Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Między Morzem a Olimpem - Grecja 2017

Do Grecji przynależy około 2500 wysp, ale tylko nieco ponad 150 jest zamieszkana przez ludzi. Grecja słynie z produkcji marmuru, który jest eksportowany do innych państw. Grecja posiada aż 45 lotnisk. Językiem greckim posługiwano się już cztery tysiące lat temu - to jeden z najstarszych języków w Europie.
Beata W.
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Beata W. » 14.11.2017 08:35

kmichal napisał(a):
Beata W. napisał(a):Lichtochoro

... do tego miejsca dotarliśmy, ale niestety nie było już czasu na coś więcej ... :roll: ...
Pozdrawiam.

No w sumie pomimo, że samochodem to wycieczka zajęła nam większość dnia, do Leptokari wróciliśmy w zasadzie na obiadokolację :wink: Zapraszam wiec na ciąg dalszy :papa:
renatalato
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) renatalato » 14.11.2017 09:11

No to ja chętnie popatrzę, bo na Olimp nie dotarliśmy, nie po drodze nam było :oczko_usmiech:
Beata W.
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Beata W. » 14.11.2017 09:25

renatalato napisał(a):No to ja chętnie popatrzę, bo na Olimp nie dotarliśmy, nie po drodze nam było :oczko_usmiech:

Witaj Renatko, no jak na Olimp byście dotarli jeszcze to w ogóle z 10 000 km by Wam wyszło :oczko_usmiech: :papa:
renatalato
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) renatalato » 15.11.2017 23:04

Beata W. napisał(a):
renatalato napisał(a):No to ja chętnie popatrzę, bo na Olimp nie dotarliśmy, nie po drodze nam było :oczko_usmiech:

Witaj Renatko, no jak na Olimp byście dotarli jeszcze to w ogóle z 10 000 km by Wam wyszło :oczko_usmiech: :papa:

:oczko_usmiech: Ha, ha, trochę urlopu za mało :wink: , wiele ciekawych miejsc nas ominęło, ale mamy przecież relacje takie jak Twoja Beatko :smo:
Beata W.
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Beata W. » 16.11.2017 21:57

Olimp - cd.
Wjeżdżamy trochę wyżej na kolejny punkt widokowy. Oczywiście przystanek obowiązkowy.
IMG_1986.JPG

20170820_113812.jpg

IMG_1990.JPG

IMG_1992.JPG

IMG_1993.JPG

IMG_1994.JPG

IMG_1995.JPG

IMG_1997.JPG

IMG_1998.JPG

IMG_2001.JPG

IMG_2002.JPG

Generalnie widoczki niczego sobie więc chwilkę sobie patrzymy na majestatyczne góry :wink: i widoki z nich.
IMG_2006.JPG

IMG_2009.JPG

IMG_2011.JPG

IMG_2014.JPG

IMG_2021.JPG

IMG_2023.JPG

IMG_2024.JPG

IMG_2025.JPG

IMG_2029.JPG

Dojeżdżamy w końcu do końca drogi po białych kamieniach, w sumie po chwili wszystko jest białe :oczko_usmiech: szczególnie nasz czarny samochód :oczko_usmiech:
Na końcu jest jakieś schronisko z restauracją i spory parking na którym ciężko było znaleźć wolne miejsce, parkujemy więc przy drodze kawałek wcześniej. Zdecydowana większość osób dobrze przygotowana wyrusza dalej w górę, tylko nieliczni jak my przyjechali sobie popatrzeć :mrgreen:
20170820_131549.jpg

20170820_131541.jpg

IMG_2027.JPG

cdn :papa:
Ostatnio edytowano 16.11.2017 22:05 przez Beata W., łącznie edytowano 2 razy
Beata W.
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Beata W. » 16.11.2017 21:59

renatalato napisał(a):
Beata W. napisał(a):

:oczko_usmiech: Ha, ha, trochę urlopu za mało :wink: , wiele ciekawych miejsc nas ominęło, ale mamy przecież relacje takie jak Twoja Beatko :smo:

