napisał(a) slavko.v » 31.07.2017 12:01
Byłem na Ada Bojana - jest tam ujście do Jadranu rzeki Bojana, przy rzecze ok. 500m od ujścia znajdują się nad rzeką restauracje rybne i domki rybaków, ciekawy jest też most nad rzeką. Byliśmy w restauracji Misko (podobno najstarsza na Ada Bojana) - ceny zestawu z przystawkami od ok. 12E, ceny ryb na kg - 30-40E, np. 500gr dorada z frytkami ok. 15E - przystawki były gratisowe min. oliwki, kozi ser biały i twardy, czosnek w oliwie, na koniec arbuz. Ceny nie odstraszają, ale w Dobra Voda w restauracji Plavi Jadran, np. dorada z frytkami 9E, ale Ada Bojana jest wyjąkowa i warto tam pojechać.
Na plażę FKK w Ada Bojana nie dotarłem.
Pogoda w Dobra Voda super - słońce, temp. codziennie była od 30-34 st.C, chyba w poniedziałek (tydzień temu)wieczorem była burza, dość mocno popadało i we wtorek były bardzo duże fale, w środę, czwartek i piątek też, ale można było się kąpać, wszyscy mieli ubaw, a najbardziej dzieci.
Na obiady chodziłem do Plavi Jadran, ceny np. pleskavica, cevapi, filet z kurczaka, udko z kurczaka z frytkami, sałatą, lepinią 4-5E, nadziewana pleskavica 5,5E, mięsna plata - 11E, ryby od 8E, sałatka np. grecka, owoce morza ok. 5E, piwo 0,5l - 1,8E, lody gałka - 0,5E, duży kręcony z automatu - 1E.
Płynęliśmy małym statkiem z Baru do Budvy 8.45 - 18.20 - cena 10E, byliśmy na obiedzie w Budvie (ok. 1km od Starego Miasta, przy plaży głównej) ceny +60% w porównaniu z Dobra Voda.
Ceny w sklepach w Dobra Voda podobne do cen w Voli (Bar, Ulcinj).