Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Mikulov czy Breclav

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Andrzej3777
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Andrzej3777 » 04.07.2015 10:23

Lednice napisał(a):
Andrzej3777 napisał(a):Poysford

Takiej pisowni jeszcze nie było, prawie jak Warschaffa lub Krakuff :wink:

Dobra noc :roll:
Masz rację ale gafa jednak słownik t9 czasem zawodzi.
coobah
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) coobah » 14.08.2015 15:26

Jakieś nowości po drodze przez Mikulov Breclav?
Jutro przed południem będę miał rozterkę czy Mikulov czy Breclav...
Ktoś jechał ostatnio i może określić jak tam remonty, korki itp.?
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 14.08.2015 15:43

Jutro jest sobota :(
Czyli czas korkowy

Jak lubisz korki, to na Mikulov

Jak na pewno nie chcesz spotkać korki to na Laa an der Thaya

Przez Breclav na dwoje babka wróżyła :wink:
Fanka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Fanka » 14.08.2015 16:01

coobah napisał(a):Jakieś nowości po drodze przez Mikulov Breclav?
Jutro przed południem będę miał rozterkę czy Mikulov czy Breclav...
Ktoś jechał ostatnio i może określić jak tam remonty, korki itp.?

Ja jechałam w sobotę 1.08 ,ale mijałam Brno popołudniu, o 9.30 wyjechałam z Warszawy. Pojechaliśmy na Mikulov, bo na Breclav był korek. Tzn najpierw pojechaliśmy na Breclav po wjeździe od razu zawróciliśmy jak zobaczyliśmy spory koras. Przy wjeździe na Breclav czyli autostradę na Bratysławę jest zjazd. Pojechaliśmy na Mikulov były zwężki, ale korków zero. Nie wiem jak jest o wcześniejszych godzinach w Sobotę koło Brna, możliwe,że zakorkowane będą obie trasy.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 14.08.2015 16:05

W sobotę przed południem na drodze z Brna na Wiedeń spotykają się czescy kierowcy, co rano wyruszyli do Chorwacji :!:

Akurat jak ruszą około 6,7 ze swoich miast, miasteczek i wiosek to przed południem sobie postoją w Poysdorf i w kilku innych miejscach 8)
Raz pojechałem przed południem w sobotę przez Mikulov i więcej tego latem nie zrobię 8)
andrzejzabrze
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) andrzejzabrze » 14.08.2015 16:12

Ja jechałem przez Breclav ale w nocy . Pusto ,zwężenia tylko od czasu do czasu .
coobah
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) coobah » 14.08.2015 17:46

Dobra, atakujemy na Breclav.
Dzięki :)
Remik699
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Remik699 » 14.08.2015 18:15

Przez Mikulow sporo zwężek do Brna . Z granicy AUT-Cz do Brna bylo kolo 80km i jadac przepisowo to ciagnela sie ta droga bardzo dlugo. tak samo z Brna do Olomunca ciagle jakies remonty zwezki i cuda na kiju . Czeskie autostrady to w ogole jakis jest zart. Dopiero droga Olomuniec - ostrawa byla bardzo w porzadku i moglem tam nadrobic.
hannah
Globtroter
Re:

Nieprzeczytany postnapisał(a) hannah » 14.08.2015 19:23

RedCro napisał(a):Jadąc przez Breclav można winiety austriackie kupić tu:

http://goo.gl/maps/gtwb (współrzędne 48.572958,16.639498)

Jest to stacja OMV (chyba).

Od 4 lat właśnie tam kupujemy winiety,wc oraz spacer z psem :)
coobah
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) coobah » 14.08.2015 20:25

Koniec, nawi nastawiona przez Laa an der Thaya
:D
manx
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) manx » 15.08.2015 19:04

Witam wszystkich :)

Co prawda nie jadę do Chorwacji a do Italii, ale wybór Mikulov / Breclav jest przede mną :). Wyjeżdżam we wtorek 25go sierpnia, szacuję, że w Brnie będę w godzinach 11-12. W zeszłym roku jechałem na Mikulov, nie pamiętam, żeby były jakieś korki, raczej płynna jazda. Ale wyczytałem, że są tam teraz utrudnienia.

Sądzicie, że we wtorek o tej godzinie jest sens się tam pakować? Czy lepiej będzie na Breclav jednak?

Dzięki za pomoc :)
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 15.08.2015 21:07

We wtorek to jest czasem kilka minut czekania na światłach, nie ma co się martwić na zapas :wink:
manx
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) manx » 15.08.2015 21:34

Dzięki :). To w takim razie będzie po staremu na Mikulov :)
Grendel72
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Grendel72 » 16.08.2015 09:14

Nie jechałem dotąd na Breclav ale po ostatnim wyjeździe i powrocie pewnie bym go sprawdził. Wracaliśmy w piątek z Pakostane do domu mamy 1115km i normalnie to powinno być około 10,5 do 11h. Do Chorwacji jechaliśmy pierwszy raz w takich korkach (znajomi koniecznie chcieli wyjazd w sobotę 1 sierpnia! :evil: ) łącznie ponad 17h. A rozmawiałem w Cro z ludźmi mieszkającymi obok w kraju co startowali tego samego dnia i o tej samej godzinie i oni jechali do Drage 23h!
Powrót 12 h (tym razem Cro do granicy migiem) z czego sporo zmitrężone w Wiedniu i właśnie te 2km przed i przez oraz za Poysdorf czyli wąskim gardle przejazdu z Austrii do Czech. O samych Czechach i ich tzw. autostradach z niezliczoną ilością przebudów i ograniczeń do 80 i 100 km/h nie będę pisał bo musiałbym używać języka wyłącznie nieparlamentarnego. Zmarnowaliśmy tam około 1,5 h w korkach. Ostatni raz jechałem przez Czechy - mieszkam na tyle blisko granicy południowej, że zdecydowanie korzystniej będzie wybrać Słowację.
manx
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) manx » 16.08.2015 10:11

Grendel72 a jesteś w stanie oszacować ile mniej więcej czasu spędziłeś na odcinku Brno - Schrick (wjazd na autostradę w Austrii) , jadąc przez Mikulov ?
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone