Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Między morzem a górami: Czerwcówka 2023

Nasze relacje z wyjazdów do Chorwacji. Chcesz poczytać, jak inni spędzili urlop w Chorwacji? Zaglądnij tutaj!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Piter_M
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Piter_M » 26.05.2012 05:57

Franz napisał(a):
Piter_M napisał(a):Przyznam się, ale jeszcze do tego tematu nie doszedłem, dzięki 8) chętnie poczytam, i widzę że jest więcej do czytania niż w "npm" ... a te zdjęcia, normalnie rewelacja 8O

Jeśli by Cię zainteresowały góry w sąsiednich krajach, to analogiczne artykuły: o Bośni i Hercegowinie oraz o Słowenii.

Pozdrawiam,
Wojtek

Dzięki :)
te Twoje relacje są normalnie dużo lepsze, niż te z "npm" :D
Franz
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Franz » 26.05.2012 11:34

JoannaG napisał(a):Zaglądam do wielu Twoich relacji, zachwycam się zdjęciami choć nie komentuję :) Zresztą niewiele mam czasu na czytanie, nie mówiąc już o pisaniu.

Wiem, że dzieci potrafią zadbać o zapełnienie każdej wolnej chwili.
Tym bardziej się cieszę, że znajdujesz czas, by zajrzeć również do moich relacji. :P

romuald22 napisał(a):Nie będę ukrywał, że czytuję/oglądam Twe opowieści.

Ciebie to akurat trochę o to podejrzewałem. 8)

romuald22 napisał(a):W avatarze masz napisane, że ze wsi jesteś. To tak jak ja. Może nie do końca wszystko odczytałem ale odnoszę wrażenie, że mieszkamy niedaleko siebie. Możesz mi napisać gdzie mieszkasz? (bez adresu dokładnego się obędzie :wink: :) ) Chyba że to tajemnica to OK.

Tychy od Żywca daleko nie leżą. ;)
Wpisaną mam wieś, bo dzielnica, w której mieszkam, była dawniej odrębną wioską.

Piter_M napisał(a):te Twoje relacje są normalnie dużo lepsze, niż te z "npm" :D

Dziękuję za miłe słowa. :)
O swojej pisaninie nie mam dobrego zdania, ale wiele artykułów zamieszczanych w różnych czasopismach też nie grzeszy wysokimi lotami. ;)

Pozdrawiam,
Wojtek
romuald22
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) romuald22 » 26.05.2012 22:49

Franz napisał(a):
romuald22 napisał(a):Nie będę ukrywał, że czytuję/oglądam Twe opowieści.

Ciebie to akurat trochę o to podejrzewałem. 8)

Jeśli mi coś nie palnie do głowy to co najmniej pozostanę śledzącym Cię :) .
Jeszcze raz z podziwem i szacunkiem dla Ciebie i Twojej górskołażącej pasji :wink: - pozdrawiam - Romek.
:)
Franz
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Franz » 27.05.2012 14:30

romuald22 napisał(a):Jeszcze raz z podziwem i szacunkiem dla Ciebie i Twojej górskołażącej pasji :wink: - pozdrawiam - Romek.
:)

Dziękuję bardzo. :P

Niestety, słabnące ostatnio siły stawiają opór pasji. Spędziłem teraz tydzień z namiotem na Maderze. Ciężki wór na grzbiecie dał popalić...

Pozdrawiam,
Wojtek
romuald22
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) romuald22 » 27.05.2012 19:05

Franz napisał(a):Niestety, słabnące ostatnio siły stawiają opór pasji. Spędziłem teraz tydzień z namiotem na Maderze. Ciężki wór na grzbiecie dał popalić...

Ja to bym sobie na tydzień na Maderę wziął jakąś fajną dziewczynę (jeśliby oczywiście chciała) :wink: :lol: .

A tak poważnie to choć (chyba) młodszy od Ciebie jestem staram się siły mierzyć na zamiary.
Oczywiście nie potraktuj tego jako pouczanie bo na pewno to Ty więcej o chodzeniu po górach mógłbyś mnie nauczyć.
Powiem tylko, że jako czterdziestolatek weryfikuje nieco swoje dwudziestoletnie pomysły.
Z nieustannym szacunkiem - pozdrawiam.
Franz
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Franz » 27.05.2012 22:43

romuald22 napisał(a):Ja to bym sobie na tydzień na Maderę wziął jakąś fajną dziewczynę (jeśliby oczywiście chciała) :wink: :lol: .

W zeszłym roku tak zrobiłem i to było słuszne, gdyż lało przez większość czasu i sporo czasu spędziliśmy w pokoju hotelowym. ;)

romuald22 napisał(a):A tak poważnie to choć (chyba) młodszy od Ciebie jestem staram się siły mierzyć na zamiary.

