Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Mikulov czy Breclav

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Clis
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Clis » 22.07.2012 23:11

odp. na pytanie ; Breclav !!!
infob
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) infob » 23.07.2012 00:31

Jeździłem parę lat przez Mikulov, potem wiele razy przez Bratysławę, w ubiegłym roku sprawdzałem nową autostradę (wariant przez Mikulov) podczas powrotu z HR i stałem godzinę w korku przed Poisdorfem.

W tym roku wypróbowałem Breclav i polecam.

Jedyny kłopot to bracia Czesi i ich winiety - brak miesięcznych. Ale jak się dowiedziałem w Breclav na stacji OMV to niestety nasza wina - winiety miesięczne były, ale Polacy przyjechali i wszystkie wykupili (chamy jedne). :lol:
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 23.07.2012 09:45

Od Austrii do autostrady na Brno są chyba ze 2-3 stacje. Jedna w lesie, druga Agip po prawej w mieście, trzecia w okolicach ronda.
Użytkownik usunięty
przez Brzecław czy Mikulov którędy lepiej w 2015?

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 29.06.2015 11:24

To pytanie do już będących w CRO lub tych co wrócili i jechali przez Mikulov i Brzecław.
Możecie opisać jak w tym roku wyglądają te obie trasy między Brnem a Schrick?
Chodzi mi o remonty, jakość nawierzchni i natężenie ruchy na tych dwóch odcinkach?

Ja jadę za dwa tygodnie i skłaniam się ku trasie przez Brzecław tylko nie wiem czy warto (bardzo na tak przemawia, że "tylko" 40km bez autostrady), bo trasę będę pokonywał w godzinach 12-14 w niedzielę.
hatatitla
Odkrywca
Re: przez Brzecław czy Mikulov którędy lepiej w 2015?

Nieprzeczytany postnapisał(a) hatatitla » 02.07.2015 18:04

PWojtek napisał(a):To pytanie do już będących w CRO lub tych co wrócili i jechali przez Mikulov i Brzecław.
Możecie opisać jak w tym roku wyglądają te obie trasy między Brnem a Schrick?
Chodzi mi o remonty, jakość nawierzchni i natężenie ruchy na tych dwóch odcinkach?

Ja jadę za dwa tygodnie i skłaniam się ku trasie przez Brzecław tylko nie wiem czy warto (bardzo na tak przemawia, że "tylko" 40km bez autostrady), bo trasę będę pokonywał w godzinach 12-14 w niedzielę.

Cze. Jechałem przez Mikulov w zeszłym tygodniu. Trasa bardzo dobra. Brak remontów. Winieta zakupiona na OMV Hobersdorf. Polecam. Za dwa dni powrót z HR również przez Mikulov.
Phobos
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Phobos » 03.07.2015 15:03

Znajomy jechał w styczniu przez Breclav i powiedział, że nigdy więcej, tak go wytelepało na D2. Ja nigdy tamtędy nie jechałem, więc moge polegać jedynie na jego opinii. Natomiast dwukrotnie w drodze nad Adriatyk jechałem przez Mikulov i nie mam zastrzeżeń.
kaeres
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaeres » 03.07.2015 15:45

Standardowa hitlerówka taka sama jak z Ostrawy do Brna.
Przynajmniej dwupasmowa więc i bezpieczniejsza i szybsza bo lecisz 130km /h nie łamiąc przepisów.
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 03.07.2015 16:01

kaeres napisał(a):Standardowa hitlerówka taka sama jak z Ostrawy do Brna.
Przynajmniej dwupasmowa więc i bezpieczniejsza i szybsza bo lecisz 130km /h nie łamiąc przepisów.

Dokładnie.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 03.07.2015 16:09

kaeres napisał(a):Standardowa hitlerówka taka sama jak z Ostrawy do Brna.

Adolf z tymi przerażającymi dziełami czeskich inżynierów nie miał nic wspólnego :!: 8)

Poza tym autostrada na Breclav jest obecnie remontowana na długości kilkudziesięciu kilometrów :!: :!: :!:
Więc na remontowanych odcinkach 130 pojedzie się tylko w marzeniach :wink:

Autostrada z Ostrawy do Brna jest w o wiele lepszym stanie niż Brno-Breclav 8)
Choć generalnie w nie najlepszym :wink:

Tyle że jutro bym się nie pchał ani na Mikulov, ani na Breclav :!:
Tylko na Laa an der Thaya :!: :!: :!:
pawel86
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) pawel86 » 03.07.2015 21:57

Lednice napisał(a):
kaeres napisał(a):
Tyle że jutro bym się nie pchał ani na Mikulov, ani na Breclav :!:
Tylko na Laa an der Thaya :!: :!: :!:

a dlaczego? jadę w niedzielę w nocy i się zastanawiam którą drogę wybrać
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 03.07.2015 22:03

W nocy to nie ma znaczenia :wink:

Miałem na myśli sobotę od rana do godzin popołudniowych 8)

Jutro może być jazz :?
Czyli korki w Poysdorf, Mikulovie,
ale też na autostradzie z Brna na Breclav :!:

Jest to pierwszy wakacyjny weekend w Czechach :!:
Ferie zaczęły się tam w środę :!:

Ja pojadę przez Laa an der Thaya
Tam nie mogą jechać tiry :D
pawel86
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) pawel86 » 03.07.2015 22:53

a jeśli jadę w niedzielę w nocy to myślisz, że ma to jakieś znaczenie?

W sumie ta trasa wygląda na spokojną i może się skuszę
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 03.07.2015 22:59

Nie ma :D

Ale na jaką trasę się chcesz skusić :?:

Jak przez Laa, to nie ma najmniejszego sensu, przez Poysdorf w nocy nie ma korków :!:
Andrzej3777
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Andrzej3777 » 04.07.2015 00:06

Opiszę swoje wrażenia jechałem w jedna stronę przez Breclav a z powrotem przez Mikulov i wydaje mi się że przez Breclav mimo remontu aurostrady z BRNA jest jednak szybciej i prościej jechałem w dzień z powrotem wracałem przez Mikulov i wydawało mi się źle dłużej .Szczególnie Poysford małe korki.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 04.07.2015 00:08

Andrzej3777 napisał(a):Poysford

Takiej pisowni jeszcze nie było, prawie jak Warschaffa lub Krakuff :wink:

Dobra noc :roll:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi