Wałkuję już forum od dłuższego czasu i nadal mam mętlik w głowie. Trudno też przekopać się przez tę ilość wątków, więc proszę nie bić jeżeli pytam o coś o czym na forum już było ....
Trzeci raz wybieram się co Chorwacji (byłam na Istri - Vrsar i na Murterze i w obydwu przypadkach byłam baaaaardzo zadowolona).
Teraz marzy mi się Dalmacja poniżej Splitu - najchętniej wyspa i chyba na razie najbardziej pasuje mi Brać.
Chcę jednak dopytać o miejscowości na Brać. Którą wybrać jeśli zalezy mi na:
- względym spokoju, ale żeby nie była to dziura zabita dechami. Ważne, aby było tam dość dobre zaplecze sklepowo-knajpiane, jakieś malutkie centrum z ładną zabudową i promenadką ...
- plażach o łagodnym zejściu do morza (ze względu na dzieciarnię).
Nie bedziemy dużo zwiedzać, bo wybieramy się dużą ekipą i nastawiamy się raczej na leniuchowanie. Dlatego ważne aby miejscowość miała sklepy, lodziarnie, knajpy, pizzernie itd. ALe też nie lubię dzikich tłumów i zbyt dużych ośrodków turystycznych.
Milna, Mirca, Splitska są chyba malutkie i nie specjalnie będzie gdzie zjeść czy pospacerować po mieścinie?
Supertatr jest chyba tłoczny i za duży? Czy może mam mylne wrażenie.
Postira, Sulivan są chyba takie właśnie średnie? Nie za tłoczne w lipcu?
A Pucisca, Povlja, Sumartin?
Gdzie jest ładnie, spokojnie, ale z dobrym zapleczem knajpiano-sklepowym i łagodnymi zejściami do morza?
Co polecicie?