To prawda Renatko, dzięki relacjom na forum możemy zwiedzić dużo ciekawych miejsc, a w realu chyba życia by zabrakło, żeby wszystko zobaczyć :papa:
walp
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) walp » 16.11.2017 22:06

Beata W. napisał(a):To prawda Renatko, dzięki relacjom na forum możemy zwiedzić dużo ciekawych miejsc, a w realu chyba życia by zabrakło, żeby wszystko zobaczyć :papa:

Święta racja, już to pisałem w wątku marze_ny, że relacje kształcą, a szczególnie te na cro.pl. :) :papa:
Beata W.
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Beata W. » 16.11.2017 22:08

walp napisał(a):
Beata W. napisał(a):To prawda Renatko, dzięki relacjom na forum możemy zwiedzić dużo ciekawych miejsc, a w realu chyba życia by zabrakło, żeby wszystko zobaczyć :papa:

Święta racja, już to pisałem w wątku marze_ny, że relacje kształcą, a szczególnie te na cro.pl. :) :papa:

I to za darmoszkę :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
ruzica
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ruzica » 16.11.2017 22:11

Beata W. napisał(a): Zdecydowana większość osób dobrze przygotowana wyrusza dalej w górę, tylko nieliczni jak my przyjechali sobie popatrzeć :mrgreen:

A ja już się chciałam zbulwersować, żeś się na Olimp w klapkach wybrała :oczko_usmiech:
Beata W.
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Beata W. » 16.11.2017 22:19

ruzica napisał(a):
Beata W. napisał(a): Zdecydowana większość osób dobrze przygotowana wyrusza dalej w górę, tylko nieliczni jak my przyjechali sobie popatrzeć :mrgreen:

A ja już się chciałam zbulwersować, żeś się na Olimp w klapkach wybrała :oczko_usmiech:

Ba :!: i to w japoneczkach :wink: ale żeby nie było kawałek górską ścieżką w nich przeszłam nawet bez szwanku :oczko_usmiech:
Jakoś z dziećmi nie planowałam wspinaczek :papa:
ajdadi
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) ajdadi » 19.11.2017 20:51

Patrzę uważnie bo Olimp widziałem tylko z wysokości...autostrady... :papa:
Beata W.
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Beata W. » 20.11.2017 11:34

ajdadi napisał(a):Patrzę uważnie bo Olimp widziałem tylko z wysokości...autostrady... :papa:

Też fajny widok ale z góry widoki znacznie ciekawsze :papa:
krakusowa
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) krakusowa » 20.11.2017 11:48

Beata W. napisał(a):
walp napisał(a):

I ja tez się z Wami zgodzę :smo:
A Olimp wieki temu widziałam tylko z daleka :D i jakoś inaczej sobie go wyobrażałam :roll:
Beata W.
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Beata W. » 20.11.2017 12:05

krakusowa napisał(a):
Beata W. napisał(a):
walp napisał(a):

A Olimp wieki temu widziałam tylko z daleka :D i jakoś inaczej sobie go wyobrażałam :roll:

Ale co, że większy :?: :lol:
Ja się z kolei obawiałam większej komercji typu stragany z chińszczyzną czy coś :mrgreen: Tymczasem nic takiego nie było a jedynym straganem była pani z domowymi wyrobami głównie pysznym serem :papa:
krakusowa
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) krakusowa » 20.11.2017 12:15

Beata W. napisał(a):
krakusowa napisał(a):
Beata W. napisał(a):
walp napisał(a):

Ale co, że większy :?: :lol:
Ja się z kolei obawiałam większej komercji typu stragany z chińszczyzną czy coś :mrgreen: Tymczasem nic takiego nie było a jedynym straganem była pani z domowymi wyrobami głównie pysznym serem :papa:

No większy i bardziej dostojny, a to .....taka zwyczajna góra :o :oczko_usmiech:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Grecja - Ελλάδα