Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Mikroświat - OWADY i inne "robaki" !

Rozmowy na tematy fotograficzne. Porady odnośnie techniki fotografowania, wyboru sprzętu.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
longtom
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) longtom » 27.09.2013 12:32

"Ojciec Założyciel" wątku :D coś nie w formie :( , to może coś ja coś wrzucę. :)

Obrazek

pzdr :wink:
mariusz-w
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mariusz-w » 28.09.2013 14:35

longtom napisał(a):"Ojciec Założyciel" wątku :D coś nie w formie :( , to może coś ja coś wrzucę. :)

Pięknie ... bardzo, bardzo. 8)
Tak okaz jak i sceneria .... no i fotka oczywiście ! :)
Co do formy to coraz lepsza (ta fizyczna), a ta "robaczkowa" to już chyba dopiero w następnym sezonie.
Teraz próbuję raz po raz ustrzelić grzyby, ale z nimi też coś u nas w tym sezonie krucho.

pozdrawiam.
mariusz-w
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mariusz-w » 30.09.2013 11:14

DSCF0900x.jpg
Rosinmi
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rosinmi » 30.09.2013 13:48

Witajcie,

Z zakonczonego wczoraj pobytu na Peljesacu w miejscowosci Duba Peljeska przywiozlem troche fotek robactwa tam wystepujacego. Mam nadzieje ze sie spodoba.

Obrazek

Obrazek

Obrazek
longtom
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) longtom » 30.09.2013 14:08

Rosinmi napisał(a):Witajcie,

Z zakonczonego wczoraj pobytu na Peljesacu w miejscowosci Duba Peljeska przywiozlem troche fotek robactwa tam wystepujacego. Mam nadzieje ze sie spodoba.

Wielkooki super :!: :)
mama_Kapiszonka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mama_Kapiszonka » 30.09.2013 14:18

Obrazek

Zdjęcia super. Ale obiekt nr 1 - nie, nie podoba się. Jest okrooooopny..... Chyba skutecznie mnie zniechęciłeś do pobytu na płw ;-)
jan_s1
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jan_s1 » 30.09.2013 17:33

Mariusz, nie mogę się połapać w tym labiryncie. :wink:

Rosinmi napisał(a): Mam nadzieje ze sie spodoba.

No i spodobało się - w kolejności od trzeciego do pierwszego. :)
Rosinmi
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rosinmi » 01.10.2013 07:51

No to kolejne:

Obrazek

Obrazek
mama_Kapiszonka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mama_Kapiszonka » 01.10.2013 08:00

Czekam na kolejne - budzą wstręt i wciągają jak magnes...
mariusz-w
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mariusz-w » 01.10.2013 08:01

Wszystkie super ! ... i modele bardzo oryginalne, szczególnie te na fotkach w pionie. 8)
Natomiast za portret skakuna dodatkowe gratulacje, bo one szybkie są ... i nie tak łatwo, tak ładnie je pokazać.

jan_s1 napisał(a):Mariusz, nie mogę się połapać w tym labiryncie. :wink:

... :)

pozdrawiam.
Rosinmi
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rosinmi » 01.10.2013 08:34

Wszystkie super ! ... i modele bardzo oryginalne, szczególnie te na fotkach w pionie. 8)
Natomiast za portret skakuna dodatkowe gratulacje, bo one szybkie są ... i nie tak łatwo, tak ładnie je pokazać.

Ech te skakuny :) Troche sie z nimi namordowalem bo robie zdjecia bez lampy, w dodatku obiektywem mocowanym odwrotnie wiec latwo nie jest, ale cos tam wyszlo :)

A specjalnie szukalem takich owadow ktorych w Polsce nie ma, wiec padlo glownie na tamtejsze odmiany skakunow, modliszki, koniki i motyle.

Z motyli udalo sie np siarecznika ustrzelic, ale i tak przy daniu glownym musialem sie obejsc smakiem, tyle ze filmik mi przynajmniej zostal. Trudno sie tam fotografuje, czesto wieje, jest cieplo i owady szaleja ;)

filmik z dania glownego:

Siarecznik.

Obrazek
mariusz-w
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mariusz-w » 01.10.2013 08:44

Rosinmi napisał(a): często wieje, jest ciepło i owady szaleją ;)

... taaa ... dlatego dobrze robić im fotki wcześnie rano ... no ale to wymaga "poświęcenia". :)

pozdrawiam.
Rosinmi
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rosinmi » 01.10.2013 08:55

No ja wstawalem przed 6-sta jak jeszcze ksiezyc byl na niebie i gwiazdy swiecily :) I tak od jakiejs 6.30 do 7.30 mozna bylo fotografowac, pozniej owady robily sie juz zbyt aktywne, choc tez nie wszystkie. Koniki i modlichy mozna fotografowac caly dzien.

Dodam jeszcze ze niektorych owadow wrecz nie da sie dobrze sfotografowac, bo zaczynaja dzien przed switem i po zachodzie slonca koncza. Te same owady w Polsce w tych porach dnia smacznie spia, np wazki czy fruczaki.
Rosinmi
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rosinmi » 02.10.2013 12:27

Kolejne strzaly z wyjazdu:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
mariusz-w
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mariusz-w » 02.10.2013 12:29

Cała seria piękna. 8)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do FotoCroClub - dyskusja

Mikroświat - OWADY i inne "robaki" ! - strona 73
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone