Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Vile Milica i Mrvica - Dobra Voda - Czarnogóra

Całkowita liczba ludności w Czarnogórze to 623 000 osób, przy czym gęstość zaludnienia w tym kraju wynosi 45 osób na jeden kilometr kwadratowy. Kraj ten jest aż 23 razy mniejszy od Polski. Aż 231 osób w przeliczeniu na 1000 osób w Czarnogórze posiada broń palną.
sergiusz5
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) sergiusz5 » 05.08.2017 09:36

I te Jego ciągłe namawianie do rannych 5,5 km spacerków o 5 rano ....urocze
slavko.v
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) slavko.v » 05.08.2017 15:43

Petar chodzi na spacerki o 5.55, ok. 6 km, kilka osób z mojej ekipy czasem chodziły razem z nim, a jeden kumpel chyba zaliczył 10 spacerów porannych, mnie nie udało się namówić... Milica w tym czasie jeszcze chrapie, a Petar uskutecznia spacerki od kwietnia i rzeczywiście namawia gości na poranny ruch.
xenia13
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) xenia13 » 05.08.2017 19:46

No witam Slavko , :) Mam nadzieje że jeszcze kiedyś spotkamy się u Petara . Pozdrowienia dla całej ekipy z Gniezna od Kortów z Bochni :)
Reiser
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Reiser » 05.08.2017 20:08

sergiusz5 napisał(a):Witam
Jestem w tym apartamencie od tygodnia (nr3).
Wszystko co przeczytałem wcześniej potwierdziło się.
Gospodarze przemili :)
Peter rzeczywiście częstuje swoim napitkiem(dobre) ale ja od jakiegoś czasu tylko wino i przez to skrzywił się okrutnie.
On nie uznaje wina za godny napitek.
My najczęściej na plaże gdzieś jeździmy na południe (Kruće,Utjeha).
W Dobra Voda tylko ta mała plaża po schodkach.
Dzięki slavko za wyczerpujące info.Bardzo sięprzydało.
:wink:

pozdrowienia z pokoju nr1 :oczko_usmiech: musimy się gdzieś mijać :)
krakuscity
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) krakuscity » 05.08.2017 20:27

Czytając wszystkie wpisy teraz my zastanawiamy się czy tam we wrześniu nie pojechać .
Reiser
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Reiser » 05.08.2017 20:43

w sezonie są korki... we wrześniu będzie super. Jak masz możliwość - JECHAĆ :) Dziś przerobiliśmy Budva (stare miasto), Kotor oraz drogę z Kotoru do Cetinje z widokiem na Boke Kotorską.... fakt, przed Cetincje budują nową drogę i czasami brak drogi, ale widok zatoki z najwyżej położonego szczytu... niezapomniane.. serpentyny dla ludzi o mocnych nerwach (wg mojej żony), ale osobiście polecam dla tego widoku... spojrzenie z dachy Czarnogóry... bezcenne... :)

(zdjęcia na maila, mogę udostępnić - priv)
slavko.v
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) slavko.v » 05.08.2017 21:40

Do Xenia13!
Hej Andrzej! pozdrowienia dla Ciebie i całej Twojej rodzinki! Jesteście super!
krakuscity
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) krakuscity » 05.08.2017 21:55

Reiser dzięki za info i chęć podesłania zdjęć , 10 lat temu byliśmy 2 tygodnie w Petrovacu ( w ciemno) i zwiedziliśmy sporo wraz z tym co Ty opisywałeś. Zatokę Kotorską widzieliśmy z góry jak i pływaliśmy po niej statkiem zaliczając kilka miejscowości , co wszystko opisaliśmy w relacji na cropli. Montenegro już wtedy nam się podobało i w tym roku postanowiliśmy tam powrócić z tym, że zawsze jeździmy "w ciemno".
Na razie wypytałem na PW Slavko.v o polecaną przez Niego Vile Milica i ogólnie o Dobrą Vodę , ale widzę, że wszystko tu jest napisane. Czas pokaże , albo przyjedziemy tu w "ciemno" a coś zarezerwujemy.
Reiser
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Reiser » 06.08.2017 19:01

człowiek myje sobie spokojnie samochód u Petara i nagle zostaje otoczony... przez żółwie... :lool:
slavko.v
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) slavko.v » 06.08.2017 19:54

