Witam
Z pewna nieśmiałością zakładam ten temat i z pewnym strachem, żeby swoimi, być może naiwnymi pytaniami nie zniecierpliwić stałych użytkowników tego forum . Ale liczę na wyrozumiałość.
Jestem zmuszona prosić Was o pomoc, bo tyle już czasu szukam i zastanawiam się nad wyborem miejsca na wakacje 2010, że chyba następna zima zastanie mnie przy komputerze.
Ale do rzeczy. Szukam apartamentu na Riwierze Makarskiej. Na Riwierę padło ze względu na bliskość do miejsc, które chcemy odwiedzić. Oczywiście, miejsca te zostały wybrane dzięki lekturze forum .
Po bardzo trudnej selekcji został mi Gradac. Po głowie chodzi mi też Brela, ale z nadmiaru informacji zdążyłam zapomnieć dlaczego Gradac wyprzedził Brelę. Chyba chodziło o ceny, choć może się mylę, że Brela jest droższa
Sama nie jestem pewna czy dobrą miejscowość wybrałam, ale w końcu coś wybrać musiałam
I teraz sedno sprawy: chciałabym prosić o podanie namiarów na sprawdzone apartamenty w miarę atrakcyjnych cenach. Właściwie jaki rząd wielkości ceny jest atrakcyjny w Gradach w sierpniu?
Poszukiwany apartament ma być klimatyzowany dla 4 dorosłych osób (dwie oddzielne dwuosobowe sypialnie), z kuchnią/aneksem w jadalni i tarasem (fajnie, jakby miał widok na morze), blisko plaży. Termin: pierwsze 10 lub 12 dni sierpnia.
Proszę też o dobre rady i uwagi dotyczące samej miejscowości: czy są w niej dzielnice atrakcyjniej położone względem plaży czy centrum, dalej od drogi itp. Po prostu gdzie warto mieszkać? Czy w samym mieście jest jakiś targ, starówka itp.?
Ewentualne sugestie dotyczące innych miejscowości Riwiery też chętni poczytam, bo poza terminem nic jeszcze nie jest przesądzone.
Uff, to tyle
z góry dziękuję