Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Miejscowość w okolicach Dubrownika

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
fijasek
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) fijasek » 13.04.2006 05:44

W związku ze zmianą planów wakacyjnych potrzebuje pomocy co do regionu w okolicy Dubrownika. Mielismy jechac w lipcu na Ciovo ze znajomymi rezerwacja zrobiona ale sie wykruszyli i zmiana planów.Dogadałem sie z innymi znajomymi ze jedziemy razem w sierpniu ale oni pierwszy raz i nie wiedzą gdzie. Interesuje mnie miejscoeość w okolicach 100-150km przed Dubrownikiem oczywiście w miare tania i zeby mozna bylo w ciemno jechac bez rezerwacji. I jeszcze jedno pytanie bo zastanawialem sie nad podzieleniem urlopu na tydzien cro i tydzień czarnogóra czy jechac tam i gdzie czy tylko zrobic wypad lub kilka do czarnogóry.
RadaR
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) RadaR » 13.04.2006 13:03

Cześć
Widzę że coraz więcej osób ma smaka na Czarnogórę. Też zamierzamy tam jechać w tym roku i mamy w planie tydzień CG i tydzień CRO.
Jak chcesz być blisko Dubrownika to jedź na Pljesac, może Orebić. Nie byłem ale wszyscy chwalą.
Co do CG to ja wolę tydzień na miejscu niż dojeżdżać bo tam podobno sporo do zobaczenia a tydzień to i tak mało.
Poczytaj troche na forum jest sporo postów na ten temat
Pozdrav
Krystof
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Krystof » 13.04.2006 13:06

Interesuje mnie miejscoeość w okolicach 100-150km przed Dubrownikiem oczywiście w miare tania i zeby mozna bylo w ciemno jechac bez rezerwacji.

czyli interesuje Cię Split? k.
RadaR
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) RadaR » 13.04.2006 13:14

Poczytaj może sie napalsz na CG jak ja :)
http://cro.pl/forum/viewtopic.php?t=10285
http://cro.pl/forum/viewtopic.php?t=9852
Heh ciekawe czy w Splicie apartamenty są i czy tańsze i czy bez problemu... Pewnie są ;)
Jedź na Pljesac :D
Krystof
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Krystof » 13.04.2006 13:39

półwysep polecam - ale do pobytu stacjonarnego - jesli ktoś jest nastawiony na częste zwiedzanie, to wydostawanie się z półwyspu może być uciążliwe. po co nabijać kilometry w te - w tamte?
a apartamenty w Splicie są, tyle, czy to fajnie tam siedzieć? miasto powala - bardziej mi siępodoba, niż Dubrownik! ale odległości duże, plaża miejska i brzydka, woda mętna ... wolę urlop "na zadupiu". miasto mam na codzień :), k.
RadaR
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) RadaR » 13.04.2006 13:44

Mówisz że Split ciekawszy od Dubrownika? Trzeba sprawdzić ;)
A koledze też bym polecał wyjazd podzielić na dwa stacjonarne :)
Krystof
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Krystof » 13.04.2006 14:25

wiesz, mój osąd jest subiektywny i odosobniony... ale podtrzymuję :) wolę Split (inna rzecz, że w D. byłem tuż przed powrotem do Polski i nic mi się już nie chciało, była 12.oo w południe i nie dało się łazić, wszędzie było drogo, a potem lunął deszcz :) )
Plumek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Plumek » 13.04.2006 14:28

Krystof napisał(a):Interesuje mnie miejscoeość w okolicach 100-150km przed Dubrownikiem oczywiście w miare tania i zeby mozna bylo w ciemno jechac bez rezerwacji.

100 - 150 km od Dubrownika wypada Makarska Riwiera. To jeszcze do Splitu 70-90 km...
Plumek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Plumek » 13.04.2006 14:31

Krystof napisał(a):wiesz, mój osąd jest subiektywny i odosobniony... ale podtrzymuję :) wolę Split (inna rzecz, że w D. byłem tuż przed powrotem do Polski i nic mi się już nie chciało, była 12.oo w południe i nie dało się łazić, wszędzie było drogo, a potem lunął deszcz :) )

Podobnie jak Dubrownik i Split ma swoja duszę :) Ale trzeba ją znaleźć. Miasta różnią się od siebie, ale każde jest warte poświęcenia mu troszkę więcej czasu niż 2-3 h :)
Krystof
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Krystof » 13.04.2006 14:34

Plumek napisał(a):
Krystof napisał(a):Interesuje mnie miejscoeość w okolicach 100-150km przed Dubrownikiem oczywiście w miare tania i zeby mozna bylo w ciemno jechac bez rezerwacji.

100 - 150 km od Dubrownika wypada Makarska Riwiera. To jeszcze do Splitu 70-90 km...

no fakt, z miasta do miasta to pewnie ze 2 paczki będą ...
fijasek
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) fijasek » 14.04.2006 06:08

Dzięki za pomoc. Na dzień dzisiejszy to chyba wybiore opcje stacjonarna na Peljesac jeden tydzien a potem pojade do Czarnogóry na drugi.
Interesuje mnie jednodniowy wypad do Mostaru BH i do Dubrownika.
Ale co do Dubrownika to sie zastanawiam czy nie zrobic go jak bede sie przemieszczal z CRO do CG wyjechac wczesnie rano do Dubrownika posiedziec tam do pozna wieczur i na spokojnie przejechac do CG i tam sie gdzies przespac nad ranem w samochodzie. Jedna noc za darmo i jeden dzien "wiecej" na miejscu bo nie jazda w dzień. Czy ma to sens co kombinuje?
RadaR
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) RadaR » 14.04.2006 07:16

Moim skromnym zdaniem "3ma sie to kupy". Ja też tak zrobie tylko na odwrót :)
Pozdro.

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone