Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Między morzem a górami: Czerwcówka 2023

Nasze relacje z wyjazdów do Chorwacji. Chcesz poczytać, jak inni spędzili urlop w Chorwacji? Zaglądnij tutaj!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Joanka23
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Joanka23 » 07.08.2011 19:32

Faktycznie mgliście...

aż się cofnęłam, żeby sprawdzić, bo nie mogłam sobie przypomnieć, czy Ty już do Chorwacji dojechałeś... :lol:
Przy okazji rzuciło mi się w oczy:
Franz napisał(a):...Przypomina mi się przygoda z brakiem benzyny sprzed paru lat - strażak zaciągający się z wężyka i plujący mi na ręce...

Dlaczego na ręce Ci pluł? 8O :lol:

A w tej Twojej mgle jednak coś tam widać: :lol:
Franz napisał(a):Obrazek

I bardzo mi się to zdjęcie podoba! :D
Franz
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Franz » 07.08.2011 22:04

jan_s1 napisał(a):Trochę zmarzłem. :wink:

Na fotce szczytowej jestem już trochę rozebrany. Wcześniej miałem więcej na sobie. :lol:

jan_s1 napisał(a):Okazuje się, że nie zawsze trafiasz na słońce.

Mimo, iż celowałem w nadchodzący wyż. Jednak on się kilka godzin spóźnił na spotkanie. ;)

Joanka23 napisał(a):Dlaczego na ręce Ci pluł? 8O :lol:

Ja trzymałem lejek przy baku, a on ciągnął z wężyka. :lol:
Nieco więcej o tym zdarzeniu napisałem tutaj.

Joanka23 napisał(a):I bardzo mi się to zdjęcie podoba! :D

Cieszę się. :) Też mi się podoba.

Pozdrawiam,
Wojtek
piotrf
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrf » 07.08.2011 22:44

jan_s1 napisał(a):Trochę zmarzłem. :wink:
Okazuje się, że nie zawsze trafiasz na słońce.

Wojtek do tej pory miał słoneczko po swojej stronie , ale jednak przewodnikiem słońca nie jest :?

Jak to dobrze , że Ciebie to jednak Wojtku nie zniechęca :D

Pozdrawiam
Piotr
longtom
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) longtom » 08.08.2011 09:19

Franz napisał(a):Obrazek

Obrazek

I te bliskie i te dalekie, jakieś takie mgliste te mgły.
pzdr :wink:
Ostatnio edytowano 08.08.2011 09:55 przez longtom, łącznie edytowano 1 raz
Aldonka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Aldonka » 08.08.2011 09:38

Pięknie, czyje się jakby się tam z Tobą było. Mgły nadają takiej majestatyczności. Mnie w tym roku na Iliji towarzyszyły nie mgły ale chmury, też było niesamowicie.
Franz
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Franz » 08.08.2011 16:13

piotrf napisał(a):Wojtek do tej pory miał słoneczko po swojej stronie , ale jednak przewodnikiem słońca nie jest :?

Jak to dobrze , że Ciebie to jednak Wojtku nie zniechęca :D

Z pogodą najróżniej trafiam. Mam w swoich zbiorach i fotki w czasie deszczu robione. Ale to nie w tym wątku. :)

longtom napisał(a):I te bliskie i te dalekie, jakieś takie mgliste te mgły.

A kamienie - kamienne...
Po co daleko jechać :?: ;)

Aldonka napisał(a):Pięknie, czyje się jakby się tam z Tobą było. Mgły nadają takiej majestatyczności. Mnie w tym roku na Iliji towarzyszyły nie mgły ale chmury, też było niesamowicie.

Na razie słonecznie u Ciebie. 8)

Pozdrawiam,
Wojtek
plavac
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) plavac » 08.08.2011 22:40

Musi być róznorodnie. Trzeba za czymś tęsknić :)

Bardzo lubię nostalgię mgły i wilgoci. Przypomina się "Tajemniczy ogród "- czekający na swój moment.

