Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Vile Milica i Mrvica - Dobra Voda - Czarnogóra

Całkowita liczba ludności w Czarnogórze to 623 000 osób, przy czym gęstość zaludnienia w tym kraju wynosi 45 osób na jeden kilometr kwadratowy. Kraj ten jest aż 23 razy mniejszy od Polski. Aż 231 osób w przeliczeniu na 1000 osób w Czarnogórze posiada broń palną.
slavko.v
Cromaniak
Re: Vile Milica i Mrvica - Dobra Voda - Czarnogóra. 2015

Nieprzeczytany postnapisał(a) slavko.v » 29.06.2015 21:44

[quote="walp"]Cześć [b]slavko.v[/b]

Już myślałem, że pobłądziłeś po drodze, ale widzę, że dotarłeś szczęśliwie do M&M. :)

Internet u Petara też sprawny. :wink:[/quote]
Wczoraj nie miałem siły żeby pisać... najpierw 10h drogi z Karlovaca (nie da się szybciej przejechać tej trasy), potem domaca slivovica... zrobiły swoje... acha internet działa... Wszystko w porządku! sve je u redu!
slavko.v
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) slavko.v » 29.06.2015 21:49

Kwestia śmieci w Czarnogórze - wchodząc do lasu w Polsce jest zdecydowanie więcej śmieci, niż na czarnogórskiej plaży... śmieci na plaży, porównywalna ilość jak na polskich, zatłoczonych plażach... czyli w normie.
walp
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) walp » 29.06.2015 21:53

slavko.v napisał(a):Wczoraj nie miałem siły żeby pisać... najpierw 10h drogi z Karlovaca (nie da się szybciej przejechać tej trasy),

To całkiem przyzwoity czas.

Jechałeś głównym przejściem, przez Karasovići, czy bokiem?
slavko.v
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) slavko.v » 29.06.2015 21:57

Jechałem Karasovici - u Chorwatów czekałem 3 min... u Czarnogórców 15min... trzepali trochę niektóre auta, jak celnicy zobaczyli polskie auto, kiwnęli tylko i kazali jechać!
slavko.v
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) slavko.v » 29.06.2015 22:02

od Mlini do granicy HR/MNE jechała za mną chorwacka drogówka (jechałem extra przepisowo, bo wydawało mi się, że się na mnie czają) na samej granicy sprawdzali mi nr nadwozia... młody, chorwacki policajac, tylko rzucił okiem... i stwierdził, że jest ok. Rok temu też mi Chorwaci sprawdzali nr nadwozia, tym razem na bocznym przejściu granicznym z MNE.
Ural
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ural » 29.06.2015 22:13

Może masz wygląd Zbója i brodę nosisz.
slavko.v
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) slavko.v » 29.06.2015 22:22

hehe... jednodniowy zarost miałem i długi nos jak Pinoccio
slavko.v
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) slavko.v » 30.06.2015 14:58

Jeśli chodzi o wodę w kranach... jest ciepła i zimna, bez ograniczeń + 5 litrowe baniaki z wodą źródlaną - pitną ( nie trzeba jej gotować). Ludziska, przyjeżdżajcie do Montenegro, puki jeszcze z cenami nie powariowali, jak w Chorwacji... Podobno za 3 lata ma być wybudowana autostrada z Belgradu do Czarnogóry... (tak mówił gospodarz)
slavko.v
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) slavko.v » 30.06.2015 20:22

[attachment=0]DSC_0016.JPG[/attachment][attachment=1]DSC_0015.JPG[/attachment][attachment=0]DSC_0016.JPG[/attachment][attachment=1]DSC_0015.JPG[/attachment][attachment=1]DSC_0015.JPG[/attachment][attachment=1]DSC_0015.JPG[/attachment][attachment=1]DSC_0015.JPG[/attachment]8) Dzisiaj było ok. 30C, podobno za kilka dni ma być ok. 35C... ale jakoś się przeżyje, w końcu w poszukiwaniu słońca tu przyjechaliśmy.
Załączniki:
DSC_0016.JPG
Widok z drugiego tarasu na Jadran, góry i drogę do Baru...
DSC_0015.JPG
Widok z tarasu na Jadran
slavko.v
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) slavko.v » 30.06.2015 20:56

