Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Mimice 2008

Nasze relacje z wyjazdów do Chorwacji. Chcesz poczytać, jak inni spędzili urlop w Chorwacji? Zaglądnij tutaj!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
kombiaczek
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) kombiaczek » 19.07.2008 13:02

witam el_guapo
apartamen MARIJA - Mimice Prilaz Moru 4.
Więcej szczegółów znajdziesz na necie wpisz Mimice i po adresie znajdziesz.
Powodzenia.
Jak Ci się nie uda w co śmię wątpić to daj znać. Postaram się odkopać w papierach.
janniko
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) janniko » 19.07.2008 15:01

Kombiaczek, fajna, treściwa i rzeczowa relacja (bez zbędnych pierdół).. he he
Aż mi się sentymentalnie zrobiło, bo przez 3 lata jeździliśmy Omegą B (1995r 2.0 GL), oczywiście kombi, też na gaz.. ech.. to spalanie. Od roku mamy vana (Previę) i też pali nam 10 lit. tyle, że benzynki... :( Omcia tylko raz "w dupę" dała, gdy jej padła w Serbii chłodnica.
pozdro
kombiaczek
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) kombiaczek » 19.07.2008 19:22

witam janniko. Nasza oma jest z 97 combi. Mam ją od prawie 3 lat. Muszę Ci powiedzieć, że w tym roku 2 dni przed wyjazdem nagle zaczęły się sypać same pierdoły. To jakiś przekaźnik od klimy, potem środkowy drążek kierowniczy, czujnik ABS ...
Ja zamiast robić przedwyjazdowe zakupy w marketach to objeżdżałem wszystkie warsztaty. Wiesz jak Cię traktują w warsztatach jak się komuś śpieszy. Na szczęście to wszystko drobne zrobiłem. Dzień przed wyjazdem siadła ale nie do końca pompa wspomagania lub jak wtedy określał mój mechanik przekładnia kierownicza. Nie było już czasu na robotę. Myślałem, że utopię tą omę w wapnie ale jednak się zdecydowaliśmy pojechać. No i jakoś się udało dojechać i wrócić.
Już stwierdzono, że jest to jednak pompa. Wymiana i jakoś elegancko chodzi.
A tak wogóle to sprawuje się b. dobrze - odpukać :? Tobie tego też życzę !!! :wink:
Pozdrawiam i życzę udanych i spokojnych wakacji 8)
princess_lu
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) princess_lu » 14.08.2008 08:51

Kombiaczek
a może zauważyłeś, czy w Mimicach są jakieś atrakcje dla dzieci, chodzi mi o jakiś ogólnodostępny plac zabaw, zjeżdżalnie itp., niekoniecznie w pobliżu plaży. I jeszcze jedno pytanie - czy jest jakaś promenada, którą można sobie nad morzem pospacerować wieczorami? Właśnie rozważam gdzie wybrać się w przyszłym roku, jak do tej pory zwiedzałam Kvarner, teraz chciałabym pojechać do Dalmacji, ale jeszcze nie wiem na co się zdecydować. Nie ukrywam, że w znacznej mierze będę planować pod kątem dziecka, stąd moje pytania :)

Z góry wielkie dzięki
kombiaczek
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) kombiaczek » 17.08.2008 12:17

witam princess_lu
Mimice to bardzo spokojna miejscowość. Zresztą to już wszyscy chyba komunikują na forum.
Z dzieckiem - w zależności od wieku. Nie ma specjalnych do tego celu przygotowanych placów zabaw z piaskownicami. Nie ma też promenady do spacerów.
Pospacerować można po drodze na port i starszą część plaży.
Moja młodsza pociecha córka 4 lata musiała się przekfalifikoać z budowania zamków z piasku na układania różnych kamyczków. I rewelacja. Piasek może nie istnieć na plaży dla niej.
Na plaży możesz sobie znaleść troczę cienia więc nie ma problemu ze słońcem.
Jak coś więcej to pytaj.
Pozdrawiam
princess_lu
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) princess_lu » 18.08.2008 10:44

Wielkie dzięki :D Mam nadzieję, że mojej córeczce (aktualnie 2 latka) w ciągu roku gust się troszkę zmieni, ponieważ tego lata zdecydowanie bojkotowała plaże żwirkowe i życzyła sobie wyłącznie piasku i duuużej płycizny (na szczęscie Rab tym akurat dysponuje :D ) Na punkcie wszelkiego rodzaju zjeżdżalni, huśtawek i innych tego typu urządzeń moje dziecko jest aktualnie zwariowane, więc muszę je niestety uwzględniać w swoich planach :) Pozostaje liczyć, że i to się zmieni :roll: :papa:
YoanaK
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) YoanaK » 19.08.2008 18:00

Powróciliśmy.
Zauroczenie Mimicami trwa :)
Więcej napiszę jak się wyśpię :mrgreen:
Poprzednia strona

Powrót do Nasze relacje z podróży

Mimice 2008 - strona 2
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone