Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Vile Milica i Mrvica - Dobra Voda - Czarnogóra

Całkowita liczba ludności w Czarnogórze to 623 000 osób, przy czym gęstość zaludnienia w tym kraju wynosi 45 osób na jeden kilometr kwadratowy. Kraj ten jest aż 23 razy mniejszy od Polski. Aż 231 osób w przeliczeniu na 1000 osób w Czarnogórze posiada broń palną.
Ryan
Globtroter
Re: Vile Milica i Mrvica - Dobra Voda - Czarnogóra. 2015

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ryan » 02.07.2015 14:56

@slavko.v
Jak oceniasz temperaturę wody? Masz jakieś informacje na ten temat ? Jak byliśmy 2 lata temu to w radiu podawali temperaturę wody.
W Czarnogórze będziemy prawdopodobnie w poniedziałek i nie wiemy czy woda będzie wystarczająco ciepła, bo w Chorwacji póki co nie ciekawie to wygląda.
Pozdrawiam
walp
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) walp » 02.07.2015 15:23

slavko.v napisał(a): ...10h drogi z Karlovaca (nie da się szybciej przejechać tej trasy)

Jeszcze mam pytanie do trasy:
ten czas miałeś z objazdem Zatoki Kotorskiej, czy z przeprawą promową?
slavko.v
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) slavko.v » 02.07.2015 18:34

czas przejazdu z 20min staniem na granicy i objazdem Boki Kotorskiej. pozdrav (promem pewnie by było niewiele szybciej, a Boka jest warta dotknięcia...)
slavko.v
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) slavko.v » 02.07.2015 18:39

W Dobra Voda temperatura wody jest super około 25C. w Czarnogórze jest już zupełnie inny klimat, niż np. na Istrii, Kvarnerze czy nawet w środkowej Dalmacji. Po prostu Czarnogóra jest bardziej wysunięta na południe.
slavko.v
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) slavko.v » 02.07.2015 20:17

W pierwszym poście, napisałem... Dobra Voda - fajna baza wypadowa... a mi się stąd nigdzie nie chce wypadać... hehe
ja34
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) ja34 » 02.07.2015 20:52

slavko tak trzymać
mam nadzieję iż potwierdzę twoje zdanie już za 11 dni
odliczam i nie mogę się doczekać upałów chociaż u nas też zaczyna grzać
slavko.v
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) slavko.v » 02.07.2015 21:03

mnie już jest smutno, że będę musiał 12.07 wracać do szarej, polskiej rzeczywistości.
Ural
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ural » 03.07.2015 06:07

Oj tam Slavko dziabnij szklankę Bosańskiej Ślivowicy, zagryż arbuzem i humor ci powróci.

Co tam zobaczyć można w Dobrej Vodzie i okolicy. Bar Sidro to pisałeś, a jeszcze gdzieś bywałeś co polecasz do zobaczenia lub skonsumowania. :hut:
slavko.v
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) slavko.v » 03.07.2015 13:33

Dobra Voda - nie ma starego miasta... to jest osada typowo nastawiona na turystykę, większość domów wybudowana w ostatnich dwudziestu latach, dużo budynków w budowie.
slavko.v
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) slavko.v » 03.07.2015 18:59

W poniedziałek zapytałem naszego gospodarza Petara, gdzie w okolicy można kupić szajkaczę - historyczną wojskową czapkę czetników, Petar powiedział, że nie wie, pewnie w Belgradzie... wczoraj idzie do mnie mnie i trzyma w rękach czapkę... ucieszyłem się (normalnie zatkało mnie), to był taki mały, ale fajny prezent... (express poczta), rzadko zdarzają się tacy gospodarze, większość nastawiona jest tylko na kasę... w Milica i Mrvica jest inaczej, tu jesteś prawdziwym gościem i gospodarze dbają o to!
Przychodzimy dzisiaj z plaży w lodówce czeka na nas arbuz... znowu gospodarze coś wyczarowali :-) na każdym kroku zaskakują swoich gości.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 03.07.2015 23:09