Z Milica i Mrvica na najbliższą kameralną plażę, z dobrym zejściem do wody, jest ok. 100m, nad plażę piaszczystą Veliki Pijesak jest ok. 200m
slavko.v
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) slavko.v » 30.06.2015 21:35

W Dobra Voda jest nadmorska promenada, przy której są restauracje, sklepiki, lodziarnie, kawiarnie, wypożyczalnia aut... ale najważniejszy jest PLAVI Jadran!
ja34
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) ja34 » 01.07.2015 09:58

slavko.v napisał(a):W Dobra Voda jest nadmorska promenada, przy której są restauracje, sklepiki, lodziarnie, kawiarnie, wypożyczalnia aut... ale najważniejszy jest PLAVI Jadran!

Witam slavko

Mam pytanko
bodajże zmieniam Ciebie na kwaterce i intersesuje mnie czy kuchnia jest dobrze wyposażona czy jest potrzeba zabrania czegoś ze sobą z domu

opisz pozatym jak z pogodą
ja zjawiam się na miejscu 13.07

napisz też jak jechałeś
pozdro
slavko.v
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) slavko.v » 01.07.2015 21:18

Hej. kuchnia ok. (my tradycyjnie mamy ze sobą czajnik elektryczny)... Pogoda - marzenie, woda -ciepła, gospodarze - wspaniali, najlepsi na świecie, sljivovica - mocna.
moja trasa- Gniezno-Wrocław-Svitavy-Brno-Mikulov-Graz-Mureck-Ptuj-Karlovac-Tutanj(nocleg), Plitvice-Gornja Ploca-Sveti Rok-Ploce- Dubrovnik-Boka Kotorska-Dobra Voda
W mojej kuchni na wyposażeniu jest standardowy czajnik z gwizdkiem, ale trzeba grzać na kuchence elektrycznej.
Ostatnio edytowano 02.07.2015 13:58 przez slavko.v, łącznie edytowano 1 raz
slavko.v
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) slavko.v » 01.07.2015 21:25

najlepsza bosanska sljivovica tylko u Petara! przyjeżdżajcie i kosztujcie! to jest prawda, to jest fakt i faktem jest, że Milica i Mrvica to jest miejsce, które Polaków przyciąga... w tej chwili są tutaj 3 polskie rodziny, z Warszawy, z Sosnowca i my z Gniezna.
slavko.v
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) slavko.v » 02.07.2015 13:55

Jestem tutaj pierwszy raz, ale tak na prawdę wszystko na miejscu wygląda jeszcze lepiej niż na fotkach. Milica i Mrvica są to dwa osobne budynki, położone 10m od siebie. W Milica są 3 apartmany (2 apartany - 4 osobowe i jeden 2-3osob) klima, parking, łazienki, kuchnie, tarasy... jestem tu 5 dzień a klimy nie było potrzeby używać, wieje fajny wiaterek od morza albo od strony gór. Oczywiście jest dobrze działające wi-fi.
Mrvica (mniejszy budynek) tam są dwa 4-osobowe apartmany z dodatkowym tarasem na dachu, z widokiem na morze, gdzie można się opalać. pomiędzy domami zielona trawka z drzewami, krzewami... porządek wzorcowy.
W Dobra Voda panuje specyficzny mikroklimat, korzystny dla osób z różnymi schorzeniami min. choroby układu oddechowego.
Woda jest krystalicznie czysta, na plaży Veliki Pijesak są prysznice, a jak ktoś chce może wypożyczyć parasole, leżaki itd. Jest 2 lipca i jest wystarczająco miejsca dla plażowiczów, chociaż pewnie z każdym tygodniem będzie na plaży coraz więcej ludzi, w razie czego są do dyspozycji mniejsze urokliwe plaże w Dobra Voda. W Dobra Voda jest błękitne morze i wysokie góry.
Ceny w restauracjach zbliżone do cen w Polsce np. cevapi, frytki, surówka, pomidor kosztuje 5 Euro (duża porcja)-(chodzimy do restauracji Sidro, gdzie właścicielką jest Polka, a managerem jej syn, także można dogadać się po polsku i posłuchać polskiej muzyki), ceny w sklepach przy promenadzie niższe niż w Biedrze.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Czarnogóra - Црна Гора

Vile Milica i Mrvica - Dobra Voda - Czarnogóra - strona 8
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone