napisał(a) mariusz-w » 26.07.2012 07:18
Kolorowy i urozmaicony ten świat mikro w makro ... to prawda.
Prawdą jest też to, że wątek ten ma mocno ograniczoną liczbę fanów.
Cieszę się , że sposób przedstawiania robaczkowego życia przyciąga także Ciebie, Piotrka (weldona) i innych ... dla których oglądanie robaczkowych stworków jest pewnego rodzaju "stresem".
Co do użytkowanego sprzętu, to w dalszym ciągu HS-10 ... choć noszę się z zamiarem nabycia X-S1 ... ale na razie z uwagi na jego cenę tylko "noszę".
Akcesoria też te same ... jedyna "nowość" to to, że lepiej opanowałem posługiwanie się lampą i zmodernizowanym (wielokrotnie) dyfuzorem. Modernizacje ta polegały głównie na jego dodatkowym "wytłumianiu".
W tej fotografii (mimo lata) dodatkowe oświetlenie praktycznie jest niezbędne zawsze, nawet w czasie słonecznych dni.
Największym jednak wyzwaniem jest wyszukiwanie stanowisk, ciekawych sytuacji oraz podchody w celu "zdjęcia" ruchliwych i często płochliwych modelek/modelów. Jednocześnie staram się uwzględniać uwagi oglądających moje "produkcje" np. Beaty i Jana.
Syropku nie stosuję, raczej staram się szukać miejsc /środowisk charakterystycznych dla poszczególnych gatunków.
W tym pomaga mi wiedza, którą dostarcza między innymi internet.
Ostatnie zdjęcia nie w Raw-ie ... czyste JPG .
W Rawie kilkakrotnie próbowałem, ale efekty nie powalały, a często sprawiały więcej "kłopotu" niż JPG.
Dzięki za odwiedziny.
Pozdrawiam.
Ostatnio edytowano 26.07.2012 07:24 przez
mariusz-w, łącznie edytowano 1 raz