Witajcie, jestem nowa więc na wstępie mówię dzień dobry i pozdrawiam wszystkich miłośników Chorwacji.
Mam nadzieję, że posłużycie mi poradą a raczej informacjami o miejscowości Sv. Filip i Jakov.
W forumowej wyszukiwarce niewiele wyników na ten temat.
Czy ktoś był tam w tym roku lub w zeszłym albo w ogóle i może coś powiedzieć na temat plaż? Z googla nie wygląda to ciekawie , przy centralnej części miasteczka jakaś ulica i wąski pas kamieni, płyt, trochę dalej od centrum lepiej to wygląda ale zachwytu nie wywołuje.
Szukamy spokoju więc będziemy mieli to zapewnione z tego co czytam o tej mieścinie.
Brakuje mi wiedzy o plażach. Może ktoś ma swoje zdjęcia stamtąd to byłabym wdzięczna za podesłanie kilku, zwłaszcza z plaży i określeniem która to konkretnie. Albo zamiast zdjęć - opis co tam można zastać przy brzegu. Może ktoś poleca jakiś konkretny apartament. Nasz budżet to maks. 400 euro za tydzień za 4 osoby. Jedziemy we wrześniu. adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
Czy byłaby to dobra miejscowość wypadowa??
Szukam też jakiejś alternatywy, interesuje mnie Dalmacja, przede wszystkim ładne plaże (najlepiej żwirowe i z piaskiem, choćby odrobinką) do 800 m od apartamentu, spokój, klika sklepików, jakaś restauracyjka, lody - to nam wystarczy.