Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Vile Milica i Mrvica - Dobra Voda - Czarnogóra

Całkowita liczba ludności w Czarnogórze to 623 000 osób, przy czym gęstość zaludnienia w tym kraju wynosi 45 osób na jeden kilometr kwadratowy. Kraj ten jest aż 23 razy mniejszy od Polski. Aż 231 osób w przeliczeniu na 1000 osób w Czarnogórze posiada broń palną.
slavko.v
Cromaniak
Re: Vile Milica i Mrvica - Dobra Voda - Czarnogóra. 2015

Nieprzeczytany postnapisał(a) slavko.v » 29.07.2015 09:57

Czarnogórcy, chyba mocno powymieniali swoje stare auta, bo Golfów II prawie już nie ma... a jeszcze parę lat temu podobno stanowiły większość... pewnie już się rozleciały... tak samo, jak sprawa śmieci, może kiedyś było brudno, ale teraz jest ok. Boka Kotorska jest czyściutka, im dalej na południe tym trochę gorzej, najgorzej w Ulcinj, ale nie ma tragedii. W Dobra Voda, podobnie jak w Polsce... na plażach śmietniki są i wszystko zależy od ludzi, czy wrzucą do nich śmieci... za to woda w DV krystalicznie czysta i cieplutka... śmieci nie pływają... będąc na plaży, można się przejść np. do restauracji Deus na espresso, albo zimne piwko...
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 29.07.2015 11:34

[quote="slavko.v"]Czarnogórcy, chyba mocno powymieniali swoje stare auta, bo Golfów II prawie już nie ma... a jeszcze parę lat temu podobno stanowiły większość... pewnie już się rozleciały... tak samo, jak sprawa śmieci, może kiedyś było brudno, ale teraz jest ok. Boka Kotorska jest czyściutka, im dalej na południe tym trochę gorzej, najgorzej w Ulcinj, ale nie ma tragedii. W Dobra Voda, podobnie jak w Polsce... na plażach śmietniki są i wszystko zależy od ludzi, czy wrzucą do nich śmieci... za to woda w DV krystalicznie czysta i cieplutka... śmieci nie pływają... będąc na plaży, można się przejść np. do restauracji Deus na espresso, albo zimne piwko...[/quote]
slavko nie obraź się ale podbijasz i podbijasz .Apartamenty Twoich gospodarzy pewnie juz zarezerwowane ,daj szanse innym ewentualnie może stwórz koło Przyjaciół Dobrej Vody.

a samochody to calkiem ciekawe tam jezdza .Zastawa ,punto,które tez chyba sie nazywa zastawa ,maluchy 126 p,ale najlepsze są renault 4 .
slavko.v
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) slavko.v » 29.07.2015 12:41

renault 4 montowali w Jugosławii, dlatego tyle tego tam jest... ciekawostką są dobrze utrzymane YUGO...
slavko.v
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) slavko.v » 31.07.2015 21:56

Dobra Voda - to małe miasteczko znajdujące się 13 km od centrum miasta Bar. Dobra Voda znana jest ze wspaniałego klimatu i czystej wody. Posiada piękną plażę o nazwie Veliki Pijesak. Plaża ma kształt łuku o długości 600 m i pokryta jest drobnym żwirkiem i piaskiem. W niewielkiej odległości od plaży znaleźć można mnóstwo kawiarenek, restauracji i cukierni.
Dobra Voda charakteryzuje się świeżym powietrzem. Wpływ górskiego i morskiego klimatu, miejsce jest uważane za centrum leczenia zapalenia oskrzeli i astmy.
slavko.v
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) slavko.v » 02.08.2015 12:09

Prognoza pogody... na sierpień 2015
Dobra Voda Czarnogóra!
Słońce... słońce i ciepły, krystalicznie czysty plavi Jadran!
Prognoza pogody na podstawie accuweather!
wojkoch
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) wojkoch » 03.08.2015 13:12

slavko.v napisał(a):Dobra Voda - to małe miasteczko znajdujące się 13 km od centrum miasta Bar. Dobra Voda znana jest ze wspaniałego klimatu i czystej wody. Posiada piękną plażę o nazwie Veliki Pijesak. Plaża ma kształt łuku o długości 600 m i pokryta jest drobnym żwirkiem i piaskiem. W niewielkiej odległości od plaży znaleźć można mnóstwo kawiarenek, restauracji i cukierni.
Dobra Voda charakteryzuje się świeżym powietrzem. Wpływ górskiego i morskiego klimatu, miejsce jest uważane za centrum leczenia zapalenia oskrzeli i astmy.