Mierzysz siły na zamiary? Toż właśnie tak zrobiłem! :lol:
Może powinienem zamiary podług sił...

Kilka lat temu ruszyłem w taki sam sposób w trasę po hiszpańskiej Sierra de Guadarrama. Też wór ciążył z początku, ale tym razem odczułem to bardziej.

romuald22 napisał(a):Powiem tylko, że jako czterdziestolatek <...>

Chciałbym być taki młody. 8)

Pozdrawiam,
Wojtek
Franz
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Franz » 28.05.2012 10:08

Zanim dotrzemy do morskiego brzegu, jeszcze kilka fotek uzupełniających ostatnio zamieszczony odcinek.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
longtom
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) longtom » 28.05.2012 10:13

Franz napisał(a):Zanim dotrzemy do morskiego brzegu, ...

Czekamy cierpliwie, :)

pzdr :wink:
Franz
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Franz » 28.05.2012 13:50

longtom napisał(a):Czekamy cierpliwie, :)

Wrzuciłem tych kilka fotek, żeby umilić te chwile. ;)

Właśnie wyciągam z kwietniowej otchłani wątki, których nie miałem czasu w maju pchnąć do przodu z uwagi na natłok awaryjnych wyjazdów. ;)
Zaraz potem - już bez zmęczenia, bo w dół - skierujemy się w stronę morskiej toni.

Pozdrawiam,
Wojtek
CROberto
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) CROberto » 29.05.2012 16:31

Franz napisał(a):
longtom napisał(a):Czekamy cierpliwie, :)

Wrzuciłem tych kilka fotek, żeby umilić te chwile. ;

Zaraz potem - już bez zmęczenia, bo w dół - skierujemy się w stronę morskiej toni.

Pozdrawiam,
Wojtek

To dobrze....nawet bardzo dobrze...z górki to Cię szybciutko w dół pociągnie-
nad ten lazur nasz utęskniony....

Pozdrawiam
Robert
Franz
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Franz » 29.05.2012 17:24

CROberto napisał(a):To dobrze....nawet bardzo dobrze...z górki to Cię szybciutko w dół pociągnie-

Uporałem się już z relacjami, ktróre się do dziś majowej aktualizacji nie doczekały.
Teraz jeszcze muszę pchnąć dwie z pierwszej połowy maja i będę mógł powiedzieć, że wyszedłem na prostą. 8)

Pozdrawiam,
Wojtek
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 30.05.2012 07:01

Franz napisał(a):
CROberto napisał(a):To dobrze....nawet bardzo dobrze...z górki to Cię szybciutko w dół pociągnie-

Uporałem się już z relacjami, ktróre się do dziś majowej aktualizacji nie doczekały.
Teraz jeszcze muszę pchnąć dwie z pierwszej połowy maja i będę mógł powiedzieć, że wyszedłem na prostą. 8)

Pozdrawiam,
Wojtek

Żeby tylko jakaś "awaria" się nie przytrafiła...

:wink:

Pozdrawiam
piotrf
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrf » 30.05.2012 07:16

Jacek S napisał(a):
Żeby tylko jakaś "awaria" się nie przytrafiła...

Jeżeli każda "awaria" skutkować będzie nową relacją , lub rozszerzeniem już istniejącej , to ja częstych " awarii " życzę

Pozdrawiam
Piotr
Franz
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Franz » 30.05.2012 10:55

Jacek S napisał(a):Żeby tylko jakaś "awaria" się nie przytrafiła...

W maju już nie. ;)

piotrf napisał(a):Jeżeli każda "awaria" skutkować będzie nową relacją , lub rozszerzeniem już istniejącej , to ja częstych " awarii " życzę

Chyba przejdę na system krótkich wrzutek z wyjazdów, gdyż widzę, że wiele z dokładniejszych relacji nie cieszy się jakoś zainteresowaniem.

Pozdrawiam,
Wojtek
piotrf
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrf » 30.05.2012 22:54

Franz napisał(a):Chyba przejdę na system krótkich wrzutek z wyjazdów, gdyż widzę, że wiele z dokładniejszych relacji nie cieszy się jakoś zainteresowaniem.

Mogę odpowiadać tylko za siebie , ale mam wrażenie , że nie tylko ja śledzę wszystkie Twoje wątki , często zaglądając do "googlarni" i układając przyszłe ewentualne trasy swoich spacerów , również pod względem możliwości pokonania ich w towarzystwie ( często z ludźmi o mikrym doświadczeniu ;) ) , a do tego Twoje dokładne opisy są bardzo pomocne :)
Decyzja oczywiście należy do Ciebie .

Pozdrawiam
Piotr
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Nasze relacje z podróży