Muszę się pożegnać. Spotkamy się dopiero za 3 tygodnie ! Jestem pewien, że ogród rozkwitnie wtedy pełnią światła :)

pozdrawiam ciepło , Wojtku -
i Wszystkich " zakręconych " 8)

Vidimo se !
Franz
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Franz » 09.08.2011 17:04

plavac napisał(a):Muszę się pożegnać. Spotkamy się dopiero za 3 tygodnie ! Jestem pewien, że ogród rozkwitnie wtedy pełnią światła :)

Ooo... myślałem, że Ty dopiero za dwa tygodnie...

plavac napisał(a):pozdrawiam ciepło , Wojtku -
i Wszystkich " zakręconych " 8)

Powodzenia, Piotrze!
Wojtek
darek1
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek1 » 09.08.2011 17:43

Ostrzegam kolegę Franza, że jak dalej będzie sie forsował po górach to dorobi się endoprotezoplastyki stawu biodrowego. Wiem co mówie. Miałem kolegę w pracy, który co prawda chodził tylko po polskich górach ale dorobił sie wymiany stawu biodrowego. Czymże to jeszcze sie zakończyło, ano tzw. spisaniem na specjalistycznej komisji i orzeczeniem braku zdolności do wykonywania zawodu.

Panie Franz, ja Pana ostrzegałem. Pozdrawiam
darek1
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek1 » 09.08.2011 17:47

Niepotrzebny wpis
Ostatnio edytowano 09.08.2011 18:33 przez darek1, łącznie edytowano 1 raz
kulka53
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) kulka53 » 09.08.2011 18:08

Franz napisał(a):Wtedy ożywa Turano. Najpierw zapala się światło w środku, następnie reflektory. Aaa - czyli też zamieszkały! Potem reflektory gasną, jeszcze przez chwilę palą się pozycyjne, do uszu dochodzi warkot silnika. Chyba się grzeją w środku.

Prawda że miło spotkać pokrewne dusze? :wink: :D

Oznakowania szlaków w Chorwacji jak widzę wciąż bez zarzutu :D

Fajnie że również i ta relacja ruszyła :cool:

Pozdrawiam
Joanka23
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Joanka23 » 09.08.2011 18:34

Trzeba przyznać Franz, że ten wątek to Ci się wzięciem cieszy... :lol:
Patrz, nawet mgły nie odstraszają a tak się bałeś! :wink:
Darek 1 - szczere wyrazy współczucia dla kolegi! Ale po co takie rzeczy ludziom w relacjach wypisywać 8O :roll: ... tfu tfu na psa urok, nie życz drugiemu do Tobie niemiłe!

Korzystając z okazji.. Plavac - udanego urlopu i do zobaczenia! :papa: a Kulki witajcie! :D

Pozdrawiam!
Franz
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Franz » 10.08.2011 15:13

darek1 napisał(a):Ostrzegam kolegę Franza, że jak dalej będzie sie forsował po górach to dorobi się endoprotezoplastyki stawu biodrowego.

Darku, przecież ja się stosuję na bieżąco do Twoich uwag i wskazówek.
Tutaj dowód. 8)

kulka53 napisał(a):Oznakowania szlaków w Chorwacji jak widzę wciąż bez zarzutu :D

No cóż, jedne wzorowo poprowadzone, inne na przysłowiowego czuja. 8)

Joanka23 napisał(a):Trzeba przyznać Franz, że ten wątek to Ci się wzięciem cieszy... :lol:

Muszę przyznać, że pod tym względem jest zupełnym przeciwieństwem równolegle prowadzonego Truchtu słoweńsko-chorwackiego. Mimo, że tu mgła w górach, a tam słoneczny brzeg morza. Czyżby wielu miało już tego morza i tego słońca dosyć?.. ;)

Pozdrawiam,
Wojtek
Jolanta M
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jolanta M » 10.08.2011 16:16

Franz napisał(a): Muszę przyznać, że pod tym względem jest zupełnym przeciwieństwem równolegle prowadzonego Truchtu słoweńsko-chorwackiego. Mimo, że tu mgła w górach, a tam słoneczny brzeg morza. Czyżby wielu miało już tego morza i tego słońca dosyć?.. ;)

Ja myślę, że ten tytułowy trucht działa odstraszająco. :lol: Komu tam by się chciało po Chorwacji truchtać. :wink:

Pozdrawiam
Jola
Franz
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Franz » 11.08.2011 15:17

Jolanta M napisał(a):Ja myślę, że ten tytułowy trucht działa odstraszająco. :lol: Komu tam by się chciało po Chorwacji truchtać. :wink:

Jasne! Że też sam na to nie wpadłem... Dobry tytuł, to połowa sukcesu.

Powinienem był zatytułować nie "Truchtem...", tylko "Galopem przez Słowenię i Chorwację". :lol:

Pozdrawiam,
Wojtek
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Nasze relacje z podróży