slavko.v napisał(a):Prognoza pogody... na sierpień 2015
Dobra Voda Czarnogóra!
Słońce... słońce i ciepły, krystalicznie czysty plavi Jadran!
Prognoza pogody na podstawie accuweather!

krótkie pytanie - po kiego grzyba tak sztucznie podbijasz ten wątek?
Ural
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ural » 03.08.2015 19:23

Trochę Slavko przesadzasz. Byłem w Dobra Voda i wcale nie jest tak krystalicznie jak piszesz. Staram sie być obiektywny w ocenie. Miejscowość jak miejscowośc. Plaża żwirowa, piasek ciemny, knajp kilka. Z tym klimatem to już bajki opowiadasz. Śmieci sa widoczne i więcej ich jak w Petrovac. Domy liczne w budowie lub zaniedbane. Owszem są i nowe ale mało. Budowa hoteli szpecących widoki. Do Makarkiej Riviery temu rejonowi daleko. Co warte uwagi to tańsze ceny i wyższe temperatury nic po za tym. Co prawda byłem w Petrovac ale jeden dzień spędziłem w Dobra Voda . Jak ktoś lubi takie klimaty to prosze bardzo. Ileż tych cukierni - ja jedną widziałem. Jakież to Centrum leczenia oskrzeli i astmy ????? Chyba po kielichu ślivovicy pisałeś.
walp
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) walp » 03.08.2015 20:17

Ural napisał(a):Jakież to Centrum leczenia oskrzeli i astmy ????? Chyba po kielichu ślivovicy pisałeś.

Nie mogę ocenić miejscowości, bo w niej nie byłem, ale co do właściwości leczniczych miejsca, czy regionu,
to myślę, że slavko.v tego sam nie wymyślił. :)

Czytam ostatnio trochę o tym kraju i na wielu stronach czarnogórskich piszą o tym, np.
Because of the flow of mountain and sea climate, Dobra Voda is considered to be the right treatment center for bronchitis, asthma etc. booking.me

Może zwyczajnie to chwyt marketingowy, a może nie. :wink:
slavko.v
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) slavko.v » 03.08.2015 21:26

[quote="Ural"]Trochę Slavko przesadzasz. Byłem w Dobra Voda i wcale nie jest tak krystalicznie jak piszesz. Staram sie być obiektywny w ocenie. Miejscowość jak miejscowośc. Plaża żwirowa, piasek ciemny, knajp kilka. Z tym klimatem to już bajki opowiadasz. Śmieci sa widoczne i więcej ich jak w Petrovac. Domy liczne w budowie lub zaniedbane. Owszem są i nowe ale mało. Budowa hoteli szpecących widoki. Do Makarkiej Riviery temu rejonowi daleko. Co warte uwagi to tańsze ceny i wyższe temperatury nic po za tym. Co prawda byłem w Petrovac ale jeden dzień spędziłem w Dobra Voda . Jak ktoś lubi takie klimaty to prosze bardzo. Ileż tych cukierni - ja jedną widziałem. Jakież to Centrum leczenia oskrzeli i astmy ????? Chyba po kielichu ślivovicy pisałeś.[/quote]
Zgadza się Riviera Makarska to nie jest... nie jest to wszystko tak poukładane jak w Chorwacji, ale ma to swój urok. W kwestii śmieci, to jest podobnie jak nad naszym morzem, a zdecydowanie czyściej jak w Ulcinj, a w Milica i Mrvica nie jest czysto, jak w Chorwacji... jest tak czysto jak w Szwajcarii!!! Kąpielisko - Dobra Voda, ma najczystszą wodę w Czarnogórze i to nie jest mój wymysł. Trwa budowa chyba dwóch hoteli, ale czy szpecą one widok?(budowa, jak każda budowa).
W kwestii leczniczych niczego sobie nie wymyśliłem, opisał to kolega powyżej... a po kielichu śliwowicy, oczywiście byłem i teraz też jestem... czy to coś złego?
Ural! Długo zastanawiałem się jakie miejsce w Czarnogórze wybrać, wybrałem DV i nie żałuję, jeżeli jeszcze kiedyś pojadę w tamte strony... też będzie to Dobra Voda, również ze względu na miejscówkę, czy się to komuś podoba, czy nie... poznałem tam fajnych ludzi, przede wszystkim mam na myśli gospodarzy, którzy są wyjątkowi i będę to pisał do znudzenia!
Hvala lepa Milica i Petar!
одмор са вама били одлични!
Ural
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ural » 04.08.2015 02:39

