Pestro napisał(a):Popiel. jezeli jestes zainteresowany noclegiem koło Boboszowa w dosyć przyzwoitych warunkach to moge dać Ci namiary na mój osrodek ...
maciek1956 napisał(a):Ja, Darku, zatrzymuję się w Mikulovie. Jestem, wiadomo z jakiego rejonu, ale jestem, już za bramą na urlopie, nie spieszę się, zdążę dojechać. A Mikulov podoba mi się, ma coś w sobie, lubię połazić po uliczkach, zamku, wejść na górę z kościółkiem, podziwiać widok na winnice, miasteczko. Lubię zjeść czeskie danie, wielkie jak "klapa od sedesu" jak mówi mój kolega.
Ot, cała moja tajemnica nocowania w Mikulovie. Do Cro dojadę następnego dnia, czasami dwa dni później, nie ma to dla mnie znaczenia.
darek1 napisał(a):Dlaczego zatrzymujecie się w Mikulowie, to za blisko. Chyba, że ktoś jedzie ze Szczecina, Białegostoku, Gdańska to jeszcze rozumiem. Uważa, że wszyscy z centralnej i południowej Polski winni zatrzymywać się w Rejonie Karlovaca, Plitwickich jezior.
Popiel napisał(a):darek1 napisał(a):Dlaczego zatrzymujecie się w Mikulowie, to za blisko. Chyba, że ktoś jedzie ze Szczecina, Białegostoku, Gdańska to jeszcze rozumiem. Uważa, że wszyscy z centralnej i południowej Polski winni zatrzymywać się w Rejonie Karlovaca, Plitwickich jezior.
Droga powrotna.
Do Karlovaca ile km z riviery? ? ? Troszkę mało. Na drugi dzień do centralnej Polski jeszcze 1000km!
Mikulov jest w sam raz. Autostradą w Cro szybko, później nieszczęsna Słowenia, obiadek w Austrii i w Mikulovie przy granicy spanko.
Gdybym mieszkał w południowej części Polski, noclegu wcale bym nie rozważał, bo . . . . . . . życie stygnie!
darek1 napisał(a):Naturalnie, nocleg należy przewidywać koło Karlovaca jadąc z Polski. Natomiast w Mikulov w drodze do Polski z Riviery Makarskiej.
]Popiel napisał(a):Z polecanego przez Maćka pensjonatu, dostałem dziś taką odpowiedź:
"Dzien dobry.
Juz nemame volnego mjesta."
Niemniej jednak Jaromír Crhan podał mi kilka innych namiarów na konkurencję.
W sumie same e-maile i nr tel, ale po tym znalazłem pensjonaty.
Niektóre z jego listy są na tej stronie.
http://www.pensionhotel.pl/zakwaterowan ... 11114.html
Choć w Mikulovie pensjonatów dużo, to trzeba dużo wcześniej nocleg w nich rezerwować.
Bahama napisał(a):Hotel Reva próbowałeś ? Super warunki - centrum miasteczka. Tanio.
http://www.hoteleliska.cz/index4b.php
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi