napisał(a) Beata W. » 22.09.2017 08:41
piekara114 napisał(a):kmichal napisał(a):Beata W. napisał(a):Czyli to Piekara mnie w błąd wprowadziła, że tam niby tylko plaże i plaże
... ale z plażami to miała rację ...
...
Na Sithoni to tylko plaże (ale za to piękne plaże z mięciutkim żółciutkim i białym piaskiem, no i żwirkowe też są idealne do posnurkowania), dwa wiatraczki w Sikia i ruiny (bardzo marne podobno) w Toroni. Sam wyjazd z półwyspu Sithonia to min. 1 godz. jazdy (kręta droga), a gdzie reszta? Do najbliższej większej atrakcji masz 100 min. jazdy. Dla mnie wybierać Sithonię i zwiedzać to 2 różne bieguny, można, ale duużo czasu w samochodzie się straci. My z leniwych wakacji na Sithoni wróciliśmy bardzo zadowoleni
Czyli Beata Twoja opinia była dla mnie mega cenna bo właśnie takich tras chciałam uniknąć, to w końcu wakacje a my je spędzaliśmy w sumie z małymi dziećmi. Wyjazd z paluchów trochę tak mi się kojarzy z wyjazdem z Orebicia, gdzie też średnio chciało nam się tą trasę z półwyspu pokonywać. Chyba się jednak starzejmy jak sobie przypomnę kilka lat wcześniej z Leptokarii wycieczkę do Aten
Chociaż teraz też wycieczka na Pelion była dość długa.
ajdadi napisał(a):Beata W. napisał(a):Obawiam się, że na wnioski to przyjdzie trochę poczekać
Tak czy siak wakacje dla nas były bardzo udane
Mam czas...
...a wnioski są potrzebne po to...bo sam mam apetyt na RO uderzyć...
Kierunek bardzo słuszny, bardzo dobra baza wypadowa a plaż też można fajnych poszukać - ale jak już pisałam, że chyba się starzejemy i głównie korzystaliśmy z miejskiej gdzie mieliśmy max 30m co z dziećmi było bardzo wygodne. ( No i trochę się wygadałam
)