jarzyna napisał(a):Czekamy na info od miejscowych jak wygląda sytuacja na dzień dzisiejszy
... jak czegoś się dowiecie to dajcie znać - zapewne sporo osób podąży tam latem ... ...
Pozdrawiam.
Już tu widzę przekłamanie ... jak to nie ma żadnego problemu skoro do dziś nie naprawiono jeszcze głównej drogi z Lefkady do Agios Nikitas, której zniszczenia są o wiele mniejsze niż to w przypadku dróg na Gialos czy Egremni To nie jest drobny problem skoro nie udało się go usunąć w ciągu 5 mcyjarzyna napisał(a):dla zainteresowanych sytuacją na Lefkadzie - info od miejscowych konkretnie z Dragano a więc niedaleko Gialos i Egremni
".... The main roads of the island do not have any problem, and some minor problems are being fixed...
Nie byłabym taką optymistką ... i to co piszą właściciele apartamentów radzę przesiać przez sito, wiadomo że chcą przyciągnąć klientów - żyją z turystów. Egremni jest pocięta na kawałki, może nadal jest piękna ale napewno nie jest taka jak była w przeszłości.jarzyna napisał(a): ... The road to "Egremnoi" (the beach still exists as beautiful as it was in the past) and "Gialos" suffered quite a big damage and those beaches are not accesable right now by car. The goverment officials told us that those roads will be fixed until the end of June for "Gialos" and the first days of July for "Egremnoi". We all hope that they are not lying and that they will keep their promise."
gusia-s napisał(a):Już tu widzę przekłamanie ... jak to nie ma żadnego problemu skoro do dziś nie naprawiono jeszcze głównej drogi z Lefkady do Agios Nikitas, której zniszczenia są o wiele mniejsze niż to w przypadku dróg na Gialos czy Egremni To nie jest drobny problem skoro nie udało się go usunąć w ciągu 5 mcyjarzyna napisał(a):dla zainteresowanych sytuacją na Lefkadzie - info od miejscowych konkretnie z Dragano a więc niedaleko Gialos i Egremni
".... The main roads of the island do not have any problem, and some minor problems are being fixed...Nie byłabym taką optymistką ... i to co piszą właściciele apartamentów radzę przesiać przez sito, wiadomo że chcą przyciągnąć klientów - żyją z turystów. Egremni jest pocięta na kawałki, może nadal jest piękna ale napewno nie jest taka jak była w przeszłości.jarzyna napisał(a): ... The road to "Egremnoi" (the beach still exists as beautiful as it was in the past) and "Gialos" suffered quite a big damage and those beaches are not accesable right now by car. The goverment officials told us that those roads will be fixed until the end of June for "Gialos" and the first days of July for "Egremnoi". We all hope that they are not lying and that they will keep their promise."
Ich urzędnicy zapewniają o naprawie szkód już od listopada tylko, że nic się nie dzieje w tej sprawie tak naprawdę. W wyższych partiach wyspy nadal ludzie nie mają wody bieżącej ...
Jakoś nie widzę szans na naprawę szkód do tego sezonu ale też nikomu nie odradzam wyjazdu, 2 niedostępne plaże nie skreślają jeszcze wyspy bo są jeszcze inne przecież równie piękne.
Bardziej mnie martwi, że cały czas trzęsie się ... jak pisałam 5.04 były drgania 3,2, przedwczoraj rano znowu już o sile 3,5 ... i to jest niepokojące .
Również jestem w stałym kontakcie z Polką mieszkającą na wyspie, owszem ... zapewnienia ze strony władz są od pierwszych dni po trzęsieniu jednak mieszkańcy już sami zaczynają powątpiewać w to co się im mówi
Oczywiście, ale dobrze by było gdyby informacje były wiarygodne a te nie są, dlatego ktoś może po takiej informacji poczuć się oszukany gdy na miejscu zastanie zupełnie co innego.jarzyna napisał(a): ... jak obiecałem tak zrobiłem. Dostałem info więc przedstawiłem a każdy zrobi co zechce.
jarzyna napisał(a):A na czym polega wiarygodność Twoich informacji? Masz jakąs specjalną pieczęć? Tak samo mogę je podważyć jak robisz to z moim postem.
A czy ja do tego się odniosłam? Chyba raczej nie ... dostałeś też info, że ... ... The main roads of the island do not have any problem, and some minor problems are being fixed... i odnośnie Egremni ... (the beach still exists as beautiful as it was in the past)jarzyna napisał(a):... Ja dostałem info że drogi na 2 plaże są zniszczone a plaże niedostępne samochedem więc chyba czytaliśmy coś innego. nikt nie pisał że wszystko jest ok i super.
To na filmiku dot. ataku na kibiców drużyny sportowej w hotelu w Lefkadzie jaki miał miejsce 20.03.2016 po rozgrywkach koszykówki kobietEunike1984 napisał(a):Czy ktoś ma może aktualne info z Lefkady? Co tam się dzieje? Jak stan po trzęsieniu? I czy ktoś może przetłumaczyć to, co na filmiku sie dzieje?...