Haha! Niesamowite miejsce, dwa tygodnie temu żółwie grasowały u sąsiadów Petara, a teraz atakują zabudowania M&M.
Ural
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ural » 20.08.2017 09:51

Slavko czekamy na relację ze zdjęciami. :papa: :hut:
majdela
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) majdela » 25.08.2017 21:26

Właśnie kończymy pobyt u Petara i Milicy. Warunki bardzo dobre, jest czysto i przyjemnie (była nawet wymiana pościeli). Bardzo blisko do plaży. Gospodarze bardzo mili, służą radą. Dobre miejsce na rodzinne wakacje.
Załączniki:
20170815_072319.jpg
Widok z okna :)
slavko.v
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) slavko.v » 16.09.2017 14:54

W związku z dużą popularnością wśród Polaków M&M postanowiłem już zrobić rezerwację na 2018 rok. jedziemy w tym samym składzie jak w tym roku - 3 rodziny. Jedna rodzina jedzie na 3 tygodnie 8-28.07, my z drugą rodziną dobijami 15.07 i będziemy do 28.07.
Pozostało już tylko 10 mcy do wyjazdu.
Pozdrawiam wszystkich pozytywnie zaczadzonych Montenegro i całymi Bałkanami i nie tylko... hehe
slavko.v
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) slavko.v » 22.10.2017 11:18

Ja w tym roku co prawda z Gniezna, jechałem do Dobra Voda tak:
I dzień czas 14hGniezno-Stryków-Częstochowa-Żywiec-Zwardoń-Cadca-Zilina-Trnava-Kolarovo- Komarno-Budapest(ring)-Mohacs-Udvar-Bilje k/Osijek(nocleg),
II dzień 12h Bilje-Samac-Doboj-Zenica-Sarajevo-Scepan Polje- Podgorica-Tunel Sozina-Dobra Voda.
Powrót I dzień -trochę zmieniłem trasę, jechałem przez Serbię tak:
Dobra Voda-Podgorica-Bijelo Polje- Prijepolje- Uzice-Pozega-Valjevo-Sabac kierunek Novi Sad i potem autostradą w kierunku na Chorwację i zjazd na Sid na przejście graniczne Sid/Tovarnik, dalej Vukowar-Osijek i Bilje.
Czas przejazdu 13h, także 1h więcej niż przez Bośnię.
W przyszłym roku wymyśliłem jeszcze inna trasę, ale przez Serbię.
I dzień Gniezno-Środa Wlkp.-Rawicz-Wrocław-Kłodzko-Boboszów-Svitavy-Brno-Bratislava-Budapest(ring)kierunek Mohacs, ale skręcę na Baja i dalej na przejście graniczne H/SRB Backi Breg i nocleg w Serbii - Sombor.
II dzień Sombor-Vrbas i dalej autostradą do Beogradu, potem kierunek na Cacak, Uzice-Prijepolje-Brodarevo-Bijelo Polje-Podgorica-Dobra Voda.
Pewnie niektórzy wiedzą ale nie wszyscy, że Serbia buduje autostradę z Belgradu do granicy z Czarnogórą, budowa jest mocno zaawansowana, koniec jest przewidziany za 2-3 lata, ale odcinkami oddają do użytku. W tym roku otwarto odcinek Lig- Preljina k/Cacak, do przyszłego lata oddadzą następne odcinki.
Uważam, że przejazd przez Serbię do Czarnogóry jest alternatywą dla przejazdu przez Chorwację (zakorkowana w sezonie) i Bośnię, gdzie od przyszłego roku planowany jest remont drogi Foca-Scepan Polje, tym bardziej, że czas przejazdu przez Serbię
jest podobny. Poza tym jadąc przez Serbię mamy jedną granice mniej do pokonania.
Czarnogóra również zaczęła budowę autostrady z granicy z Serbią do Baru.
Także dla turystów z różnych krańców Polski, dojazd do Czarnogóry przez Serbię jest dobrą opcją
Najnowsze wiadomości z placu budowy autostrady w Serbii są takie, że latem 2018 roku będzie możliwy przejazd z Obrenowac (pod Belgradem) do Preljina ( pod miejscowością Cacak) długość 102km.
klem
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) klem » 26.11.2017 12:28

A my od 29.07.2018. Pozdro
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Czarnogóra - Црна Гора

Vile Milica i Mrvica - Dobra Voda - Czarnogóra - strona 20
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone