napisał(a) przemo99 » 27.06.2017 10:38
Od dawna szukałem takiego tematu:)
Do Chorwacji wybieramy się po raz 5ty, wyjazd zaplanowany z dniem 1 września, tak aby było trochę luźniej. Dotychczas zwiedziliśmy Korculę, Hvar, Peljesac, Pag, i trochę Makarskiej.
Pierwszy wyjazd z powiększoną rodziną i wózkiem co znacznie zmienia nasze podejście do wakacji w cro. Zawsze zwiedzaliśmy całą okolicę lub całą wyspę. Teraz założenia trochę się zmieniły przede wszystkim.
Odległość +- 1100km od Gliwic, czyli ok 1050 od Ostravy. Tak naprawdę całe wybrzeże wchodzi w grę. Zależy nam na średniej wielkości miejscowości z co najmniej 3-4 konobami, promenadą oraz apartamentem w pierwszej linii zaraz przy plaży. Nawet wchodzi w grę apart z jakąś małą plażyczką przy aparcie. Najważniejszy łatwy dostęp do plaży?
POMOŻECIE???
Wyjazd wrześniowy więc mam nadzieję że ilość ludzi będzie już trochę mniejsza. Rozważam wiele opcji na tą chwilę:
1. Pag miasto - i plaża miejska. I tutaj się obawiam plaża fajna z promenadą ale jak byłem 2 lata temu w Sw Marko, wieczorami były imprezki na plaży. Apart przy plaży może być dość nietrafiony. Ma ktoś doświadczenia?
2. Rogoznica. Nie byłem.
3. Primosten. Nie byłem.
4. Riwiera Omyś. Trochę daleko.
5. Ogólnie okolice pomiędzy Zadarem a Splitem.
6. Krk.
Mały pierwszy raz jedzie w tak długą trasę więc nie chcemy przeginać, choć na Pljesać ciągnie.