Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Mikulov, 9 wrzesnia - brak miejsc w całej okolicy?

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
tomk
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) tomk » 21.08.2005 08:32

Witam,

9 września jedziemy do Chorwacji (Zaton k/Sibenik'a).
Nocleg zaplanowalismy w Mikulovie.
Niestety jak nas poinformowano w zaprzyjaznionym ponsjonacie - nie ma miejsc noclegowych poniewaz w tym czasie jest winobranie i caly region przezywa najazd turystów.
Czy znacie jakies przyzwoite hotele lub pensjonaty w alternatywnych miejscowościach?
Może jednak gdzieś uda sie znalezc, mimo tłumu wielbicieli wina.

Pozdrowienia,
Tomek
ines
Cromaniak
:)

Nieprzeczytany postnapisał(a) ines » 21.08.2005 23:44

he.. my w tamtym roku tak sie urzadzilismy:(dojechalismy do Mikulova w nocy ok22 nie bylo nigdzie miejsc bo bylo to swieto,szukalismy ponad 2godz na marne...i musielismy nocowac za wiedniem na parkingu:)ale i tak nie bylo zle;)
darek1
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek1 » 22.08.2005 09:00

Wszystko zależy z kim się nocuje droga Ines, natomiast gdzie, to wydaje mi sie że jest to mniej istotne pozdrawiam :wink:
ines
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ines » 22.08.2005 09:54

oczywiscie ze wazne z kim:)))heheh a nie gdzie;)
aneta_jacek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) aneta_jacek » 22.08.2005 10:12

To jedzcie przez Znojmo, duzo wieksze miasto i mniej oblegane bo .....brzydsze. Nie tak aktywne winiarsko. Pare kilometrow przed sporo moteli, zajazdow ..... niestety nie notowalam namiarow bo ..... nocuje cyklicznie u Urbankow w Mikulovie :))
ech ..winko .... rozmarzyla sie ....Sasaneczka :))
Prot
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Prot » 22.08.2005 10:30

http://www.znojmo.cz/
region też jak najbardziej winny
marcek_pl
Odkrywca
Okolice Znojma - pełno miejsc

Nieprzeczytany postnapisał(a) marcek_pl » 22.08.2005 10:49

Ja jade 10 wrzesnia i zarezerwowalam sobie Pensjonat Weiss w Lechovicach. Ale pytalam w innych i jest pelno miejsc.

POzdrowienia
tomk
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) tomk » 22.08.2005 11:23

Witam,

Udalo mi sie zarezerwowac pokoj w takim hotelu: http://www.mbzm.cz/
Czy ktos z Was zna to miejsce?
Jedziemy z malymi dziecmi.
pkierski
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) pkierski » 22.08.2005 16:31

Kawałek za granicą - Poysdorf. Nocowałem tam w drodze powrotnej u państwa Wißmann. Dwie osoby ze śniadaniem wyszło na pewno mniej 40 euro (nie pamiętam dokładnie - nie chcę wprowadzać w błąd).
Gosi@
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Gosi@ » 23.08.2005 07:18

tomk napisał(a):Witam,

Udalo mi sie zarezerwowac pokoj w takim hotelu: http://www.mbzm.cz/
Czy ktos z Was zna to miejsce?
Jedziemy z malymi dziecmi.
cześć
nocowałam w tym hoteliku w lipcu (na początku i pod koniec ).. jest bardzo przyjemny, czysty, śniadanka pyszne... tylko obsługa w restauracji dość powolna :wink: ale za to maja dobrą kawę :lol:
Pokoje są czyściutkie i ładne. Chyba nawet jest mały plac zabaw dla dzieci.. tak mi się kojarzy - mam 9-cioletnią córę więc ona już się takimi atrakcjami nie interesuje :wink:

pozdrawiam
Gośka
gromek
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) gromek » 23.08.2005 10:37

tomk napisał(a):Witam,

9 września jedziemy do Chorwacji (Zaton k/Sibenik'a).
Nocleg zaplanowalismy w Mikulovie.
Niestety jak nas poinformowano w zaprzyjaznionym ponsjonacie - nie ma miejsc noclegowych poniewaz w tym czasie jest winobranie i caly region przezywa najazd turystów.
Czy znacie jakies przyzwoite hotele lub pensjonaty w alternatywnych miejscowościach?
Może jednak gdzieś uda sie znalezc, mimo tłumu wielbicieli wina.

Pozdrowienia,
Tomek

Sprawdź: www.vinom.cz
beniu11
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) beniu11 » 27.08.2005 23:09

Penzion "Vrkoć"krzyżówka Ivan-Pasohlavky,jadąc od Brna po lewej stronie widać z głównej drogi.Super pensjonat 30euro za pok.2 os. +śniadanko.Polecam. :coool:java:emoticon(':coool:')
:coool:

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone