napisał(a) Mikromir » 30.07.2014 11:33
smolnik napisał(a):Piszesz, ze były dość ciekawe okazje na apartamenty - w jakim przedziale cenowym? może masz coś godnego polecenia (jak coś to ślij adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl)
Szczerze mówiąc pod koniec sierpnia radziłabym jechać w ciemno, myślę, znajdziesz coś niedrogo blisko plaży. Ceny za apartmany wahały się najczęściej w przeliczeniu na osobę 10-15E w sezonie, choć drożej oczywiście też się da
(koniec lipca). Znajomi wynajęli w Briście (3 rząd nad jadranką niestety, do morza 200m) duży ap. 6+2 za 80E + 5E klima (Villa Ivana Somine 6). Miałam w sezonie oferty 2+2 lub 2+3 od ok. 60E z Bristu, a w Podacy wynajęłam 3+2 za 50E (z klimą i taksem, bez widoku na morze). Jeśli chodzi o Brist, naprawdę dobrze byłoby poszukać na miejscu pod koniec sezonu, jeśli nie jedziecie z małymi dziećmi, tak aby znaleźć lokum nie przy jadrance, która przebiega przez miejscowość stosunkowo blisko brzegu.. Ludzie polecają dzielnicę Litnoga, tą od strony Gradaca, mnie spodobały się kameralne plaże wśród pinii z zejściem po schodkach od strony Podacy - jak kto lubi. Popatrz na kawałek centrum miejscowości (zoom):
https://marinas.com/view/marina/14251_Brist_HarbourPod koniec sezonu naprawdę można coś znaleźć, na pewno łatwiej niż bliżej Makarskiej, nawet sam Gradac może już być mniej zatłoczony, a tam znajdziecie jakieś rozrywki, bo Brist to mała wioska. Powodzenia
Kończę, bo po południu jadę do Czarnogóry i Chorwacji