Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Vile Milica i Mrvica - Dobra Voda - Czarnogóra

Całkowita liczba ludności w Czarnogórze to 623 000 osób, przy czym gęstość zaludnienia w tym kraju wynosi 45 osób na jeden kilometr kwadratowy. Kraj ten jest aż 23 razy mniejszy od Polski. Aż 231 osób w przeliczeniu na 1000 osób w Czarnogórze posiada broń palną.
slavko.v
Cromaniak
Re: Vile Milica i Mrvica - Dobra Voda - Czarnogóra. 2015

Nieprzeczytany postnapisał(a) slavko.v » 05.03.2015 21:58

Jeszcze 113 dni do wyjazdu! Jak wrócę, będzie relacja o M&M... mam kontakt mailowy z Petarem Tomić (właścicielem), a także z osobą, która jedzie do nich w tym roku trzeci raz z rzędu. po prostu Polacy szukają nowych klimatów, nie zdziwię się jak za kilka lat będziemy największą grupa turystów w CG, po Serbach oczywiście.
pozdrav
slavko.v
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) slavko.v » 12.03.2015 22:11

blisko, coraz bliżej....
slavko.v
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) slavko.v » 14.03.2015 15:44

Czy ktoś może wybiera się do Dobra Voda, albo czy ktoś już tam był?
wojownik73
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) wojownik73 » 18.03.2015 13:57

Byłem w Dobrej Vodzie - Vielikim Piasku dwa lata temu. Powiem tak - to zdjęcie powyżej w porównaniu z plażą w Dobrej Wodzie to jak bezludna wyspa. Jakoże posiadałem kwatere w pierwszej linii zabudowy więc miałem okazję obserwować dzień w dzień jak ludzie na plaży byli już od godziny 7.00!!!!!! I to nie były pojedyncze przypadki. No i wdzierające się na plażę parasole za 5 Euro i bardzo mało miejsca dla "kocowców". Tak więc zastanawiałem się czy ja tu jestem za karę, żebym musiał chodzić rezerwować o tak wczesnej porze!!!!!???????. No i rezerwacja ręcznikami jak w Chorwacji nie wchodzi tu w grę. Pozdrawiam
slavko.v
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) slavko.v » 18.03.2015 16:04

W jakim okresie byłeś? - ja jadę od. 28.06-12.07, mam nadzieję, że nie będzie jeszcze takiego tłoku jak opisujesz... :) pozostało jeszcze 100 dni do wyjazdu.
slavko.v
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) slavko.v » 18.03.2015 16:11

Mogłem jechać do Buljaricy... tam raczej tłoku nie będzie... Dobrą Vodę traktuję jako super punkt wypadowy... (Velika Plaza, Ulcinj, Bar, Buljarica, Petrovac, Sutomore, Budva, Kotor i Boka Kotorska, Cetinje, Jezioro Szkoderskie, Albania)W zeszłym roku byłem w Molunat (CRO) tłoku nie było... w tym roku chciałem z premedytacją pojechać gdzieś, gdzie jest więcej ludzi... poza tym będę często robił wypady po okolicy...
annawy72
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) annawy72 » 04.04.2015 08:09

wojownik73 napisał(a):Byłem w Dobrej Vodzie - Vielikim Piasku dwa lata temu. Powiem tak - to zdjęcie powyżej w porównaniu z plażą w Dobrej Wodzie to jak bezludna wyspa. Jakoże posiadałem kwatere w pierwszej linii zabudowy więc miałem okazję obserwować dzień w dzień jak ludzie na plaży byli już od godziny 7.00!!!!!! I to nie były pojedyncze przypadki. No i wdzierające się na plażę parasole za 5 Euro i bardzo mało miejsca dla "kocowców". Tak więc zastanawiałem się czy ja tu jestem za karę, żebym musiał chodzić rezerwować o tak wczesnej porze!!!!!???????. No i rezerwacja ręcznikami jak w Chorwacji nie wchodzi tu w grę. Pozdrawiam

Ja też byłam w Dobrej Vodzie w zeszłym roku i potwierdzam fakt, że plaża to dziki tłum i wszędzie śmieci. My akurat mieliśmy apartament na końcu miejscowości w pierwszej linii brzegowej z własnym dostępem do wody więc plaże Vielki Piasek odwiedziliśmy tylko raz i to szybkim marszem. A tak ogólnie to Czarnogóra to piękny kraj dużo można zwiedzić i zobaczyć pięknych miejsc. Jeżeli ktoś nastawia się tylko na plażowanie to nie polecam jeżeli chce zobaczyć piękne urokliwe miejsca to jak najbardziej tak. Byliśmy w szczycie sezonu tak na marginesie. Pozdrawiam
te kiero
Mistrz Ligi Narodów UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) te kiero » 04.04.2015 08:55

slavko.v napisał(a):Mogłem jechać do Buljaricy... tam raczej tłoku nie będzie...