slavko.v napisał(a):W poniedziałek zapytałem naszego gospodarza Petara, gdzie w okolicy można kupić szajkaczę - historyczną wojskową czapkę czetników, Petar powiedział, że nie wie, pewnie w Belgradzie... wczoraj idzie do mnie mnie i trzyma w rękach czapkę... ucieszyłem się (normalnie zatkało mnie), to był taki mały, ale fajny prezent... (express poczta), rzadko zdarzają się tacy gospodarze, większość nastawiona jest tylko na kasę... w Milica i Mrvica jest inaczej, tu jesteś prawdziwym gościem i gospodarze dbają o to!
Przychodzimy dzisiaj z plaży w lodówce czeka na nas arbuz... znowu gospodarze coś wyczarowali :-) na każdym kroku zaskakują swoich gości.

Peany na ich cześć to pisałeś już zanim tam pojechałeś.
slavko.v
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) slavko.v » 04.07.2015 12:08

Przyjedź tu, to się przekonasz, w Chorwacji, tacy gospodarze, tak dbający o gości, są na wymarciu... spotkasz, ale baaaardzo rzadko.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 04.07.2015 12:25

slavko.v napisał(a):Przyjedź tu, to się przekonasz, w Chorwacji, tacy gospodarze, tak dbający o gości, są na wymarciu... spotkasz, ale baaaardzo rzadko.

nie przyjadę bo jak dla mnie to w tej miejscowości to nic kompletnie nie ma.Natomiast co do gospodarzy to najlepiej lubię jak ich nie ma.
Cieszę się,że Ci się podoba .Przeglądam ten wątek i jak pisałem już w lutym wiedziałeś ,że są wyjątkowi.Być może są, nie zaprzeczam ale pewnie inni też są równie wyjątkowi.No i skąd o tym wiedziałeś przed przyjazdem .Intuicja,przeczucie.Trochę drwię ale ciągniesz ten wątek i ciągniesz.
Jak dla mnie to jak coś jest dobre i atrakcyjne to już dawno zarezerwowane.

W czarnogórze jest mnóstwo takich pensjonatów . :D
mkbojarczuk
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) mkbojarczuk » 04.07.2015 16:45

Ciekawe co dzisiaj dostanie.Obstawiam,że figę i zaraz pobiegnie do komputera i który dzięki wspaniałym wlascicielom połączy się bezplatnym wifi,które wyjątkowo szybko dzięki Petarovi dostarczy wiadomość do jakże zgłodniałych cromaniaków w polsce,którzy siedzą przed komputerami i czekają na kolejne odcinki z wyjazdu autora wątku.
Ten opisze jak to zjadł wczoraj arbuza.Oczywiście zamieści pare słów w języku rodzimym .Grunt to dobrze się nakecić.
slavko.v
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) slavko.v » 04.07.2015 18:37

[quote="dabecja"][quote="slavko.v"]Przyjedź tu, to się przekonasz, w Chorwacji, tacy gospodarze, tak dbający o gości, są na wymarciu... spotkasz, ale baaaardzo rzadko.[/quote]
nie przyjadę bo jak dla mnie to w tej miejscowości to nic kompletnie nie ma.Natomiast co do gospodarzy to najlepiej lubię jak ich nie ma.
Cieszę się,że Ci się podoba .Przeglądam ten wątek i jak pisałem już w lutym wiedziałeś ,że są wyjątkowi.Być może są, nie zaprzeczam ale pewnie inni też są równie wyjątkowi.No i skąd o tym wiedziałeś przed przyjazdem .Intuicja,przeczucie.Trochę drwię ale ciągniesz ten wątek i ciągniesz.
Jak dla mnie to jak coś jest dobre i atrakcyjne to już dawno zarezerwowane.

W czarnogórze jest mnóstwo takich pensjonatów . :D[/quote]
Podaj choć jeden adres... pytasz intuicja? tak-intuicja, acha - będę ciągnąć wątek, takie mam prawo, a ty jeśli chcesz krytykuj i tak twoje posty nic nie wnoszą. Może ty byś w końcu napisała coś ciekawego i przydatnego, a nie wiecznie krytykowała.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Czarnogóra - Црна Гора

Vile Milica i Mrvica - Dobra Voda - Czarnogóra - strona 9
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone