Re: Miejsce blisko Dubrovnika. Namiot ma stać kilka m od wod
napisał(a) Gajus.ems » 01.03.2005 19:32
Jackus napisał(a): Najważniejsze dla nas jest to żeby można było rozbić namiot jak najbliżej morza. Lubimy wędkować, większość dnia spędzamy więc na plaży a żeby zrobić obiad nie trzeba daleko wspinać się do namiotu. Wiecie - takie lenistwo - rakijka, winko, browarek, świeżo złowiona rybka już skwierczy na patelni, arbuz, kocyk, wędka, ukochana, wszystko pod ręką
Nie wiem jak pod Maslinom, na Rudine, czy w tamtych okolicach itp. Proooooszę o pomoc.
Pare słów o campach w mjsc. ORASAC /RUDINE,PECA,POD MASLINĄ/
Przyznam, że wioska ORASAC jest moim ulubionym miejscem w CRO, podobnie jak camp RUDINE .Równiez PECA i MASLINA mają swoich gorących zwoleników. Żaden z tych campów nie jest położony bezpośrednio przy morzu. Rudine jest położone na wysokiej skarpie, na plażę trzeba zejść kilkudziesiecioma schodkami. Ale za to są cudowne widoki na ADRIATYK i pobliskie wyspy LOPUD i KOLOCEP. Widziałem łowiących /trzymających wędki/ na tym campie, którzy schodzili nad wodę bocznym zejściem schodkami k. starego budynku restauracji. Rudine jest świetnie wyposażony/lodówki, sklep, nowe czyste sanitariaty/, teren jest bardzo duzy i zawsze będą wolne miejsca. Dodam, że podoba mi sie plaża tego campu, jednakże jest troche mała. Campy U PECIA i POD MASLINOM położone są w odległości kilkuset metrów /ok 400/ od morza do którego prowadzi bardzo stroma droga. Same campy też są bardzo urocze, fajnie połozone wsród południowej roślinności, są dużo mniejsze od RUDINE i tańsze.
Przed ORASAC jest camp w mjsc. TRESTNO, połozony również kilkaset metrów od morza, mi ten camp się średnio podobał, ale ma zwolenników gdyż w sezonie jest zatłoczony. Samo TRESTNO jest interesujacą miejscowoscią, szczególnie aboretum z roslinnością tropikalna z odległych stron świata.
Z kolei z drugiej strony ORASACA w mjsc. ZATON /ok 3 k w stronę DUBROWNIKA/ są chyba trzy przydomowe campy, gdzie namiot można rozbić bezpośrednio przy wodzie. Z tym, że moim zdaniem z uwagi na fakt iż ZATON polożony jest w wąskiej długiej zatoce, miejsce to jest średnio atrakcyjne, dodatkowo JARDANKA przechodzi bezposrednio przy tych campach.
GAJUS