pod koniec sierpnia byłem i wybrałem się raz w dzień na plażę, dziękuję za tę masę naroda (oprócz nielicznych appartmanów, są tam dwa campy); potem już tylko rano i późne popołudnie
slavko.v napisał(a):Dobrą Vodę traktuję jako super punkt wypadowy... poza tym będę często robił wypady po okolicy...

to spokojnie przeżyjecie, nawet przy większym skupisku ludzi
slavko.v
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) slavko.v » 04.04.2015 10:48

Damy radę! Crna Gora lepa!
slavko.v
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) slavko.v » 05.04.2015 17:43

Dobra Voda... zdrowia DODA... hehe
slavko.v
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) slavko.v » 26.04.2015 10:22

60 dni do wyjazdu...
Ural
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ural » 26.04.2015 10:43

Którą trasą Slavko jedziesz w końcu do Czarnogóry ?
slavko.v
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) slavko.v » 26.04.2015 11:42

najprawdopodobniej przez Chorwację (wersja autostradowa).
Ural
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ural » 26.04.2015 12:38

Slavko czy zastanawiałeś się aby jechać do Czarnogóry pociągiem - od Suboticy, Novego Sadu Lub Belgradu do Bar (auto na wagonie). Jest kilka wzmianek na forum w tym temacie tylko z rezerwacją są kłopoty lub z określeniem z którego miejsca ma jechać auto. Serbskie linie kolejowe nie bardzo są zorganizowane dla turysty obcojęzycznego i brak jest często połączenia z nimi przez emeil itp.
walp
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) walp » 26.04.2015 14:19

Ural napisał(a):Slavko czy zastanawiałeś się aby jechać do Czarnogóry pociągiem - od Suboticy, Novego Sadu Lub Belgradu do Bar (auto na wagonie). Jest kilka wzmianek na forum w tym temacie tylko z rezerwacją są kłopoty lub z określeniem z którego miejsca ma jechać auto. Serbskie linie kolejowe nie bardzo są zorganizowane dla turysty obcojęzycznego i brak jest często połączenia z nimi przez emeil itp.

Tylko, czy to się ekonomicznie i logistycznie opłaca :?: :roll:
Z tego, co wyczytałem w tym wątku, dla 4 osób i auta, koszt ok. 110 euro w jedną stronę.

To jednak informacje sprzed 3 lat. Chętnie poczytam jakieś aktualne wieści. :wink:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Czarnogóra - Црна Гора

Vile Milica i Mrvica - Dobra Voda - Czarnogóra - strona 3
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone
Jakie dane przetwarzamy i w jakim celu?

Serwis internetowy Cro.pl Chorwacja Online wykorzystuje pliki cookie i pokrewne technologie, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów (np. utrzymują sesję użytkownika). Ponadto, pliki cookie mogą być założone i wraz z innymi metodami zbierania preferencji wykorzystywane przez naszych zaufanych partnerów w celu wyświetlenia Ci reklam spersonalizowanych oraz do celów statystycznych. Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookie i treści spersonalizowane, możesz jednakże wyłączyć niektóre z plików cookies. Ewentualnie, możesz wyłączyć pliki cookie w opcjach swojej przeglądarki internetowej.

Jeśli masz u nas konto, możemy również przetwarzać wprowadzone przez Ciebie dane, które zostały zapisane w Twoim profilu (e-mail oraz nick użytkownika są niezbędne do posiadania konta, pozostałe dane są wprowadzane dobrowolnie). Nie musisz się jednak martwić, jakiekolwiek dane wprowadzone przez Ciebie do bazy cro.pl nie będą bez Twojej zgody przekazane innym podmiotom (poza sytuacjami, które są wymagane przez prawo) i służą jedynie do korzystania z serwisu cro.pl. Nie odsprzedamy więc Twojego e-maila ani innej zapisanej w profilu danej żadnemu zewnętrznemu podmiotowi. Szczegółowe informacje znajdziesz w polityce prywatności oraz Regulaminie.

akceptuję, przejdź do serwisu
ustawienia cookies