Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Miejsce z wspaniałym klimatem...

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 03.02.2011 21:38

Torac napisał(a):
FUX napisał(a):A tyle basniowych miejscówek jest...

Poproszę o top 5 - ale ląd lub wyspa połączona mostem.

Widzisz, topu nie będzie, bo miejsca sa stricte subiektywne.
Najpierw liczy sie towarzystwo; miejscowka mniej ważna.
I wcale nie mam na myśli zgrai Znajomych i mniej dalszej lub najdalszej rodziny, gdy z nią nie spędzalem i nie będe spędzal wakacji.

Dla jednego widok na np. Korcule z Orebica będzie nr 1.
Tylko co z tego, jak nie będzie klimatu i bytności w Twych rmionach ukochanej osoby...
Landszafcik.
Czasami super miejscem będzie ciacha zatoczka, plaża dla dwoch osób.
Ech. Dlugo by pisać....

No na pewno nr 1 nie będzie split z jego targowiskiem chińsko-wietnamskim... :lol:
Torac
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Torac » 04.02.2011 08:51

mkm napisał(a):U mnie nie ma żadnego głosowania ... w tym względzie jestem bezwzględnym dyktatorem :D
... jakoś nie mogę sobie tego wyobrazić ... Borak przegrał 8O

Borak przegrał bo miał marketingową niemoc - liczba fotek na dysku z boraka-3, Breli-200.
Jakość stronki w Boraku też marnie wypadała na tle strony z Breli.

Ale jakoś tą przegraną się nie przejmuję. Żona w walce o Brelę pokazała pazury. Jakoś nie uśmiecha mi się do wakacji być bez obiadów i mieć liche życie nocne.
kaszubskiexpress
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaszubskiexpress » 04.02.2011 08:59

FUX napisał(a):
No na pewno nr 1 nie będzie split z jego targowiskiem chińsko-wietnamskim... :lol:

dobrze mówi (pisze)

:P
rapez
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) rapez » 23.02.2011 11:18

FUX napisał(a):A tyle basniowych miejscówek jest...

Takich szukam: forum/viewtopic.php?t=30802&highlight=cres

Coś już znalazłem :D
domurst
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) domurst » 19.08.2011 11:09

Nie będę tworzyć nowego wątku więc zapytam tutaj. Wybieram się z moją TŻ do Chorwacji w pierwszej połowie września i z chęcią wysłucham rad starych Cro-maniaków na temat miejscowości.

Wymagań wielkich nie mamy:
1) Przede wszystkim odległość - maksymalnie do Trogiru - dalej jest już trochę za daleko żeby machnąć podróż z Jeleniej "na raz"
2) Najlepiej na stałym lądzie - względnie wyspa z połączeniem mostowym
3) Przynajmniej parę knajpek do wyboru, ale też nie imprezownia w rodzaju Makarskiej - preferujemy aktywny wypoczynek (spacery, bieganie)
4) No i jak w temacie - ma być choć trochę klimatycznie

Na koniec dodam, że w tamtym roku byliśmy w Baskiej Vodzie i czegoś podobnego (jeśli chodzi o wielkość, rozrywki na miejscu) szukamy - ino jest tam o te 100km za daleko, żeby machnąć podróż bez noclegu "w drodze". Baska Voda może specjalnego klimatu nie ma, ale obok był Bast, Brela i promenada, ścieżka nad morzem w drugą stronę - Promajna. Kompilacji czegoś jak powyżej szukamy, tylko bliżej...

Z tego co zdążyłem się zorientować podobnie wypadają Pag (miasto), Primosten, Rogoznica - jeszcze jakieś typy? Będę wdzięczny za wszelką pomoc.
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 19.08.2011 16:28

www.pakostane.hr

Polecam.

Stąd teraz nadaję. Po raz 6-y czy 7-y.
Poprzednia strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Miejsce z wspaniałym klimatem... - strona 3
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone