Prośba o sprawdzone pensjonaty (nie drogie hotele z ceną powyżej 100zł na głowę) w okolicach Mikulova.
Ktokolwiek widział, ktokolwiek wie?
Pozdrav
JacYamaha napisał(a):Popiel a Zaglądałeś w tym czeskim wątku?
Popiel napisał(a):Proszę o namiary i opinię o pensjonacie te osoby, które w nich gościły.
mariusz29 napisał(a):Czechy, Mikulov dwukrotnie spałem tutaj i nie zawiodłem się:
http://www.mbzm.cz/index.php
W cenie zawsze dobre śniadanko, wino na głowę i czasami widok na wzgórze zamkowe.
Za pierwszym razem również pojechałem tam z polecenia znajomego i nie zawiodłem się
Popiel napisał(a):.....chodzi mi tylko i wyłącznie o nocleg w okolicach Mikulova a nie w całych Czechach.....
Proszę o namiary i opinię o pensjonacie te osoby, które w nich gościły.
FUX napisał(a):Popiel. A skąd ruszasz?
Popiel napisał(a):
FUX, jak wyjeżdżam o 7.00 rano, spokojnie nic na wariata, to akurat po południu jestem w okolicy Mikulova. Po pokonaniu Polski i jakoś zawsze deszczowych Czech mam już dość. Austrię jeszcze można śmignąć szybko, ale i tak noc mnie zastanie w Słowenii. Wolę postój w Mikulovie i o 6.00 rano być już na rivierze, by nie piec się na autostradzie. Rok temu Matija się dziwiła, że Polacy to tak wcześnie rano, więc tym razem już tylko się uśmiechnie.
Z Cro wyjeżdżamy też rano. W drodze powrotnej, ok 10km od granicy słoweńskiej, w Austrii jest stacja Shell. Mała i niepozorna. Rok temu na niej się zatrzymaliśmy i odkryliśmy super restaurację (-1- -2- -3-). Jemy pyszny obiadek za niewielkie pieniądze, przejeżdżamy Austrię i w Mikulovie nocleg. Taki plan.
Popiel napisał(a):Widziałem namiar na ten nocleg. 1400CZK, to ok 240zł za pokój dwuosobowy. w Polsce są pensjonaty za 50-60zł od głowy i o taki mi chodzi.
FUX napisał(a):To nie lepiej Wam sie do Oekotelu do Wiednia kopnąć lub Grazu?
A i tak polecam trasę przez Krnov i Breclav. Jedź, a nie będziesz żałował; później postawisz rakiję ipomyślisz: dlaczego ja przez ten Boboszów jeżdżę...
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi