napisał(a) andrzejstrzelba » 21.11.2018 21:24
Witam serdecznie.
W tym roku spędziliśmy urlop w miejscowości Pag i byliśmy bardzo zadowoleni. Podobało nam się to, że był przyjemny rynek, do którego mieliśmy 200 m, do "pierwszej lepszej" plaży 50 m, a do fantastycznej plaży Bosana jeździliśmy samochodem (w zależności od pory dnia i humorów).
Szukam teraz czegoś podobnego, z jakąś promenadą, deptakiem lub "rynkiem", gdzie będzie można trochę pochodzić, zjeść loda czy obiad. Na razie skłaniam się ku Rogoznicy, ale chciałbym, żebyście mi podpowiedzieli, w której części miasta najwięcej się dzieje, żebym wiedział gdzie szukać apartamentu. Na razie znalazłem dwa ciekawe apartamenty z pięknym widokiem na morze. Jeden na ulicy Miline, a drugi na ulicy Put Sepurine. Z którego będę miał bliżej „do centrum” ? Wiem, że przy tym na ulicy Put Sepurine jest zaraz popularna plaża Sepurina, ale nie jest to dla mnie kluczowe, bo do ciekawej plaży mogę sobie podjechać autem. Zresztą z tego na ulicy Miline do plaży Sepurina mam 600 m więc, jeżeli ta plaża jest taka fantastyczna to jakiejś katastrofy też nie ma. Podpowiedzcie coś proszę.