tam dotrzeć?
Nie ma problemu wstawiam
zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link zrobioną wczoraj na plaży z małymi dodatkami. Nasze miejsce nazywa się PUT LUKE. Na czarno trasa przejazdu. Z Jadranki należy zjechać obok Hotelu Champion. Po kilkuset metrach skręt w prawo i cały czas prosto do Kościoła Św. Szczepana, gdzi należy nadal jechać prosto - faktycznie skręcając lekko w prawo w górę, tylko po to aby po kilkudziesięciu metrach znowu jechać w dół. W pewnym momencie dojedzie się do "szerszego" placu, przy którym, jeżeli to możliwe zostawia się samochód za darmo lub skręca 180 stopni w lewo w dół i tu po drodze szuka czegoś wolnego - ja zawsze znalazłem mimo, iż jest lipiec. Miejsca darmowe zaznaczone na mapie małymi czerwonymi kółkami (owalami). Jeżeli jednak to się nie uda to jedziemy na dół gdzie do woli miejsc parkingowych jednak płatnych 30HRK za dzień - nie ma opłat godzinowych (niebieski kwadrat). Czerwona strzała to szlak pieszy, który należy przebyć, aby znaleźć się dokładnie w miejscu w którym od dwóch dni się genialnie bawimy. Czerwony prostokąt i zielony to atrakcje dla facetów
. Polecam szczególnie zielony - piękne widoki i fantastyczne skoki. Dzisiaj na plaży dodatkowo ponad metrowa fala - było genialnie
PS.
Jest tam jeszcze świetna restauracja "BURIN" z genialną obsługą. Niezłe ceny, a żarcie dodatkowo bardzo smaczne. Tutaj tylko
zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link, które oferują. Można oczywiście dowolnie konfigurować.