Tofik_83 napisał(a):Dzień dobry,
w terminie od 15-09-2022 mamy w Gradac rezerwację
Poza leżeniem na plaży i spacerami planujemy także troszkę pozwiedzać. Z racji tego, że będzie z nami nasz niemal 12 miesięczny syn i moja mama (emerytka) atrakcje musza być łatwo osiągalne dla wózka spacerowego jak i dla mamy.
W związku z tym, na liście mam Biokovo + Skywalk, Dubrovnik + Srd (czy wracając przez most peljeski warto zatrzymać się w Ston na obiad i spacer?) i Mostar. No i zapewne jakiś rejs statkiem. Czy mogę prosić o polecenie jakichś innych ciekawych miejsc w rozsądnej odległości od Gradac?
A co do Dubrovnika: czy jest jakiś tani parking jak najbliżej starego miasta? Nie uśmiecha mi się parkować w centrum handlowym. Darmowy parking był na szczycie Srd ale jednak wolałbym zaparkować gdzieś na dole.
Za wskazówki z góry dziękuję
Pozdrawiam
599 napisał(a):z Skywalk może byc problem no chyba że Ci nie przeszkadza
czekanie 2-4h w kolejce zanim Cię wpuszczą,
dids76 napisał(a):599 napisał(a):z Skywalk może byc problem no chyba że Ci nie przeszkadza
Nie wiem jak w poprzednich latach, ale w tym roku na Skywalk wpuszczali tylko samochody z wcześniej wykupionym biletem. Znajomi chcieli się tam dostać 23.06 ale nie mieli kupionego wcześniej biletu i nie było możliwości kupienia przy wjeździe. Bilet można było kupić tylko przez Internet i była ograniczona liczba pojazdów, chyba 25 na godzinę. Byłem tam 24.06 i kolejki samochodów nie było. My wynajęliśmy w Makarskiej skutery i nimi dostaliśmy się na Sykwalk a później aż na Sv Jure.
mchrob napisał(a):dids76 napisał(a):599 napisał(a):z Skywalk może byc problem no chyba że Ci nie przeszkadza
Nie wiem jak w poprzednich latach, ale w tym roku na Skywalk wpuszczali tylko samochody z wcześniej wykupionym biletem. Znajomi chcieli się tam dostać 23.06 ale nie mieli kupionego wcześniej biletu i nie było możliwości kupienia przy wjeździe. Bilet można było kupić tylko przez Internet i była ograniczona liczba pojazdów, chyba 25 na godzinę. Byłem tam 24.06 i kolejki samochodów nie było. My wynajęliśmy w Makarskiej skutery i nimi dostaliśmy się na Sykwalk a później aż na Sv Jure.
Dokładnie jest jak piszesz. W tym roku trzeba wykupić wcześniej bilet w internecie. Na parking przed bramą można pojawić się 30 minut przed godziną rezerwacji wjazdu.
599 napisał(a):w zeszłym roku byli (dla mnie nieporozumienie) desperaci
którzy do parku Biokowo ustawiali się w kolejce o 5 rano,
wpuszczać zaczynali bodaj o 9,
599 napisał(a):ktoś tam pytał czy mam na myśli Skywalk czy Św Jure,
nie wiem ale raczej nie da się tego "załatwić" w sposób:
"panie ja na Św Jure nie na Skywalk",
dopuszczam myśl że mogę się mylić,
599 napisał(a):dids76,
możesz podać link gdzie można kupic bilety na Skywalk ?
lub ktokolwiek inny ,
w ta taksówkę to jakoś nie daję wiary,
robiłem tam w zeszłym roku trzy "podejścia" taksówki nie widziałem
ani razu,
zresztą jakoś wydaje mi się że czekającym by się "zagotowało",
ale może tak było,
599 napisał(a):dids76,
możesz podać link gdzie można kupic bilety na Skywalk ?
lub ktokolwiek inny ,
ani razu,
ale może tak było,
599 napisał(a):
ani razu,
ale może tak było,