Ty Slavko widzisz Dobrą Vodę przez pryzmat gospodarzy i ich apartamentu. To jest igła w stogu siana. Pisz co chcesz ale o tej miejscowości piszesz banialuki. Komu chcesz się przyskarbić - rozumiem, że gospodarzom. Syf i śmieci takie same w Ulcinj w którym jak pisałeś nigdy nie byłeś jak i Dobra Voda. Śmieci po Ulcinj się nie walają to samo na plaży. Sa kosze. Najczęsciej spotyka się je w drodze do Ulcinj na poboczach oraz u albańczyków w ich domostwach lub przy knajpach czy hotelach. Widocznie to im nie przeszkadza. Ludzie tam są tak samo przystepni jak w Chorwacji. Natomiast ogólny bałagan jest większy. Nie delektuj się ślivovicą od Petara bo zaczynasz świat widzieć zbyt kolorowo.
slavko.v
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) slavko.v » 04.08.2015 10:16

Piszesz totalne bzdury! jaka igła w stogu siana, ty w ogóle byłeś w DV? są dziesiątki fajnych miejscówek w różnym standardzie! Plaża główna jest ok, ale w szczycie sezonu jest tłok, ale można poszukać w samej DV urokliwe kameralne plaże. Woda czysta, bez pływających śmieci. Na plaży głównej (głównie przy śmietnikach) jest trochę śmieci, jak już wcześniej pisałem, jest to porównywalne w Polską (w Chorwacji jest rzeczywiście czyściej i lepsza infrastruktura)... poza tym, Dobra Voda, jest dość spokojna, w porównaniu do reszty znanych miejscowości...
slavko.v
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) slavko.v » 04.08.2015 10:33

Jeśli ktoś ma ochotę na wypoczynek w Herceg Novi, Kotorze, Budvie, Petrovacu, Sutomore, Buljaricy, Barze czy Ulcinj, niech sobie jedzie i wypoczywa... każdy ma jakieś swoje priorytety... każda miejscowość ma swoje plusy i minusy, jednemu się podoba, drugiemu nie... tak jak w życiu!
slavko.v
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) slavko.v » 11.08.2015 17:38

Hej! Co tam słychać w Dobra Voda? Jest może tam ktoś, a może ktoś się wybiera? Pewnie tłumy na plaży?
Ural
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ural » 12.08.2015 11:33

slavko.v napisał(a):Hej! Co tam słychać w Dobra Voda? Jest może tam ktoś, a może ktoś się wybiera? Pewnie tłumy na plaży?

Postnapisał(a) gosi.a11 » 11.08.2015 21:37

Witam wszystkich.
Wyjazd do Czarnogóry mogę określić jednym słowem WIELKA POMYŁKA
Jeśli ktoś lubi zatłoczoną pełną śmieci ,niedopałków oraz psich odchodów plażę gdzie za 2 leżaki płaci się 10 EURO to niech się wybierze do miejscowości Dobra Voda gdzie poza paroma mizernymi knajpkami oraz straganami nic niema . Są owszem dobre kwatery ale nic , powtarzam nic ani piękne krajobrazy ani w miarę czysta woda nie zrekompensuje widoku góry śmieci , których nikt nie sprząta, specyficznego zapaszku , który wdziera się w nozdrza . Zwłaszcza dzieci mogą być narażone na jakieś zarażenia .
Ponadto sama trasa to jakaś masakra w korku przy temperaturze jaka tam panuje staliśmy do 6 h okazało się , że to taka czarnogórska norma . Zdecydowanie odradzam , Czarnogóra jest do obejrzenia w 2 dni i to na pewno po sezonie ( celem uniknięcia korków) . Zaznaczam, że nie jestem malkontentem i w różnych warunkach zdarzało mi się przebywać ale żeby pokonać tyle tysięcy kilometrów i doświadczyć takich "doznań" to przesada . Pozdrawiam

Nie chciałbym być Gosia w Twojej skórze :roll: :roll: :roll:
walp
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) walp » 12.08.2015 11:53

Ja również bym nie chciał.

Ale mnie korci, żeby zweryfikować owe "narażenia na zarażenia" i czy da się obejrzeć Czarnogórę w dwa dni. 8O
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Czarnogóra - Црна Гора

Vile Milica i Mrvica - Dobra Voda - Czarnogóra - strona 13
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone